Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Frankrijk: Lyon, een onbekende schoonheid

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1230
eenpersoonskamer 1480

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 26/09 tot 01/10/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Vele toeristen hebben van Lyon niet meer gezien dan de enkele beelden langs de snelweg naar de zon... ten onrechte ! Lyon heeft alles voor een geslaagde citytrip. Deze mooie metropool, bekend als 'de poort naar het zuiden', ligt aan de samenvloeiing van de Rhône en de Saône. Haar groene ruimten - schaduwrijke parken, loverrijke pleinen en openbare tuinen - dragen bij tot de charme van de stad. Het historisch centrum heeft vele monumenten en is Unesco-werelderfgoed.

top

Hotel Ibis Lyon Centre Perrache 3*

Het hotel is gevestigd in een art-decogebouw in het centrum van Lyon op het Presqu'île, op 5 min. wandelen van de place Bellecour. Er is airco in de 123 comfortabele kamers en ook gratis wifi. De halte van bus-metro-tram ligt op 50 m.
Link naar de website v/h hotel : klik hier 
Standard kamer met twee eenpersoonsbedden

top

Programma

Dag 1 : Reis per TGV van Brussel-Zuid naar Lyon. Vervoer naar het centrum voor de bagage drop-off. Vertrek voor een eerste kennismaking met Lyon. Halte voor het mooie Gallo-Romeinse theater. De indrukwekkende basiliek van Notre-Dame de Fourvière domineert de stad. De mooie gevel en de rijke decoratie van het interieur getuigen van de vroegere rijkdom van de kerk. Vanop de esplanade van Fourvière hebben we een prachtig uitzicht over de stad. Met het tandradtreintje dalen we af naar het historisch centrum en de kathedraal van St-Jean met haar astronomisch uurwerk, een van de mooiste van Frankrijk. Vervolgens wandelen we door enkele traboules met fraaie binnenpleintjes. Verder te voet naar het hotel. Diner in een restaurant.  

Dag 2 : Daguitstap ten zuiden van Lyon. Halte in Vienne voor een kort bezoek aan de stad en haar overblijfselen uit de oudheid. We nemen de toeristische route naar het zuiden en bewonderen de ruige landschappen en de wijngaarden op de heuvels, omgeven door stenen muren om de terrassen te ondersteunen. Halte bij een wijndomein waar we worden ingewijd in het wijnmaken. Wijnproeverij (Côte Rôtie en Condrieu). Verder naar Malleval, een middeleeuws dorpje op een rotsige uitloper in het regionale park van de Pilat. Na de lunch terug naar Lyon en vrije tijd tot het diner in een restaurant.  

Dag 3 : Vervoer naar de wijk Croix-Rousse, waar we de heuvel van de Canuts gaan verkennen. Op het Sathonayplein zien we een van de mooiste muurschilderingen van Lyon, het "fresco van de Lyonezen”. Verder naar de wijk Presqu’île waar we halt houden bij een aantal pleinen en monumenten : stadhuis, Place des Terreaux, Rue de la République, Palais de la Bourse, Théâtre des Célestins, Place des Jacobins, Place Bellecour. Na de lunch, bezoek aan het Musée des Confluences, een antropologisch museum in een verrassend modern gebouw,  dat het grote verhaal van de wereld en van de mensheid vertelt. We zien er de mammoet van Choulans, een collectie opgezette dieren, de Brochier-bruidsjurk en de mummie van Taubasthis, in samenhang met de geschiedenis van Lyon. Diner in een restaurant.  

Dagen 4 en 5 : Vrije dagen (lunch niet inbegrepen). Je krijgt een Lyon City Card. Die geeft je onbeperkt gratis vervoer op het hele stadsnet (bus, metro, tram), gratis toegang tot 22 musea, korting in warenhuizen en nog veel meer voordelen. Ga zelf op ontdekkingstocht volgens je eigen interesses of volg onze begeleider. Neem de Lyon City Tram voor een gecommentarieerde rondrit met het toeristentreintje door de hellende straten van Croix-Rousse of maak een boottochtje op de Saône met de Lyon City Boat. Diner in een restaurant.  

Dag 6 : Vrije ochtend met de Lyon City Card. Lunch in een Bouchon Lyonnais.  Vervoer naar het station en terugreis per TGV naar Brussel.

 
Afbeeldingsresultaat voor fresque des lyonnais

top

In de prijs begrepen

de treinreis Brussel-Zuid – Lyon – Brussel-Zuid • het vervoer station-hotel-station • het verblijf in halfpension (*) van het diner de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de Lyon City Card voor 3 dagen • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de verblijfstaks • de bijstandsverzekering 

(*) 5x buffetontbijt, 3x lunch (2 gangen), 5x diner (3 gangen)

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel • de facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering 

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Treinreis per HST van Brussel-Zuid naar Lyon

Afbeeldingsresultaat voor traboules 
traboules

 

top