Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Itali: De Noord-Italiaanse meren - vertrek 22/05

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1360
eenpersoonskamer FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 22/05 tot 29/05/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De schoonheid van de Noord-Italiaanse meren fascineert reizigers al sinds de Romeinse tijd. Tijdens je verblijf kan je genieten van een explosie van mediterrane kleuren, weelderige tuinen, azuurblauwe meren, paleizen die boven het water lijken te zweven, huizen die zich vastklampen aan de kliffen, een verscheidenheid aan ongelooflijke landschappen... Moeilijk niet te zwichten voor zoveel charme.
De maand mei, als de parken en tuinen in volle bloei staan, is de perfecte periode om te genieten van de prachtige natuur.

top

Villa Carlotta 4* + Hotel La Pal 4* - volpension

Hotel SHG Villa Carlotta**** in Belgirate (4 nachten aan het Lago Maggiore)
De mooie villa waarin het hotel is gevestigd, werd gebouwd in de 19e eeuw en is fraai gelegen aan de oever van het Lago Maggiore. De kamers met airco bieden alle modern comfort. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een zwembad en een weelderige tuin.  link naar de website v/h hotel 
Afbeeldingsresultaat voor hotel shg villa carlotta 
Hotel La Paül**** in Sirmione (3 nachten aan het Gardameer)
Het hotel ligt aan het meer, dicht bij het kasteel en het oude centrum van Sirmione. De moderne kamers hebben airco en bieden alle comfort. Het hotel heeft een restaurant met terras, een zwembad en een mooie tuin. Fietsverhuur.   link naar de website v/h hotel 
Afbeeldingsresultaat voor hotel la paül sirmione

top

Programma

Dag 1 : Brussel > Milaan - Belgirate
Vlucht van Brussel naar Milaan. Vervoer naar het hotel aan het Lago Maggiore (+ 80 km). Welkomstdrink.
Dag 2 : de Borromeïsche eilanden
Ganse dag bootexcursie. Drijvend  in het Lago Maggiore, zal de archipel van de Borromeïsche eilanden je verbazen. Isola Bella (het mooie eiland) heeft een monumentaal barokpaleis, de residentie van de Borromeo-familie, met prachtige tuinen vol zeldzame planten en bloemen, een onnavolgbaar voorbeeld van de klassieke Italiaanse tuinen van weleer. Isola Madre (het moeder-eiland) heeft een heel eigen sfeer. Dit eiland heeft een prachtige tuin met zeldzame planten en exotische bloemen waarin witte pauwen, papegaaien en fazanten rondlopen. Het lijkt wel of men in een tropisch land is terechtgekomen. Isola Pescatori (het visserseiland) heeft zijn bijzondere charme van eeuwen geleden behouden met eenvoudige rustieke huisjes en bloemrijke straatjes. Terugkeer naar het hotel.
Dag 3 : vrije dag
Dag 4 : Lago d'Orta
Bezoek aan de Villa Taranto in Verbania, bekend om haar prachtige tuin met tienduizenden planten in bloeiende lanen, en die beschouwd wordt als een van de mooiste in Europa. Daarna bezoek aan het charmante stadje Stresa, de chicste badplaats van het Lago Maggiore. De mooie gevels van de villa's op de oevers van het meer hebben alle kenmerken van de stijl die erg in trek was in het begin van de 20e eeuw : de Art Nouveau. Lunch in Pettenasco. In de namiddag, boottocht op het Ortameer, met een halte bij San Giulio, het eilandje van de stilte met kloosterzusters als enige bewoners. Nadien bezoek aan het mooie stadje Orta San Giulio met kleine straatjes en mooie herenhuizen, waarvan sommige met schitterende poorten van ijzersmeedwerk die een inkijk geven op de binnenpleintjes. Terugkeer naar het hotel.
Dag 5 : Comomeer
Vertrek (met bagage) naar Tremezzo. Aan het einde van het dorp staat de mooie Villa Carlotta, een opmerkelijk 17e eeuws paleis, te midden een prachtig park van 70.000 m². Vanaf het balkon op de eerste verdieping heeft men een adembenemend uitzicht op het meer en de omliggende bergen. Overtocht per boot naar Bellagio. Lunch in deze charmante stad. Terug naar Tremezzo en verder naar het Gardameer. Onderbrenging in het hotel in Sirmione.
Dag 6 : Gardameer
Bezoek aan Sirmione, een kleine stad met een rijke geschiedenis, die vele sporen heeft achtergelaten, zoals een Romeinse villa. De imposante middeleeuwse burcht aan de ingang van de stad en de rustige straatjes en patio’s bekoren vele bezoekers. Boottocht naar Gardone en terug. De schoonheid van het Gardameer heeft door de eeuwen heen poëzie, kunst en legendes geïnspireerd. Dat komt tot uiting in het werk van elke kunstenaar die het meer heeft gezien : Catullus, Dante, Goethe... en Stendhal, die het enthousiast beschreef als "het mooiste landschap ter wereld". In de namiddag, bezoek aan een wijngoed en degustatie. Deze streek staat bekend om de befaamde Bardolinowijn. Terugkeer naar het hotel.
Dag 7 : vrije dag
Dag 8Sirmione – Milaan > Brussel
Na het ontbijt, vervoer naar de luchthaven van Milaan (+ 175 km) en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Milaan-Brussel • het verblijf in volpension van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de uitstappen per autocar en de bezoeken vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud)
heen   Brussel 10:45 - Milaan 12:20
terug  Milaan 13:05 - Brussel 14:35

top

Sfeerbeelden