Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2018 - Frankrijk: Sneeuwvakantie in Valmorel-Doucy (Savoie)

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € FULL
eenpersoonskamer € FULL
Biljetten Thalys € incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MAART 17/03 tot 24/03/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Moe van de dagelijkse sleur? Ziehier een fantastische plek om je batterijen weer op te laden: het Grand Domaine de Valmorel. Dit station ligt, boven in de bergen, in een schitterend sneeuwlandschap met prachtige wouden. Je zal hier een aangename sneeuwvakantie beleven in een mooie omgeving vol rust en levensvreugde. Ontdek indrukwekkende landschappen tijdens een wandeling in de sneeuw!

top

Village Club L’Eau Rousse - VP met wijn aan tafel

De vakantieclub ligt in het hartje van het station Doucy-Combelouvière (1270 m hoog), vlakbij het pleintje waar je winkeltjes, typische huizen en de skischool vindt. De club heeft een restaurant met panoramisch uitzicht, een bar met salon en terras, een wellness-center (2 jacuzzi’s, sauna, hammam, solarium), een feestzaal (animatie tijdens het aperitief en ‘s avonds) en een ruimte met gratis wifi.
Verhuur van skimateriaal. Directe toegang tot de skiliften, zodat je snel de skipistes van het Grand Domaine kan bereiken. Of waarom niet eens naar boven gaan voor het schitterende uitzicht op de prachtige vallei van de Tarentaise?
Link naar de website van de club: klik hier


 

top

Programma

Dag 1: Reis per Thalys van Brussel naar Moûtiers. Transfer per bus naar het hotel (17 km). Welkomstdrink. Diner. 

Vrij verblijf in volpension met wijn aan tafel, en met de navolgende begeleide activiteiten: 

Dag 2 namiddag & Dag 4 namiddag: Wandeling met sneeuwschoenen (raquettes), met gediplomeerde monitoren. Deze bergsport, die voor iedereen toegankelijk is, maakt het je mogelijk de mooiste plekjes van de bergen in de Savoie te ontdekken. Je komt gegarandeerd terug met een glimlach en het hoofd vol prachtige beelden!

Dag 5: daguitstap naar Chambéry. Geleid bezoek aan de “Rotonde SNCF”. Deze draaischijf voor locomotieven werd gebouwd tussen 1906 en 1910 en is de enige die bewaard is gebleven in Frankrijk. Ze wordt beschut door een ijzeren koepel in de trant van Eiffel. Lunch in een restaurant. In de namiddag,  bezoek aan het kasteel van de hertogen van Savoie, met de tour de la Trésorerie en de Sainte Chapelle. Bezoek aan het historische centrum met zijn pleintjes, zijn mooie lanen, zijn herenhuizen, de kathedraal gewijd aan Franciscus van Sales en de Olifantenfontein. Kort concert van de beiaard van Chambéry, een van de grootste van Europa. 

Dag 7 voormiddag: uitstap naar Moûtiers. Bezoek aan de zuivelcoöperatie. We leren meer over de landbouw in de bergen en lopen door de zalen waar de Beaufort, een typische kaas met een AOC-label uit de bergen van de Savoie, wordt vervaardigd en gerijpt. 

Dag 8: Na het ontbijt, transfer naar het station van Moûtiers en terugreis met de Thalys naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

Treinreis per Thalys Brussel-Zuid – Moûtiers – Brussel-Zuid • transfers station-hotel-station • verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • activiteiten vermeld in het programma • begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • bijstandsverzekering • verblijfstaksen

top

Niet in de prijs begrepen

Persoonlijke uitgaven en fooien • facultatieve activiteiten • annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

treinreis per Thalys
heenreis Brussel-Zuid 07:53 - Moûtiers 13:44
terugreis Moûtiers 16:21 - Brussel-Zuid 22:12

top

Bijkomende informatie

Voor meer info over Valmorel-Doucy, klik hier

Voor de skiliefhebbers:   Het Grand Domaine de Valmorel, op een hoogte van 1270 tot 2550 m, is bekend om zijn ongerepte natuur. Dit gebied kan met 165 km skipistes (14 groene, 27 blauwe, 11 rode en 6 zwarte), met zowel zachte glooiingen als steile afdalingen, alle skiliefhebbers, zowel de beginners als de gevorderden, bekoren. Er zijn ook 6 snowzones en 3 leerzones.
Skimateriaal is te huur in het hotel of bij de Intersportwinkel in het dorp
(www.intersport-doucycombelouviere.com)
Ter informatie : skihuur ca. € 100 per week, skipass (senior 65+) ca. € 35 per dag

 
Chambéry

top