Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Frankrijk: Roussillon - Port-Barcarès

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € FULL
eenpersoonskamer € FULL
treinbiljetten € incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 22/05 tot 31/05/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De Roussillon, aan de Middellandse Zee tegen de Spaanse grens, is een mooie zuiderse bestemming met een gevarieerd landschap tussen zee en bergen.
Port-Barcarès, een lagunedorp met 8 km fijnzandstrand, is de ideale plek voor een ontspannende vakantie en een goede uitvalsbasis voor uitstappen in een gebied met een rijke geschiedenis en lokale tradities.

top

Village Club L’Estanyot ***

De vakantieclub ligt in een groot park, op 350 m van een fijnzandstrand. De kamers zijn per 2 of 3 gegroepeerd in gerenoveerde bungalows, met een binnenpatio en tuinmeubelen. De club heeft een restaurant en een bar met terras, een verwarmd buitenzwembad met een spa-gedeelte met massagesproeiers. Er zijn een omnisportveld, een petanquebaan en tennisbanen. ‘s Avonds biedt de club een animatieprogramma. Gratis wifi in de publieke ruimtes.
Link naar de website v/d club : klik hier 


top

Programma

Dag 1 : Treinreis per HST van Brussel-Zuid naar Montpellier. Per autocar naar het vakantie-domein (ca. 145 km). Welkomstdrankje.

Dag 2 : Verkenning van Barcarès met een minitreintje. Na de middag, boottocht waarbij je het lagunegebied vanop zee en vanop het meer van Salses ontdekt.

Dag 3 : vrije dag

Dag 4 : Na de middag, rondrit met een toeristisch treintje door Perpignan, de voormalige hoofdstad van de graven van Roussillon en de koningen van Majorca. Vrije tijd in de oude stad.

Dag 5 : Rondrit met commentaar met een minitreintje in Leucate, een traditioneel dorp van vissers en wijnboeren, met een rijk historisch verleden. Na de lunch, bezoek aan de kelders van Byrrh, de traditionele plaatselijke fabrikant van aperitieven. Op de terugweg, halte in een biologischeolijfoliemolen.

Dag 6 : Verkenning van de levendige markt van Barcarès. Na de middag, dansfeest.

Dag 7 : Na de middag, bezoek aan Collioure, een Catalaans havenstadje, bekend om zijn koninklijk kasteel, zijn pittoreske straatjes en zijn kerk met een klokkentoren die op een oude middeleeuwse wachttoren gebouwd werd. Het treintje voert je omhoog tot in de wijngaarden boven de stad.

Dag 8 : Bezoek aan een wijnkelder waar je de muscat de Rivesaltes kan proeven. Na de middag, kennismaking met het traditionele vissersleven in een gereconstrueerd dorp met typische Catalaanse boten.

Dag 9 : vrije dag

Dag 10 : Na het ontbijt, vervoer naar het station van Montpellier en terugreis per HST naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

de treinreis per HST Brussel-Zuid – Montpellier – Brussel-Zuid • het vervoer station – vakantieclub - station • verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de verblijfstaks • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Trein : heenreis Brussel-Zuid 08:17 - Montpellier 14:02
          terugreis Montpellier 14:56 - Brussel-Zuid 20:43


Perpignan

Collioure

top