Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Frankrijk: Côte d´Opale - Blériot-Plage - vertrek 01/06

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1040
eenpersoonskamer € 1040

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 01/06 tot 08/06/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De Opaalkust strekt zich uit over 120 km van de Belgische kust tot de baai van de Somme. Deze poëtische naam werd bedacht door Edouard Lévêque, een schilder uit Le Touquet van de vroege 20e eeuw, die onder de indruk kwam van de weerkaatsing van de ondergaande zon tegen het water van de Noordzee.
Tijdens je verblijf zal je wilde natuurgebieden ontdekken in het achterland en langs de zee. Het regionale park van de kapen en moerassen zal je verrassen door zijn diversiteit: duinen, kliffen, estuaria, moerassen en bossen, opmerkelijke plaatsen van een zeldzame schoonheid. Je zal gecharmeerd worden door de lieflijke dorpen en de karaktervolle steden.
Welkom in het land van de Ch'tis!

Afbeeldingsresultaat voor plage blériot

top

Village VVF Blériot-Plage ***

Het vakantiedorp VVF ligt op 5 km van Calais en op 2 km van het centrum van Blériot en heeft directe toegang via een trap naar het grootste fijnzandstrand van de Opaalkust. Er is een overdekt verwarmd zwembad met whirlpool en hamam, een cardio-kamer, een bibliotheek, een petanquebaan en een multisportveld. Fietsverhuur. Gratis wifi.
De 100 paviljoenen hebben 2 kamers met elk een eigen badkamer en wc, een zithoek en een terras met tuinmeubilair.
Reservering als tweepersoonskamer = het hele paviljoen.
Reservering als eenpersoonskamer = een kamer in een paviljoen met eigen badkamer+wc en gedeelde zithoek.
Link naar de website v/h vakantiedorp: klik hier 
Afbeeldingsresultaat voor vvf blériot plage  WEB - Fiches villages - Blériot-Plage - PEA
WEB - Fiches villages - Blériot-Plage - PEA WEB - Fiches villages - Blériot-Plage - PEA

top

Programma

Dag 1: Onthaal aan het station van De Panne in de namiddag (reis niet inbegrepen). Vervoer per autocar naar het vakantieverblijf in Blériot-Plage (ca. 70 km). Welkomstdrankje. 

Dag 2: Calais
In de namiddag, geleid bezoek aan de Cité internationale de la Dentelle et de la Mode in Calais. Het opmerkelijk gebouw bestaat uit een oude kantfabriek uit de 19e eeuw (de Boulartfabriek) en een modern bijgebouw van glas en staal. Deze plek getuigt van de industriële geschiedenis van Calais. Je ontdekt er de handgemaakte kant, de industriële kant van Calais, de machinale kant, het productieatelier, de kantmode van 20e en 21e eeuw, de moderne kant en de toekomstige ontwikkelingen. De vaste tentoonstellingen beslaan een oppervlakte van 500 m². 

Dag 3: Vrije dag, ontspanning in het vakantiedorp 

Dag 4: Saint-Omer
In de namiddag, uitstap naar Saint-Omer met zijn OLV-kathedraal, het mooiste gotische gebouw van Artesië. Vervolgens een boottochtje door de Audomarois-polders, een Unesco-biosfeerreservaat met een uitzonderlijke flora en fauna. 

Dag 5: Boulogne-sur-Mer en Nausicaa
’s Morgens vertrek naar Boulogne-sur-Mer en vrij bezoek aan Nausicaa, het grootste mariene centrum van Europa. Hier wordt je ingewijd in de wereld van de zee. Daarbij wordt de focus gelegd op de relatie tussen mens en zee. Lunch in een restaurant. Daarna geleid bezoek per autocar aan Boulogne-sur-Mer: de oude stad met haar omwalling, de herinneringen aan Napoleon (het kamp van het Erelegioen, de kolom van de Grande Armée), de belangrijkste Franse vissershaven. Terugkeer langs de Opaalkust: Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez, de laatste strandingshavens (Audreselles, Wissant...). 

Dag 6: Calais
In de namiddag, geleide wandeling in Calais: het stadhuis en het belfort, het standbeeld van de Burgers van Calais van Rodin, de passagiershaven, die de belangrijkste van Frankrijk is. Vrije tijd in de stad. 

Dag 7: De Opaalkust
Vertrek via de snelweg naar Saint-Valéry-sur-Somme, een middeleeuws stadje met resten van de muren, de Guillaume-torens, bebloemde kasseistraatjes, de Saint-Martin-kerk met vele ex-voto’s, de kaden aan de baai van de Somme, de zeemanswijk Courtgain met haar kleurrijke vissershuisjes. Lunch in een restaurant in de haven, van waaruit Willem de Veroveraar naar Engeland vertrok. Terugreis via de havenstad Le Crotoy. Halte in Montreuil-sur-Mer: de stadswallen, de 18de eeuwse herenhuizen, de middeleeuwse kasseistraatjes, de religieuze gebouwen, de pittoreske huisjes. Verder naar Le Touquet, Met haar vele bezienswaardigheden bezit de befaamde badplaats Le Touquet Paris-Plage een uitzonderlijk natuur- en bouwkundig patrimonium. 

Dag 8: In de voormiddag, vervoer per autocar naar het station van De Panne.

Afbeeldingsresultaat voor cap blanc nez 
Cap Gris Nez

top

In de prijs begrepen

Het vervoer per autocar station De Panne – vakantiedorp – station De Panne • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een Franstalige lokale gids • de welkomstdrink • de verblijfstaks • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De heen- en terugreis naar en vanuit De Panne • de facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

.
Afbeeldingsresultaat voor audomarois visite 
Saint Omer
Afbeeldingsresultaat voor audomarais 
Audomarois-polders
Afbeeldingsresultaat voor calais 
Calais

top

Sfeerbeelden