Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Oostenrijk: Tirol, lieflijk authentiek - vertrek 04/06

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1655
eenpersoonskamer € 1805

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 04/06 tot 11/06/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Tirol, een naam die het beeld oproept van adembenemende landschappen met kristalzuivere meren die de schoonheid van de Oostenrijkse Alpen weerspiegelen en charmante dorpjes met kleurig bebloemde balkons. Behalve de prachtige landschappen zullen ook de vele interessante stadsbezoeken je onvergetelijke momenten doen beleven. Zelfs de meest veeleisende reiziger raakt zeker in de ban van schitterende idyllische landschappen die deze reis te bieden heeft.

Afbeeldingsresultaat voor tirol sommer

top

Hotel Alpenland 3* in Niederau-Wildschönau

Het hotel ligt in het centrum van Niederau. De comfortabele kamers hebben een badkamer (met douche of bad), tv en een balkon. In het hotel bevinden zich een typisch Tirools restaurant, een panoramabar, een sauna en een sportzaal.
Link naar de website v/h hotel: klik hier 
Afbeeldingsresultaat voor Hôtel Alpenland Niederau 

top

Programma

Dag 1: Brussel > Wenen > Innsbruck – Niederau
Vlucht van Brussel naar Innsbruck (via Wenen). Vervoer naar het hotel in de omgeving van  Kitzbühel. Welkomstcocktail. 

Dag 2: Innsbruck (ca. 200 km)
Vertrek naar Innsbruck, de Tiroolse hoofdstad aan de voet van de Karwendelalpen. Bezoek aan de oude stad. Je wandelt langs de fraaie huizen uit de tijd van Keizer Maximiliaan, de Maria-Theresien-Strasse met een mooi uitzicht op de bergtoppen van de Nordkette, de triomfboog, de St Annazuil, het belfort, het beroemde “gouden dak” (het embleem van de stad), een balkon van het voormalige paleis van de hertogen, en de Hofkirche waar Maximiliaan I ligt begraven. Lunch in een restaurant. ‘s Namiddags kan je op eigen houtje de stad te verkennen of met de begeleider op stap gaan. Terug naar het hotel. 

Dag 3: Rattenberg – Kramsach – Achensee (ca. 200 km)
Vertrek naar Rattenberg, een charmante middeleeuwse stad geprangd tussen de Inn en de Schlossberg. De verkeersvrije hoofdstraat is omzoomd met fraaie kleurrijke huizen. Rattenberg heeft zijn bijnaam 'glazen stad' te danken aan de vele glas- en kristalfabrieken. Bezoek aan een kristalfabriek en demonstratie glasblazen. Verder naar Kramsach en bezoek aan het Ecomuseum. In een mooie omgeving zijn verschillende types van boerderijen samengebracht. Je kan er de levensomstandigheden en de boerenstiel van weleer leren kennen. Lunch in een restaurant. Na de middag, excursie naar de Achensee, het grootste meer van Tirol, genesteld in een smalle vallei tussen de Karwendel- en Rofan-bergmassieven. Boottochtje op het meer van Achenkirch naar Pertisau. In een prachtig landschap van bergen en weiden verstoren geen auto’s of lawaai de stilte van deze plek. Terug naar het hotel. Tiroleravond met volksdansen op de tonen van alpenhoorns, citers en andere traditionele instrumenten. 

Dag 4: Salzburg (ca. 180 km)
Vertrek naar Salzburg, de geboorteplaats van Mozart. In deze cultuurstad schittert de barok in de smalle straatjes. De inrijpoorten verbergen binnenkoertjes met arcaden en aan de pleinen staan kerken en paleizen. Begeleide wandeling langs de Mirabelltuinen, het Mozartplein, de St. Rupertkathedraal, de Getreidegasse met smeedijzeren uithangborden, de buurt van de Stift Sankt Peter. Lunch in een restaurant. Vrije namiddag: je kan op eigen houtje de stad te verkennen of de begeleider volgen. Terug naar het hotel. Dansavond. 

Dag 5: Zillervallei en Krimmlwaterval    (ca. 180 km)
Naar de Zillervallei via de Gerloscol. De Zillervallei is een van de mooiste dwarsdalen van de Innvallei. Rit met een stoomtreintje met accordeonmuziek genietend van een borrel Oostenrijkse schnaps. Lunch in een restaurant. Verder naar de Krimmler Wasserfälle die als de indrukwekkendste waterval van Europa wordt beschouwd. Ze ontstaat op meer dan 3000 meter hoogte uit een gletsjer en stort 380 meter naar omlaag. Van de verschillende uitzichtterrassen heb je een spectaculair uitzicht op het onstuimig kolkende water. Terug naar het hotel. Boerenbuffet met volksmuziek. 

Dag 6: Herrenchiemsee, meer en slot  (ca. 170 km)
Uitstap naar Beieren (Duitsland). Boottochtje op het Chiemsee, het grootste meer van Beieren, ook de Beierse Zee genoemd. Op het Herreninsel bezoek je het kasteel, een van de grote bouwwerken van Ludwig II van Beieren. De Franse tuinen, de fonteinen, de gevel met kolommen, het Italiaanse dak en de prachtige appartementen zullen je in verrukking brengen. Lunch op het eiland tijdens het bezoek. Terug naar het hotel. 

Dag 7: Vrije dag in het hotel. Vanuit Niederau brengen de mechanische liften van de Markbachjoch je 1500 m hoog, van waar je een schitterend uitzicht hebt op de Wildschönau-vallei, de Wilder Kaiser met zijn steile bergen en het Rofanmassief. Dit is het startpunt van vele wandelpaden. Afscheidsdiner bij kaarslicht. 

Dag 8: Niederau – Innsbruck > Frankfurt > Brussel
Na het ontbijt, vervoer naar de luchthaven van Innsbruck en terugvlucht naar Brussel (via Frankfurt). 

De volgorde van de bezoeken kan worden gewijzigd vanwege plaatselijke omstandigheden.

Afbeeldingsresultaat voor Innsbruck
Innsbruck

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Innsbruck-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in volpension met drank aan tafel (glas wijn, bier of frisdrank) van de lunch de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de in het programma vermelde uitstappen met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Austrian / Lufthansa (uren onder voorbehoud)
heenvlucht Austrian : Brussel 10:20 - Wenen 12:05 // Wenen 12:50 - Innsbruck 13:50
terugvlucht Lufthansa : Innsbruck 10:35 - Frankfurt 11:45 // Frankfurt 13:25 - Brussel 14:20

Afbeeldingsresultaat voor salzburg 
Salzburg
Afbeeldingsresultaat voor achensee 
Achensee

top

Sfeerbeelden