Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Frankrijk: Carnaval aan de Côte d’Azur - Nice en Menton

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1195
eenpersoonskamer € 1375

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
FEBRUARI 19/02 tot 23/02/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De carnavalperiode biedt een enige kans om de Côte d'Azur in de winter te beleven : het milde klimaat, de heldere hemel, de levenslust van de mensen laten niemand onberoerd!
Twee evenementen staan centraal in het Carnaval van Nice. De carnavalstoeten zijn kleurrijke reuzeoptochten met 1000 van over de hele wereld gekomen musici en dansers. Bij de Bataille de fleurs (bloemengevecht) gooien extravagant uitgedoste figuren, vanop praalwagens met de mooist denkbare bloemencomposities, mimosa’s, gerbera’s, lelies en andere bloemen naar de toeschouwers.
Rond dezelfde tijd viert Menton het Citroenfeest. Talrijke met citroenen en sinaasappelen versierde praalwagens trekken door de straten van de stad. In het licht van de zon kleuren de Jardins Biovès in verblindende gele en oranje tinten. De onwaarschijnlijke decors en de reuzesculpturen van citrusvruchten brengen de duizenden bezoekers in opperste verrukking.
Neem een pasje voor het feest, laat de magie op je inwerken… en vergeet de koude winter onder de zon van de Azurenkust!

top

Hotel Univers***, volpension met wijn aan tafel

Dit charmehotel ligt heel centraal, dichtbij de place Masséna, het oude Nice en de Promenade des Anglais. De 75 comfortabele kamers hebben een badkamer (bad of douche, wc, haardroger), telefoon, tv, (gratis) kluisje. Gratis wifi.  link naar de website v/h hotel 


top

Programma

Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Nice en transfer per bus naar het hotel. Diner in de stad.

Dag 2 : Vertrek per bus naar Eze via de middelste Corniche. Bezoek aan het middeleeuws stadje, dat als een arendsnest op de rotsen ligt, en aan zijn exotische tuin. Verder naar Monaco en bezoek aan de "rots": de oude stad, het plein voor het paleis, de aflossing van de wacht, de kathedraal. Na de lunch, verder naar Monte Carlo en bezoek aan het Casinoplein. Op de terugweg, halte in een parfumerie in Eze. Terug naar Nice. Na het diner zien we de verlichte carnavalstoet voorbijtrekken vanop de tribune.

Dag 3 : Geleide wandeling door het oude Nice : de Saint-Réparate-kathedraal, het Rossettiplein en de cours Saleya met zijn bloemenmarkt. Na de lunch, zien we de Bataille de fleurs vanop de  tribune. Vrije tijd. Diner in de stad.

Dag 4 : Vrije ochtend. Na de lunch rijden we naar Menton. Bezoek aan de “Exposition des motifs d’agrumes” (composities met citrusvruchten) in de Biovès-tuinen. Na het diner, wonen we de nachtelijke stoet van het Citroenfeest bij vanop de tribune. Terug naar Nice.

Dag 5 : Na het ontbijt, volgens de vluchturen, transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Nice-Brussel • de transfers luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies zoals vermeld in het programma • de tribuneplaatsen voor de 2 stoeten • de begeleider AEP Senior Department  • de bijstandsverzekering 

top

Niet in de prijs begrepen

De persoonlijke uitgaven • de fooien • de facultatieve uitstappen • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud)

heenreis   Brussel 13:15 - Nice 14:55
terugreis  Nice 13:10 - Brussel 14:50

top

Bijkomende informatie

De volgorde van de bezoeken kan veranderen.
De verplaatsingen in Nice gebeuren te voet.
De organisatoren van de stoeten kunnen de evenementen aanpassen of annuleren.

top