Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Frankrijk: Provence - Marseille

Prijs
tweepersoonskamer per persoon FULL
eenpersoonskamer FULL
treinbiljetten incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 24/06 tot 01/07/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Marseille, "de stad van de Phocaeërs", is de oudste stad van Frankrijk, die zo’n 2600 jaar geleden werd gesticht door de Grieken. Nu is het de tweede stad van Frankrijk. Het is een stad vol contrasten, met oude wijken, zonovergoten kustwegen met uitzicht op zee en ongerepte kreken die in het diepblauwe water duiken. Marseille is dankzij zijn culturele en economische rol een stralend hoogtepunt van de Provence. .
Ontdek dit "kleine Napels", waar het wasgoed nog uit de vensters hangt... 
Klik hier
 en bekijk een korte film over Marseille

Wegens aangekondigde treinstakingen door de SNCF, zal de reis doorgaan van 24 juni tot 1 juli 2018
(en niet van 23 tot 30 juni, zoals vermeld in onze brochure).

top

Village Club La Belle de Mai*** - volpension met wijn aan tafel

Deze club aan de poort van de Middellandse Zee, op een boogscheut van de fabelachtige calanques en van de oude haven, midden de wijk la Belle de Mai, is een ideaal startpunt om Marseille te ontdekken en de streek te verkennen.
De nieuwe club Belle de Mai ligt in een 2 ha groot boomrijk park en biedt 124 zeer comfortabele kamers (airco, douche, wc, telefoon, tv, thee/koffiezet, wifi). Verder beschikt ze over een loungebar met een terras dat uitkijkt over de tuin, een restaurant met glazen dak, een verwarmd buitenzwembad, een fitness- en wellnessruimte met sauna, hammam en jacuzzi, een sportlokaal en een tearoom. Een shuttle brengt de gasten op regelmatige tijdstippen van de club naar de tramhalte.  
Link naar de website v/d club 
Marseille BDM 
Chambre

top

Programma

Dag 1 : Treinreis per TGV Brussel-Zuid – Marseille. Vervoer per autocar naar het hotel. 

Vrij verblijf in volpension met wijn aan tafel en de volgende begeleide uitstappen : 

Dag 2 namiddag : Marseille
Stadsrondrit met commentaar : Vieux Port, Notre-Dame-de-la-Garde, oud Marseille, kathedraal La Major, MuCEM (museum van de Europese en Middellandse-Zeebeschavingen).

Dag 3 namiddag : Les plages du Prado
Per autocar via de Corniche naar de stranden. Halte bij de Vallon des Auffes, het oude vissershaventje van Endoume.

Dag 4 daguitstap : Aix-en-Provence
Vertrek per autocar. Geleid bezoek aan het oude centrum van Aix-en-Provence ter ontdekking van de architecturale rijkdom met statige herenwoningen uit de 17e en 18e eeuw. Vrije namiddag om te kuieren in de Provençaalse lanen van de nieuwste wijk van de stad waarin het historisch centrum naadloos overgaat.

Dag 5 ochtend : Château d’If en Ile du Frioul
Vertrek per boot uit de Vieux Port. Het fort van Château d’If werd beroemd door Alexandre Dumas’ roman de Graaf van Monte-Cristo. In een van de cellen ziet men nog het gat dat de graaf, Edmond Dantès, in de muur heeft gemaakt. De Frioul-archipel telt vele rots- en zandkreken en strandjes. Het dorp Port Frioul heeft een mooie jachthaven.

Dag 6 daguitstap : Cassis
Vertrek per autocar naar Cassis. In deze kleine vissershaven, met haar schitterende ligging tussen het beroemde massief van de Calanques en de majestueuze Cap Canaille, vloeien de Provence en de Middellandse Zee ineen. ’s Namiddags verkenning per boot van drie kreken (Port Miou, Port Pin, En-Vau). Terug naar het vakantiedorp via de Col de la Gineste. 

Dag 7 : Vrije dag

Dag 8 : Na het ontbijt, transfer naar het station en terugreis per trein naar Brussel.

Je ontvangt eveneens de City Pass van Marseille, waarmee je tijdens je verblijf gratis gebruik kan maken van het openbaar vervoer en vele musea kan bezoeken.

top

In de prijs begrepen

De treinbiljetten TGV Brussel-Zuid - Marseille - Brussel-Zuid • het vervoer station-hotel-station • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de uitstappen en bezoeken vermeld in het programma met Franstalige gids • de begeleider van AEP Senior Department die zorgt voor de vertaling • de transfers per autocar station-hotel-station • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel tijdens de uitstappen • de facultatieve activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

de reis per HST (onder voorbehoud) :
heenreis   Brussel-Zuid 12:17 - Marseille 17:46
terugreis  Marseille 12:10 - Brussel-Zuid 17:43

website Tourisme Marseille : www.marseille-tourisme.com

top

Sfeerbeelden