Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Frankrijk: Provence-Lubéron - Beaucaire - vertrek 11/09

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1335
eenpersoonskamer € 1595
treinbiljetten € incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 11/09 tot 18/09/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Het bergmassief van de Lubéron, tussen de Alpen van de Haute Provence en de Vaucluse, heeft heel wat te bieden. In deze prachtige streek met kastelen en middeleeuwse stadjes kan je tal van ontdekkingen doen: mooie dorpjes op een heuveltop badend in de zuiderse zon, paarse lavendelvelden, groene bossen, vlammende okerkleurige kliffen, maagdelijk witte kalksteenheuvels... Het kleurenpalet is zo rijk dat je geen twee keer hetzelfde schilderij te zien krijgt. Bezoek de lieflijke dorpjes met een grandioos uitzicht op de Provençaalse valleien, slenter door de smalle straatjes en geniet van de monumenten, de fonteinen en de pleintjes die zo typisch zijn voor deze streek.

Afbeeldingsresultaat voor provence

top

Hotel Les Vignes Blanches 3*

Dit charmehotel is ideaal gelegen op 2 km van het centrum van Beaucaire, in het hart van de Provence. Het hotel biedt 57 moderne kamers met airco, een traditioneel restaurant, een bar, een groot buitenzwembad, een terras en een tuin. Lift. Gratis wifi.
Link naar de website v/h hotel: klik hier 
Afbeeldingsresultaat voor lesvignesblanches.com 
Afbeeldingsresultaat voor lesvignesblanches.com

top

Programma

Dag 1: Treinreis met de hst van Brussel-Zuid naar Avignon. Vervoer per autocar naar het hotel (ca. 25 km). Welkomstdrink. 

Dag 2: Oliveraie – Moulin à huile – Tarascon
Bezoek aan een biologische olijfgaard. De wilde olijf groeit hier al sinds 11000 jaar voor onze jaartelling. Je leert de geschiedenis van de mediterraanse en Provençaalse olijfbouw kennen. Begeleid bezoek aan een olijfmolen en proeverij van verschillende soorten olie, tapenade en andere producten. Na de lunch in het hotel, bezoek aan de stad Beaucaire, gelegen aan de Via Domitia, de oudste weg in Frankrijk. Wandeling door de middeleeuwse voetgangerszone en bezoek aan de kathedraal. Verder naar Tarascon met zijn kasteel, zijn voormalige kapittelkerk St-Martha en het huis van Tartarin, de “held” uit de boeken van Alphonse Daudet. 

Dag 3: Avignon – Villeneuve-lès-Avignon
Daguitstap naar Avignon. Tijdens een rondrit met het toeristisch treintje ontdek je de mooiste plekjes: het Pausenpaleis, de Pont Saint-Bénézet, de rots van de Doms, de middeleeuwse winkelstraatjes, de schilderachtige buurten. Vrije tijd in de stad. Na de lunch, bezoek aan Villeneuve-lès-Avignon, dat vroeger door de beroemde brug verbonden was met Avignon. In de 14e eeuw, toen de pausen in Avignon verbleven, was dit het buitenverblijf van pausen, kardinalen en prelaten van het pauselijke hof die er paleizen, kloosters en kerken bouwden. 

Dag 4: Arles – Les Baux-de-Provence
Bezoek aan Arles, een kunststad met een rijke geschiedenis, die na Rome het grootste aantal  Romeinse monumenten bezit. Vrije tijd op de Provençaalse markt, de grootste in de regio, die zich vol geuren en kleuren uitstrekt over twee kilometer. Na de lunch, vertrek naar Les Baux-de-Provence. Dit middeleeuwse stadje ligt in het hart van de Alpilles op een rotsplateau. Vanuit de middeleeuwse stad ontplooit zich een uitzonderlijk panorama. Wandeling langs de geplaveide steegjes en trappen, op ontdekking van de historische monumenten: het hôtel de Manville, de St-Vincentiuskerk en de kapel van de Witte Penitenten. Terugkeer door de vallei van Les Baux met haar olijfgaarden en haar santonmakers. 

Dag 5: Beaucaire
Vrije dag. Je kan lekker uitrusten in het hotel of Beaucaire gaan verkennen, met zijn middeleeuws kasteel en zijn mooie oude stadscentrum. 

Dag 6: Vaison-la-Romaine – Orange – Châteauneuf-du-Pape
Vertrek naar Vaison-la-Romaine, het "Provençaalse Pompei", waar 15 hectare van de oude Gallo-Romeinse stad zijn blootgelegd. Bezoek aan de Romeinse brug, de St-Queninkapel en de OLV van Nazarethkathedraal met kloostergang. Lunch in de stad. Terugkeer via Orange. Begeleid bezoek aan de triomfboog, het antieke theater (het best bewaarde van de Romeinse wereld), het forum en zijn basiliek en het stadsmuseum. Proeverij in een kelder van wijnen van de Rhône en Châteauneuf-du-Pape. 

Dag 7: Lavendelmusum – Roussillon – Gordes
Bezoek aan het Lavendelmuseum, dat gewijd is aan de distillatie en de productie van etherische oliën en andere derivaten van lavendel. Bezoek aan Roussillon, in het hart van het grootste okerwinningsgebied ter wereld. Lunch onderweg. Verder naar de in een kleine vallei gelegen abdij van Sénanque, een juweel van de romaanse kunst en een van de zuiverste voorbeelden van primitieve cisterciënzer architectuur. Bezoek aan Gordes, een van de bekendste “villages perchés” van de Provence, dat hoog op een rots tegen de heuvels van de Vaucluse aanleunt. 

Dag 8: Na het ontbijt, vervoer per autocar naar Avignon en terugreis met de hst naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor avignon 
Avignon

top

In de prijs begrepen

De treinreis met de hst Brussel-Zuid – Avignon – Brussel-Zuid • het vervoer station-hotel-station • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • het welkomstdrankje • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de verblijfstaks • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Bijkomende informatie

De stad Beaucaire
Beaucaire, een kunststad met een rijke geschiedenis aan de Rhône en het kanaal van de Rhône naar Sète, was van de 17de tot de 19de eeuw beroemd om zijn drukbezochte beurzen. De stad heeft vele mooie monumenten van haar rijke verleden behouden.
Het middeleeuwse kasteel ligt hoog op een heuveltop boven het historisch centrum. Het werd gebouwd in de 11e eeuw en was de residentie van de graven van Toulouse en de heren van Beaucaire. Later in de 17e eeuw werd het gedeeltelijk ontmanteld door Richelieu. Vandaag nog getuigen de ruïnes, de veelhoekige toren, de ronde hoektoren, de courtines en de romaanse kapel van het glorieuze verleden van de burcht. Binnen de omwalling ligt het archeologisch en historisch museum Auguste Jacquet in een vredige schaduwrijke tuin met pijnbomen en cipressen. Wandelaars hebben er een mooi uitzicht over de daken van de stad. 
Aan de voet van de heuvel kan je Beaucaire bezoeken, met mooie pleinen en straten omzoomd  met oude woningen en herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw: het hôtel Clausonnette, het hôtel Margallier - of het huis met de kariatiden - en het stadhuis. Ook de barokke collegiale kerk Notre-Dame-des-Pommiers en de place de la République met oude arcades, mooie gevels, platanen en een fontein lonen de moeite.


Afbeeldingsresultaat voor provence 
Gordes
Afbeeldingsresultaat voor vaison la romaine 
Vaison-la-Romaine

top