Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Marokko: Marrakech

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 840
eenpersoonskamer 980

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
DECEMBER 02/12 tot 09/12/17

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Marrakech rijst als een luchtspiegeling op aan de voet van de besneeuwde toppen van de Hoge Atlas. Vanwege haar geelrode ommuring wordt ze de « rode stad » genoemd. De stad, die in de hele wereld beroemd is om haar palmbos en haar minaret, is een levend schilderij waarop mensen en de lokale folklore kunstig worden uitgebeeld tegen een middeleeuwse achtergrond. Je zal een betoverende stad ontdekken waar de tradities van de Arabieren, de Berbers en de bedoeïenen samenvloeien. De besneeuwde Djebel Toubkal vormt een sprookjesdecor voor de muren van het Bahiapaleis. In de Majorelletuin beland je tussen fonteinen en oude cactussen in een droomwereld. Op het Djemaa El Fna-plein zorgen slangenbezweerders, verhalenvertellers en kruidenverkopers voor een bont spektakel. En in de soeks kan je niet weerstaan aan de betovering van de kleurige tapijten, de cederhouten koffertjes, de decoratieve lantaarns… Magisch !

top

Kenzi Club Agdal Medina***** - All-in

Het fraaie hotel Kenzi Club Agdal Medina ligt in Marrakech in de toeristische zone Agdal in een toverachtig decor van eeuwenoude olijfbomen met een vrij uitzicht op het Atlasgebergte.
Dit luxe clubhotel biedt ruime kamers met alle modern comfort. Ze hebben alle een balkon of terras dat uitziet op de tuin of het zwembad. In het restaurant worden het ontbijt, de lunch en het diner in buffetvorm met showcooking aangeboden. Het hotel heeft 2 zwembaden : een lagunebad en een (volgens het weer) verwarmd zwembad met ligbedden, parasols en badhanddoeken. De spa omvat een hammam en een hot tub en biedt ook massages aan. Er is wifi in de gemeenschappelijke ruimtes.  
link naar de website v/h hotel

Het hotel ligt op zo’n 5 km van het Djemaa El Fna-plein en is een uitstekend uitgangspunt om het rijke erfgoed van Marrakech te verkennen. Een pendelbusje rijdt (8 maal daags, op aanvraag) naar het stadscentrum. 
In de streek zijn verschillende (facultatieve) excursies mogelijk :
• de kasbah van Toubkal in de Hoge Atlas, de mooiste kasbah ter wereld (nu een hotel)
• Essaouira, een pittoreske vissershaven en oude versterkte stad aan de Atlantische Oceaan
• de kloof van Moulay Brahim en de Berberdorpjes aan de voet van de Djebel Toubkal
• de Ourikavallei, een van Marokko’s best bewaarde valleien • de indrukwekkende watervallen van Ouzoud, zo’n 110 meter hoog

top

Programma

Dag 1 : Vlucht Brussel-Marrakech en overbrenging naar het hotel. 

Dagen 2 tot 7 : Vrij verblijf in all-in, met de navolgende excursies : 

• daguitstap : Stadstoer in Marrakech
Je zal er de Menaratuin, de Koutoubiaminaret, de graven van de Saädiërs en het Bahiapaleis ontdekken. Na de lunch in een Marokkaans restaurant (met wijn aan tafel) wordt de medersa Ben Youssef bezocht. Vervolgens snuif je de sfeer van de medina (oude stad) op tijdens een fascinerende wandeling door de beroemde soeks. Je eindigt de dag op een terras met uitzicht op het verbazende spektakel van het Djemaa El Fna-plein met zijn sapstalletjes, waterverkopers, slangenbezweerders, verhalenvertellers, goochelaars…

• halvedaguitstap : Koetstocht naar de tuinen van Marrakech 
In een koets verken je de prachtige historische tuinen van de stad. Met hun tropische planten, bamboemassieven, cactussen, vreedzame waterbekkens en kobaltblauwe gebouwen zijn de weelderige tuinen van Marrakech van een tijdloze schoonheid. Van in de Agdaltuin met zijn vijgen-, olijf-, abrikozen- en sinaasappelbomen, die werd aangelegd in de 12e eeuw, heb je een fraai uitzicht op het koninklijk paleis van Marrakech. Je bezoekt hierna de Menaratuin, die rondom een kunstmatig meer en een paviljoen uit de tijd van de Saädiërs is beplant met olijfbomen en wordt omringd door de machtige bergen van de Hoge Atlas. In de Majorelletuin zie je een grote verscheidenheid van cactussen en andere plantensoorten. De tuin werd ontworpen door de schilder en botanicus Jacques Majorelle en is thans eigendom van het modehuis Yves Saint-Laurent. Tijdens de rit rond de oude stad kan je de okerkleurige wallen bewonderen die ter versterking van de medina werden opgetrokken.

Dag 8 : Na de middag, transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Marrakech-Brussel en de transfers luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in all-in vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de twee in het programma vermelde excursies • de AEP Senior Department-begeleider • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De persoonlijke uitgaven • de fooien • de facultatieve uitstappen • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Internationaal paspoort dat nog minstens 3 maanden na terugkeer in België geldig blijft

top

Reisgegevens

Klimaat : In december schijnt de zon in Marrakech zo’n 7 uur per dag. De gemiddelde dagtemperatuur is er 20 à 22 °C.

Vluchtschema Brussels Airlines :
heenreis SN3841   Brussel-Marrakech 15:10 - 17:45
terugreis SN3842  Marrakech-Brussel 18:35-23:15
Duur van de vlucht 3u40 (rechtstreeks)

Uurverschil : In Brussel is het 1 uur vroeger dan in Marrakech.

top

Sfeerbeelden