Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Portugal: Bloemenfestival van Madeira - vertrek 01/05

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1230
eenpersoonskamer 1480

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 01/05 tot 08/05/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Madeira zou zijn bloemenpracht onrecht aandoen als er geen bloemenfeest zou worden gevierd in de lente. Op zaterdagmorgen bouwen honderden kinderen voor het stadhuis een symbolische bloemenmuur, de Muro da Esperança (muur van de hoop). Op zondagmiddag trekt de parade met praalwagens door de straten van Funchal. Voor de composities wordt gebruikt gemaakt van de bloemen die het eiland kenmerken. Er worden ludieke evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals het leggen van een bloementapijt, raamdecoratie, optredens van folkloristische groepen en concerten.

Afbeeldingsresultaat voor madere festival flower

top

Enotel Lido Madeira***** - all-in

Dit luxehotel ligt aan zee aan de zuidkust van Madeira, dichtbij de wijk Lido de Funchal. In de buurt heeft men tal van restaurants, cafés en winkels. De zeewaterzwembaden liggen vlakbij. Het hotel is verbonden met een mooie wandelweg die langs de kust doorloopt tot Praia Formosa. De comfortabele moderne kamers zijn voorzien van klimaatregeling, tv met internationale kanalen, minibar, kluisje en thee/koffiezet. Het hotel bezit een binnen- en een buitenzwembad, een spa en een sauna. De drie gastronomische restaurants serveren Portugese, Italiaanse en Japanse gerechten. In het hoofdrestaurant met uitzicht op de oceaan kan men proeven van gevarieerdz buffetten. Wifi in het hele hotel (tegen betaling).
link naar de website v/h hotel 


Afbeeldingsresultaat voor enotel lido madeira

top

Programma

Dag 1 : Vlucht Brussel – Funchal.  Transfer naar het hotel.

Dagen 2 tot 7 : Vrij verblijf in all-in met 2 begeleide uitstappen : 

halvedaguitstap : Eira do Serrado - Monte
Vertrek naar het midden van het eiland, halte bij de mirador van Pico dos Barcelos boven de mooie baai van Funchal. Verder naar Eira do Serrado, een uitkijkpunt naar het dorpje Curral das Freiras, dat werd gebouwd in de krater van de enige vulkaan van het eiland. Na het dorpje van bovenuit te hebben bewonderd dalen we af naar de kom. In Monte bewonderen we de barokke Igreja de Nossa Senhora met haar portaal van zwarte lava en haar witte gevel.

daguitstap : Santana
Vertrek in de richting van Pico do Arieiro, de op één na hoogste berg van het eiland (1818m). In het natuurpark Ribeiro Frio treft men een weelderige primaire plantengroei aan en krijgt men een forellenkwekerij te zien. Bezoek aan Santana, een stadje dat bekend is om zijn traditionele huisjes met rieten daken. Lunch in Faial. Op de weg naar het noorden van het eiland wordt gestopt bij de mirador van Portela, vanwaar men een uitzicht heeft op een deel van de noordkust en op het indrukwekkende klif Penha d'Aguia. Uitzichten op Caniçal en Ponta de São Lourenço. Terugkeer over  Machico, de oudste stad van Madeira, die na de ontdekking van het eiland in 1420 werd gesticht. 

Dag 8 : Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Funchal-Brussel • het verblijf All-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een Franstalige lokale gids • de AEP Senior Department begeleider, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel tijdens de uitstappen • de facultatieve uitstappen • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud)
01/05 BRU FNC 1445-1740 SN 3827
08/05 FNC BRU 1840-2325 SN 3828

Madeira is een bergachtig eiland. Funchal strekt zich uit over de hellingen van de heuvels tot aan de stranden van de Atlantische Oceaan. Opgelet, in de stad zijn er grote hoogteverschillen en niet alle straten zijn gemakkelijk om te wandelen.

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Bekijk de foto's van onze reis naar Madeira in 2017 (klik hier) en in 2018 (klik hier)

top