Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Spanje: Costa Brava - Rosas - vertrek 15/09

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 980
eenpersoonskamer 1180
treinbiljetten incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 31/05 tot 09/06/19
SEPTEMBER 15/09 tot 24/09/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Rosas is een van de oudste steden van Catalonië. Deze bruisende stad heeft haar naam gegeven aan de gelijknamige baai waar het heuvelachtige landschap langzaam overgaat in de uitlopers van de Pyreneeën. Rosas is vooral een gezellige badplaats. Het oude stadscentrum is een bonte mengeling van oud en nieuw, met een schilderachtige haven, winkeltjes en terrassen. Langs het uitgestrekte zandstrand (4 km) loopt een mooie promenade. Dit is een mooie vakantiebestemming voor wie wil genieten van de kust en het aangename klimaat.

 

PERIODE 31/05 : VOLZET !

/

top

Hotel Montecarlo*** - volpension met wijn aan tafel

Dit hotel bezit heel wat troeven : een prima ligging langsheen de palmenboulevard tegenover het strand van Santa Margarita. In de buurt bevinden zich vele restaurants, bars en winkeltjes. Het centrum van Rosas ligt op zo’n 2 km van het hotel.
De kamers hebben een badkamer met bad en wc, satelliet-tv, telefoon, een kluisje (betalend) en airco. Ze hebben ook een balkon met zijdelings uitzicht op zee. Het doorzichtige dak van het verwarmde zwembad gaat open als de buitentemperatuur stijgt. De maaltijden zijn in buffetvorm.
link naar de website v/h hotel 

top

Programma

Dag 1: Dagreis met de hst van Brussel-Zuid naar Montpellier. Vervoer per autocar naar het hotel in Rosas (+ 230 km waarvan 200 km snelweg). Welkomstdrink. 

Dagen 2 tot 9: Vrij verblijf met twee uitstappen inbegrepen:

halvedag: Boottocht langs de Medes-eilanden naar L’Estartit
Boottocht met een catamaran met glazen bodem langs de zuidkust, via Escala tot het natuurreservaat van de Medes-eilanden, een archipel van zeven eilanden, die beschermd is voor de rijkdom van zijn unieke ecosysteem, fauna en flora. Tijdens de tocht heb je een uitzonderlijk zicht op de verbazingwekkende zeebodem. Vrije tijd in L'Estartit, een aangename badplaats.

halvedag: Figueres en het theater-museum Dalí
Vertrek naar Figueres, de geboorteplaats van Salvador Dalí. Het Dalí theater-museum werd ingewijd in 1974 en is gebouwd op de resten van de voormalige stadsschouwburg, die aan het einde van de burgeroorlog werd vernietigd. Het gebouw werd door Dali zelf gekozen om er een deel van zijn artistieke productie tentoon te stellen. De kunstenaar nam deel aan de bouw van het project, elk detail is een artistieke keuze. De gevel, de patio, de hallen, trappen en meubelen, alles staat in het teken van het surrealisme. Het hele parcours is een spectaculaire en extravagante ervaring! Na het bezoek, vrije tijd in Figueres.

Tijdens het verblijf stelt onze reisbegeleider bijkomende facultatieve activiteiten voor.

Dag 10: Na het ontbijt, vervoer per autocar naar het station van Montpellier en terugreis per trein naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor figueres dali

top

In de prijs begrepen

De reis met de hst Brussel Zuid – Montpellier - Brussel Zuid • de transfer per autocar Montpellier-Rosas-Montpellier • het verblijf in volpension, met water en wijn aan tafel, van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de twee excursies vermeld in het programma • de welkomstdrink • de verblijfstaksen • de begeleider AEP Senior Department • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve uitstappen en activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

Afbeeldingsresultaat voor catalunya roses

top

Sfeerbeelden