Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

SLOWAKIJE: Genieten in Patince

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € FULL
eenpersoonskamer € FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 22/05 tot 29/05/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Zoek je een weldoende, maar ook interessante vakantie ? Dan is dit zeker iets voor jou ! Gezondheidstoerisme is een nieuwe vorm van vakantie: zwemmen in baden van verschillende temperaturen, een wellnessprogramma, ontspannende activiteiten en toeristische bezoeken.
Het kuurdomein Patince ligt in de regio Nitra in Zuidwest-Slowakije, op 15 km van Komárno, dichtbij de Hongaarse grens. De thermische bronnen van Patince zijn rijk aan mineralen met een heilzame werking. Er is ook een jachthaven, vanwaar boottochtjes op de Donau kunnen worden gemaakt.


Esztergom

top

Patince Wellness Hotel**** - volpension met drank aan tafel

Dit luxehotel ligt in een groen domein met een meer van 1,5 ha. De ruime kamers zijn modern ingericht met parketvloer, airco, minibar, kluisje en gratis wifi. Het restaurant heeft een mooi terras met zicht op het meer.
Tijdens je verblijf heb je gratis toegang tot de "Pool World", een groot complex van 10 binnen- en buitenzwembaden met thermaal water van de Hévíz-warmwaterbron. Je kan ook gratis terecht in de "Sauna World" (jacuzzi, Finse sauna, kruidensauna, stoomsauna).  
Het kiezelstrand aan de oever van de Donau ligt op 400 m van het hotel. In het meer kan je hengelen en waterfietsen. Er zijn diverse sportvoorzieningen (petanque, bowling, biljart) en verhuur van fietsen, sticks voor nordic walking, vishengels. 
Link naar de website v/h hotel : klik hier 


top

Programma

Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Wenen. Onthaal op de luchthaven door de lokale gids en vervoer per autocar naar Patince (ca. 185 km). Vrije lunch onderweg. Onderbrenging in het hotel. Welkomstdrankje.

Dag 2 : Verkenning van Patince. Na de middag, boottocht op de Donau en bezoek aan het sluizencomplex van Gabcíkovo, een van de grootste van Europa

Dag 3 : Wellness-behandelingen (*) in de voormiddag. Vrije namiddag.

Dag 4 : Uitstap naar het vestingstadje Komárno, aan de samenvloeiing van de Donau en de Váh. Het oude centrum is nog volledig ommuurd. Bezoek aan het Europaplein met meer dan 40 gebouwen in verschillende bouwstijlen. Vrije namiddag.

Dag 5 : Daguitstap naar Esztergom, een van de oudste steden van Hongarije. Bezoek aan de Dom, de burchtheuvel en het koninklijk paleis.

Dag 6 : vrije dag

Dag 7 : Wellness-behandelingen (*) in de voormiddag. Na de lunch, uitstap naar Hurbanovo. Hier wordt het bier gebrouwen dat het meest gedronken wordt in Slowakije: Zlatý Bažant (gouden fazant).

Dag 8 : Vertrek naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Bezoek aan het raadhuis, de imposante burcht en de kroningskerk St.-Martinus. Vrije tijd. Vrije lunch. Na de middag, transfer naar de luchthaven van Wenen voor de terugvlucht naar Brussel.  

(*) Tijdens het verblijf kan je een uur gratis bowlen en krijg je 2x in de voormiddag wellness-behandelingen (algemene diagnose, thermal wrap, gezichtsmasker met chocolade, cosmetische behandeling, turfbad, biopedicure met garra rufa-visjes, 20min traditionele massage, 30min Thaise massage, aroma-massagepeeling). 

Afbeeldingsresultaat voor south slovakia komarno
Komárno

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Wenen-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in volpension met drank aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • het welkomstdrankje • de excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel tijdens de uitstap naar Esztergom (dag 5) • de facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Austrian Airways (uren onder voorbehoud)
heen   OS352    Brussel 10:20 - Wenen 12:05
terug  OS353    Wenen 15:10 - Brussel 16:55

top

Sfeerbeelden