Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2018 - Spanje: Costa Brava - Rosas

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer 930
Prijs eenpersoonskamer 1130
Treinbiljetten incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 15/09 tot 24/09/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Rosas is een van de oudste steden van Catalonië. Deze bruisende stad heeft haar naam gegeven aan de gelijknamige baai waar het heuvelachtige landschap langzaam overgaat in de uitlopers van de Pyreneeën. Rosas is vooral een gezellige badplaats. Het oude stadscentrum is een bonte mengeling van oud en nieuw, met een pittoreske haven, winkeltjes en terrassen. Rosas heeft een uitgestrekt zandstrand (4 km) met een mooie promenade. Het is een ideale vakantiebestemming voor iedereen die wil genieten van de kust en het aangename klimaat.

 

top

Hotel Montecarlo*** - volpension met wijn aan tafel

Dit hotel bezit heel wat troeven : een prima ligging langsheen de palmenboulevard tegenover het strand van Santa Margarita. In de buurt bevinden zich vele restaurants, bars en winkeltjes. Het centrum van Rosas ligt op zo’n 2 km van het hotel. De kamers hebben een badkamer met wc, satelliet-tv, telefoon en een kluisje (betalend). Ze hebben ook een balkon met direct of zijdelings uitzicht op zee. Het doorzichtige dak van het verwarmde zwembad gaat open als de buitentemperatuur stijgt. De maaltijden zijn in buffetvorm. link naar de website v/h hoteltop

Programma

Dag 1 : Dagreis per HST vanuit Brussel-Zuid tot Montpellier. Vervoer per autocar naar het hotel in Rosas (+ 230 km waarvan 200 km snelweg). Welkomstdrink. 

Dagen 2 tot 9 : Vrij verblijf op basis van volpension (incl. wijn en water aan tafel), met inbegrip van de volgende begeleide uitstappen :

• halvedaguitstap : Boottocht naar Cadaqués 
Tijdens deze boottocht langs de noordkant van de Cap de Creus zie je de okerkleurige kust en de typische mediterraanse flora. De overvloedige piepkleine kreekjes zijn evenveel strandjes. Cadaqués is een goed bewaard schilderachtig vissersdorp, dat vele beroemdheden, zoals Dalí, Picasso, García Lorca en Buñuel in vervoering heeft gebracht.

• halvedaguitstap : Besalú en Castellfollit de la Roca
Vertrek naar het hart van de Garrotxa, een vulkaangebied in het hinterland van de Costa Brava. Bezoek aan Besalú met een toeristisch treintje. In deze mooie middeleeuwse stad zie je een romaanse brug uit de 9e eeuw met een wachttoren, oude kerkjes en fraaie gebouwen. De geplaveide straten en de stenen gevels komen uit een andere tijd. Vervolgens bezoek aan Castellfollit de la Roca, op de top van een basaltklif 40 m hoog en 1 km lang. In de oude stad, met haar schaduwrijke pleintjes en smalle straatjes, waant men zich in de Middeleeuwen. De huizen zijn merendeels gebouwd in vulkanische steen. Bezoek aan het worstenmuseum en een koekjesfabriek.

Tijdens het verblijf stelt onze reisbegeleider bijkomende facultatieve activiteiten voor.

Dag 10 : Na het ontbijt, vervoer per autocar naar het station van Montpellier en terugreis per trein naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor besalu
Besalú

top

In de prijs begrepen

de reis per HST Brussel Zuid – Montpellier - Brussel Zuid • het vervoer per autocar Montpellier-Rosas-Montpellier • het verblijf in volpension vanaf het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag, met water en wijn aan tafel • de excursies vermeld in het programma • de welkomstdrink • de bijstandsverzekering • de begeleider AEP Senior Department

top

Niet in de prijs begrepen

de facultatieve uitstappen • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Trein : heenreis Brussel-Zuid 08:17 - Montpellier 14:02
          terugreis Montpellier 14:56 - Brussel-Zuid 20:43

top

Sfeerbeelden