Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Frankrijk: C๔te Varoise – Carqueiranne

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € FULL
eenpersoonskamer € FULL
treinbiljetten € incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 26/05 tot 02/06/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Het departement Var kan, op de drempel van de Azurenkust en de Alpes de Haute Provence, prat gaan op zijn gunstige ligging. In de grote steden en de badplaatsen aan de kust en in de mooie Provençaalse dorpjes van het binnenland zal je een rijk erfgoed ontdekken.
Met zijn 7 km fijnzandstranden, zonnige kreekjes en kleine haven, is Carqueiranne een ideale vakantiebestemming om rustig te genieten en op ontdekking te gaan. Je komt zeker terug met de zon in je bagage !

top

Club Vacanciel Carqueiranne

Op 800 m van het strand en 1,8 km van het stadscentrum, midden in een park van 5 hectare met uitzicht op zee, ligtt de club Vacanciel een prachtig decor.
Na een grondige renovatie in 2017, is de club van Carqueiranne nu piekfijn in orde. De kamers zijn modern en comfortabel en hebben airco. In het restaurant vinden fijnproevers een gevarieerd buffet met regionale specialiteiten. De club heeft een verwarmd buitenzwembad met een zen-gedeelte (jacuzzi, jetstream), een omnisportveld en een minigolfterrein. ’s Avonds is er een animatieprogramma. Gratis wifi-ruimte. Bushalte aan de ingang van de club op 50 m.
Link naar de website v/d club : klik hier
 

top

Programma

Dag 1 : Treinreis per HST van Brussel-Zuid naar Marseille. Per autocar naar het vakantie-domein (ca. 80 km). Welkomstdrankje.

Dagen 2 tot 7 : Vrij verblijf in volpension met wijn aan tafel en de navolgende begeleide uitstappen :

• dag 2 ochtend: Hyères Les Palmiers
Bezoek aan het oude stadsdeel van Hyères, het vakantieoord van de Britse koningin Victoria aan het eind van de 19e eeuw. De prachtige tuinen en de mooie architectuur zullen je zeker bekoren. Overal rondom vind je palmbomen. Vanuit de hogergelegen middeleeuwse stad, heb je een geweldig uitzicht op de Îles d’Or. Bezoek aan het park Sainte-Claire, dat ooit toebehoorde aan de Amerikaanse schrijfster Edith Wharton. Het is 6500 m² groot en ligt in de buurt van het park Saint-Bernard op de hoogten van de stad. Je ontdekt er vele zeldzame subtropische planten uit Zuid-Amerika en Australië.

• dag 3 ochtend: Het schiereiland van Giens
Ontdekking van het prachtige schiereiland van Giens, dat de Golfe d’Or afsluit en de charme van een ongerept eiland heeft behouden. De bossen van Aleppo-dennen en de kustlijn met kreekjes zorgen voor een onvergetelijk en ecologisch bijzonder waardevol landschap. Aan de kade van de Tour Fondue zie je de boten vertrekken naar het eiland Porquerolles in de verte. In de zoutmoerassen, de zogeheten ‘salins’, kom je ogen tekort ! De wandeling eindigt met een bezoek aan een oliemolen.

• dag 4 namiddag: Toulon
Al meer 2200 jaar geleden was Toulon een schuilhaven voor de Griekse schepen die handel dreven met de Liguriërs en de Kelten. Na de inlijving van de Provence door de Franse koning, werd Toulon een koninklijke haven en nu is het de belangrijkste militaire haven van Frankrijk. We verkennen de stad met haar rijk architectonisch erfgoed met een toeristisch treintje (50 min.). Op onze route door de oude stad, langs het fort Saint-Louis en de stranden van Mourillon, vernemen we meer over de geschiedenis van Toulon en zijn beroemdheden.

• dag 6 namiddag: Het eiland Porquerolles
Boottocht naar Porquerolles, het grootste en meest westelijke eiland van de drie Îles d’Or. Het 7 km lange en 3 km brede eiland is beroemd om zijn prachtige fijnzandstranden. In het voorjaar is het een echt paradijs, dat wordt omgetoverd tot een prachtig boeket als het maquis in bloei staat. Bezoek aan het dorp, dat zijn typische karakter heeft weten te bewaren, met een mooie kerk aan het grote plein, winkeltjes en aangename terrasjes van cafés en restaurants. Vrije tijd.

• dag 7 namiddag: Bormes-les-Mimosas
Naar Le Lavandou, een badplaats en vissers- en jachthaven, waar de boten voor de Îles d’Hyères (Port Cros en Île du Levant) afvaren. Nadien, verkenning van Bormes-les-Mimosas : begeleide wandeling in het middeleeuws aandoende dorpje met een rijk aanbod van ambachtskunst. In dit fraai bebloemde plaatsje brengen weelderige bougainvillea, blauweregen… je in verrukking.

Dag 8 : Na het ontbijt, vervoer per autocar naar het station van Marseille en terugreis per trein naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

de treinreis per HST Brussel-Zuid – Marseille – Brussel-Zuid • het vervoer station – vakantiedomein - station • verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de verblijfstaks • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

de reis per HST (onder voorbehoud) :
heenreis   Brussel-Zuid 12:17 - Marseille 17:46
terugreis  Marseille 12:10 - Brussel-Zuid 17:43

top