Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - Frankrijk: Provence - L´Isle-sur-la-Sorgue

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1350
eenpersoonskamer € 1615

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 19/09 tot 26/09/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Club Belambra Domaine Le Mousquety*** - volpension met wijn aan tafel

In het hart van de Provence en de Luberon, op een 22 ha groot landgoed, waar de kristalheldere Sorgue doorheen stroomt, is deze club de ideale plek om de Vaucluse te ontdekken. Elk appartement heeft een terras met tuinmeubelen. Het hoofdgebouw herbergt 2 panoramische restaurants, een theater en enkele winkels. De maaltijden worden als buffet geserveerd. Het landgoed beschikt over een sportinfrastructuur, een buitenzwembad en een petanquebaan. Daarnaast wordt dagelijks een gevarieerd activiteitenprogramma aangeboden. Link naar de website v/h hotel.

Geen eenpersoonskamer meer beschikbaar. 

top

Programma

Reis per HST Brussel-Zuid – Avignon – Brussel-Zuid. Transfer station – hotel – station.
Vrij verblijf inclusief volgende uitstappen:

• Halve daguitstap: Salon-de-Provence. In de namiddag vertrek naar Salon-de-Provence. Bezoek aan de zeepfabriek Marius Fabre, ambachtelijke fabrikant van zeep uit Marseille. De industriële architectuur van de late 19e eeuw zal al zijn geheimen doorgeven tijdens een rondleiding. Wandel vrij door de stad om de smalle straatjes, de vele fonteinen en standbeelden, de typische pleinen, de herenhuizen en het kasteel van de Emperi en zijn wallen te ontdekken en een glimp van het huis van Nostradamus op te vangen.

• Halve daguitstap: Avignon. Vanaf de beroemde ‘Pont d’Avignon’ vertrekken we voor een ontdekking van het historische stadsgedeelte. Bezoek aan het Paleis van de Pausen met het Oud en het Nieuw Paleis.

• Daguitstap: Arles. Vertrek naar Arles, een kunststad met een Romeins en romaans patrimonium. Wandeling door de smalle straatjes langsheen de verschillende monumenten, waaronder de arena en de kathedraal.

• Halve daguitstap: De dorpen van Le Petit Luberon. Via de vallei van Calavon richting Bonnieux. De route biedt uitzicht op het dorp Lacoste, gedomineerd door de ruïnes van het kasteel van de markies de Sade. Doorgang door de beroemde Lourmarin-vallei. Aankomst in Lourmarin, met zijn huizen gegroepeerd aan de voet van Castellas en zijn klokkentoren. Bezoek aan het kasteel met een prachtige renaissance gevel en een opmerkelijke trap. Terugkeer via de zuidelijke helling van de Luberon.

• Halve daguitstap: Aix-en-Provence. Verkenning van de wereldwijd befaamde stad met haar vele fonteinen, kastelen en tuinen, kapellen en pleinen, …

top

In de prijs begrepen

De treinreis per HST Brussel-Zuid – Avignon – Brussel-Zuid • het vervoer station-vakantiedomein-station • verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma • de begeleider AEP Senior Department, die tijdens de excursies zorgt voor de Nederlandse vertaling • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

 

top

Sfeerbeelden