Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - ItaliŽ: UmbriŽ, het groene hart van ItaliŽ

Prijs
Prijs per persoon tweepersoonskamer Ä 1360
Prijs eenpersoonskamer Ä 1590

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 01/06 tot 08/06/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Afwisselende en ongerepte landschappen midden in het groen van bochtige valleien maken van Umbrië een streek die nooit ophoudt te verbazen. De middeleeuwse steden herbergen een rijk cultureel erfgoed. Je verblijft in Passignano, een charmant stadje aan de oevers van het Trasimenomeer.

top

Hotel Villa Paradiso**** - volpension

Het hotel is gevestigd in een mooi gerenoveerde boerderij omringd door groen, op slechts 500 m van het Trasimenomeer en het middeleeuwse
centrum van Passignano. De kamers met airco bieden alle comfort zoals een minibar en een kluis. Het hotel heeft een mooie tuin en een groot buitenzwembad met ligstoelen en parasols. Gratis wifi in de publieke ruimtes. Link van het website van het hotel : klik hier. 

top

Programma

Onder voorbehoud!

Dag 1: Brussel – Rome – Passignano.
Vlucht van Brussel naar Rome en transfer per autocar naar het hotel (lunch onderweg). Welkomstdrankje.

Dag 2: Orvieto. Daguitstap naar Orvieto, een van oorsprong Etruskische stad. Geleid bezoek aan het historische centrum en de kathedraal, een van de mooiste gotische gebouwen in Italië, met een rijkversierde gevel met mozaïeken en sculpturen.

Dag 3: Boottocht naar Isola Maggiore. Vertrek voor een rondvaart op het Trasimenomeer. Halte aan het Isola Maggiore, het enige bewoonde eiland, met zijn vissersdorp en kleine romaanse kerkjes. Vrije namiddag in het hotel.

Dag 4: Todi en Montefalco. Daguitstap. Bezoek aan Todi, een stadje op een heuveltop boven de Tibervallei. Dit middeleeuwse stadje heeft nog Etruskische en Romeinse overblijfselen. In de namiddag, bezoek aan de burcht van Montefalco, bekend om zijn historische monumenten en zijn antieke omwalling met een prachtig uitzicht op het Umbrische landschap.

Dag 5: Vrije dag om te genieten in het hotel of om de omgeving te ontdekken.

Dag 6: Assisi en Perugia. Bezoek aan Assisi, een mooi middeleeuws stadje met zijn beroemde kathedraal. In de namiddag bezoek aan Perugia met zijn monumenten uit de oudheid en de middeleeuwen.

Dag 7: Gubbio. Vertrek voor een bezoek aan Gubbio. Het historische centrum voelt, met zijn smalle straatjes en gebouwen van donkergrijze steen, nog echt middeleeuws aan. Vrije tijd om te

top

In de prijs begrepen

• de vluchten Brussel-Rome-Brussel • de transfers per autocar Rome-Passignano-Rome • het verblijf in volpension  van de lunch de eerste dag tot en met de lunch de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met lokale Franstalige gidsen • de begeleider AEP Senior Department die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

• de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden