Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2018 - Frankrijk: Les Landes du Médoc

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € FULL
eenpersoonskamer € FULL
treinbiljetten € incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 01/09 tot 08/09/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Tussen de Atlantische Oceaan en het estuarium van de Gironde, op 60 km van Bordeaux, is Carcans-Maubuisson een ideaal vertrekpunt om het rijke erfgoed van de Landes du Médoc te gaan ontdekken.
Met zijn 5667 hectare is het meer van Hourtin-Carcans het grootste zoetwatermeer van Frankrijk. Temidden een prachtige natuur van wilde moerassen, duinen, zand en dennenbossen, is dit gebied een paradijs voor wandelingen en fietstochtjes langs de oevers van het meer.

top

Village Club ”Les Dunes” - Carcans-Maubuisson

Het vakantiedorp ligt in een 250 ha groot dennenbos aan het zoetwatermeer van Hourtin-Carcans. De comfortabele kamers hebben alle een terras of balkon. Verwarmd overdekt zwembad, tennis- en volleybalterrein, petanqueveld. Fietsverhuur. Gratis wifi in de publieke ruimten.
Link naar de website van de club : klik hier 

top

Programma

Dag 1 : Treinreis per HST van Brussel-Zuid naar Bordeaux (overstap in Parijs Ch. De Gaulle). Vervoer naar het vakantiedorp (ca. 60 km). Welkomstdrankje.

Dag 2 : Na de middag, begeleid bezoek aan het museum van de kunsten en tradities van de Landes du Médoc. Vrije tijd in Maubuisson.

Dag 3 : Vertrek richting Bordeaux. Panoramische rondrit in de stad (place des Quinconces, de Chartronswijk, de oude stad, het Rohanpaleis en de St-Andreaskathedraal). Lunch in de wijk St-Pierre, waar zich de mooiste 18e eeuwse huizen bevinden. Bezoek aan het museum van Aquitanië, waar de geschiedenis van Bordeaux en omstreken tot leven komt. Vrije tijd.

Dag 4 : Voor de middag, bezoek aan het kasteel Balac in St-Laurent-Medoc en proeverij met uitleg door de keldermeester. Bezoek aan een ambachtelijke fabriek van Noisettines du Médoc (met caramel omhulde nootjes). Na de middag, vertrek naar het schiereiland Lège-Cap Ferret, waar de oceaan samenvloeit met de rustige wateren van de baai van Arcachon. Bezoek aan het museum in de vuurtoren. Op de terugweg, wandeling langs de oesterkwekerijen en proeverij. 

Dag 5 : Vertrek naar Saint-Emilion. Rondleiding in de middeleeuwse stad langs de monolithische kerk, de catacomben, de kluizenaarsgrot en de Drievuldigheidskapel. Na de lunch, rondrit in de wijngaarden en halte bij het Château Champion voor een kelderbezoek en een wijnproeverij.

Dag 6 : Na de lunch, vertrek naar Soulac. Vanuit de pointe de Grave, boottocht op de monding van de Gironde naar de klippen van Meschers en Talmont-Saint-Hilaire.

Dag 7 : Na de lunch, vertrek naar Arcachon en rondleiding door de stad (centrum, waterfront, Ville d’Hiver en Abatillesbuurt). Rondrit met commentaar met een toeristisch treintje. Terugweg via de corniche langs de duin van Pyla.

Dag 8 : Na het ontbijt, vervoer naar het station van Bordeaux en terugreis naar Brussel (met overstap).


de klippen van Meschers

top

In de prijs begrepen

de treinreis per HST Brussel-Zuid – Bordeaux – Brussel-Zuid • het vervoer station-club-station • verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • een welkomstdrankje • de verblijfstaks • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Treinen (onder voorbehoud)
heenreis    Brussel-Zuid 10:31 - Ch. de Gaulle 11:49 // Ch. de Gaulle 12:15 - Bordeaux St-Jean 15:52
terugreis   Bordeaux St-Jean 12:08 - Ch. de Gaulle 15:29 // Ch. de Gaulle 15:55 - Brussel-Zuid 17:43


Bordeaux

top

Sfeerbeelden