Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - Spanje: Costa Brava - Rosas

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 999
eenpersoonskamer 1199

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 10/09 tot 19/09/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Rosas is een van de oudste steden van Catalonië. Deze bruisende stad heeft haar naam gegeven aan de gelijknamige baai waar het heuvelachtige landschap langzaam overgaat in de uitlopers van de Pyreneeën. Rosas is vooral een gezellige badplaats. Het oude stadscentrum is een bonte mengeling van oud en nieuw, met een schilderachtige haven, winkeltjes en terrassen. Langs het uitgestrekte zandstrand (4 km) loopt een mooie promenade. Dit is een mooie vakantiebestemming voor wie wil genieten van de kust en het aangename klimaat.

top

Hotel Montecarlo*** - volpension met wijn aan tafel

Dit hotel bezit heel wat troeven en heeft bovendien een prima ligging langsheen de palmenboulevard tegenover het strand van Santa Margarita. In de buurt bevinden zich vele restaurants, bars en winkeltjes. Het centrum van Rosas ligt op zo’n 2 km van het hotel. De kamers hebben een badkamer met bad en wc, telefoon, tv en een kluisje (betalend). Het doorzichtige dak van het verwarmde zwembad gaat open als de buitentemperatuur stijgt. De maaltijden zijn in buffetvorm. Link naar de website v/h hotel.

top

Programma

Dag 1: Dagreis met de HST van Brussel-Zuid naar Montpellier. Vervoer per autocar naar Rosas. Welkomstdrankje en installatie in het hotel.

Dag 2 tot 9:
Vrij verblijf inclusief volgende uitstappen:
• Halve daguitstap: Besalu en Castellfollit de la Roca.
Bezoek aan Besalu, een middeleeuwse Catalaanse stad met veel geschiedenis. Panoramische rondrit in een klein toeristisch treintje: de brug, de Joodse baden, de kerk van het Sint-Pietersklooster en het voormalige pelgrimshospitaal. Bezoek het worstenmuseum en ontdek vervolgens de spectaculaire villa Castellfollit de la Roca, gebouwd op een klif.

• Panoramische ontdekking van Rosas per toeristisch treintje (1 uur).
Doorgang door de zeeboulevard, de haven, de vuurtoren, het Château de la Trinité, het strand van “Canyelles petites” van waaruit je de eilanden van “Els Brancs” kunt bewonderen. Op de top van de berg “Puig Rom” kunnen we genieten van het prachtige uitzicht op het natuurpark van Cap de Creus, de baai van Rosas, de Medes-eilanden en de vlakte van Empordà met de Pyreneeën aan de voet. Tijdens het verblijf stelt onze reisbegeleider bijkomende facultatieve activiteiten en uitstappen voor.

Dag 10: Na het ontbijt, vervoer naar Montpellier en terugreis met de HST naar Brussel-Zuid.

top

In de prijs begrepen

De reis met de hst Brussel Zuid – Montpellier - Brussel Zuid • de transfer per autocar Montpellier-Rosas-Montpellier • het verblijf in volpension, met water en wijn aan tafel, van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de twee excursies vermeld in het programma • de verblijfstaksen • de begeleider AEP Senior Department, die tijdens de excursies zorgt voor de Nederlandse vertaling • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve uitstappen en activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden