Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Frankrijk: Côte d´Azur varoise - Le Pradet - vert. 7/9

Prijs
SEPT tweepersoonskamer per persoon € 1350
SEPT eenpersoonskamer € 1660
treinbiljetten € incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 07/09 tot 16/09/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Het departement Var is bijzonder gunstig gelegen op de drempel van de Azurenkust en de Alpes de Haute Provence. In de grote steden en de badplaatsen aan de kust en in de mooie Provençaalse dorpjes van het binnenland zal je het rijke erfgoed ontdekken.
Le Pradet, "Lou Pitchoun Prat" (de kleine weide), is een charmant badstadje halverwege tussen Toulon en Hyères. Je zal bekoord worden door de afwisselende landschappen: fijnzand- en keienstranden, wilde kreken, dennenbossen en wijngaarden. Een ideale vakantiebestemming om rustig te genieten en op ontdekking te gaan. Je komt zeker terug met de zon in je koffer!

Afbeeldingsresultaat voor côte varoise

top

Club Belambra "Lou Pigno"

Het vakantiedomein ligt op 2 km van het centrum van Le Pradet, in een mooi park van 10 ha op de top van een heuvel boven de zee. Het zandstrand ligt op 3 km en is bereikbaar langs  een voetpad. De kamers zijn modern en comfortabel met tv, kleine koelkast, kluisje (tegen betaling) en privébalkon of -terras. Het domein heeft een restaurant en bar met een terras onder de dennenbomen, 2 verwarmde zwembaden, diverse sportvelden (tennis, volleybal, petanque, minigolf) en een gloednieuwe spa van 150 m² (jacuzzi, hammam, sauna, fitness, massageruimte). Elke avond biedt de club een animatieprogramma. Betalende wifi in de gemeenschappelijke ruimtes en de kamers (€2 per dag voor 2 toestellen). Bushalte in het centrum van Le Pradet.
Link naar de website v/h vakantiedomein: klik hier 


   Afbeeldingsresultaat voor Club Belambra

top

Programma

Dag 1: Treinreis met de hst van Brussel-Zuid naar Marseille. Vervoer per autocar naar het vakantiedorp (ca. 80 km). Welkomstdrink. 

Dagen 2 à 7 : Vrij verblijf in volpension, met 4 inbegrepen uitstappen:

Halve dag: De kreken van Cassis
Vertrek langs de beroemde kustweg met vele mooie uitzichten over de duizelingwekkende diepten. In Cassis, een levendig vissershaventje, nemen we de boot voor een tochtje over zee naar een spectaculair landschap. We verlaten de haven van Cassis en zijn onmiddellijk in het krekengebied. De bochtige kreek van Port-Miou reikt diep in het land en is een goed beschutte natuurlijke haven. Port Pin is kleiner en intiemer en vormt een mooi groen kader met de aleppodennen op de rand van de rotsen. De kreek van En-Vau is de spectaculairste met witte, steile, grillige kliffen. Het water is er ongelooflijk helder met alle schakeringen van blauw en groen. 

Halve dag: Fréjus, Romeinse en bischopsstad
Fréjus is gebouwd op een rotsplateau dat zacht afhelt naar de zee, tussen de massieven van de Maures en de Esterel. De Romeinse ruïnes behoren tot meest gevarieerde van Frankrijk en leverden de stad de bijnaam "het Provençaalse Pompeï" op. Van haar bisschoppelijke verleden heeft de stad een mooi architecturaal ensemble overgehouden, waaromheen de middeleeuwse stad zich heeft ontwikkeld. Panoramische rondrit met commentaar over deze stad met haar rijke geschiedenis. Begeleid bezoek aan het bisschoppelijk complex, de voornaamste bezienswaardigheid van Fréjus, dat zich in het hart van de middeleeuwse stad bevindt. We zien er de vroegchristelijke doopkapel (5e eeuw), een van de oudste in Frankrijk, het kannunikenklooster (12e en 13e eeuw), de kathedraal (11e tot 17de eeuw), een van de vroegste gotische gebouwen in de Provence, en het bisschoppelijk paleis, dat nu het stadhuis is. 

Halve dag: Hyères Les Palmiers
Bezoek aan het oude stadsdeel van Hyères, de vakantiebestemming van de Britse koningin Victoria aan het eind van de 19e eeuw. De prachtige tuinen en de mooie architectuur zullen je zeker bekoren. Overal rondom staan palmbomen. Tijdens een rondleiding door de middeleeuwse steegjes ontdek je het historische erfgoed van de stad: de commanderij van de Tempeliersorde met de St-Blaisetoren, de straat met de portieken, de collegiale St-Pauluskerk, de straat Puits St-Pierre en de beroemde villa Noailles, een voorbeeld van de avant-gardistische architectuur van de jaren 1920, de stadsmuren en de St-Louiskerk. De prachtige tuinen van het St.-Clairepark en het St.-Bernardpark zullen je zeker bekoren. Terugkeer langs de 19e eeuwse Victoriaanse stadsbuurt. 

Halve dag: De zoutpannen van Hyères
Vertrek naar de “salins de Pesquiers”. Je krijgt uitleg over het oude beroep van “zoutwinner” en de moeizame strijd met de natuurelementen, zon, wind en zee. Met een oppervlakte van 350 hectare strekken de zoutpannen van Hyères, een van de opmerkelijkste natuurgebieden aan de kust van de Var, zich uit over bijna 3 km drasland.  Tot in 1995 werd hier zout gewonnen. Nu is het gebied van groot belang uit biologisch en landschappelijk oogpunt als getuigenis van deze traditionele ontginning van het kustgebied. De zoutpannen hebben een nieuwe toekomst gekregen als biodiversiteitsproject. Dit zeldzame en kwetsbare gebied is ideaal om roze flamingo's, sierlijke kluten of witte steltkluten te observeren. 

Dag 10: Na het ontbijt, vervoer per autocar naar Marseille en terugreis met de hst naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor fréjus
Fréjus

top

In de prijs begrepen

De treinreis met de hst Brussel-Zuid – Marseille – Brussel-Zuid • het vervoer station-vakantiedorp-station • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de 4 excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • het welkomstdrankje • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de verblijfstaks • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

.

Afbeeldingsresultaat voor calanques de cassis 
calanques

Afbeeldingsresultaat voor hyères

top

Sfeerbeelden