Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Spanje: Costa Dorada La Pineda de Salou

Prijs
tweepersoonskamer per persoon FULL
eenpersoonskamer FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 09/06 tot 23/06/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Ten zuiden van Barcelona, tussen Tarragona en Salou, ligt de badplaats La Pineda Platja, met mooie fijnzandstranden en een 4 km lange zeepromenade. Met een turkooisblauwe zee en de zuiderse zon is dit een van de mooiste kuststadjes aan de Costa Dorada.

top

Hotel Estival Park **** - all-in

Het hotel ligt op 300 m van het strand en 800 m van het centrum van La Pineda, met winkeltjes en bars. De kamers met airco bieden alle comfort en hebben een balkon. Het hotel heeft een restaurant met gevarieerde buffetten met showcooking, een café, een poolbar en een openluchtzwembad met ligzetels en parasols. Je kan relaxen in het Spa Center (verwarmd zwembad, spacircuit, sauna, hammam, jacuzzi) en in het Wellness Center (lichaamsverzorging, massages, esthetiek). ’s Avonds zijn er regelmatig optredens en dansavonden. Gratis wifi in de publieke ruimtes.
Link naar de website v/h hotel : klik hier 
Habitación Estándard Edif II

top

Programma

Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Reus. Vervoer naar het hotel (ca. 15 km).

Dagen 2 tot 14 : Vrij verblijf all-in, met drie begeleide uitstappen  :

• halve dag : Tarragona

Op een rots boven de Middellandse Zee ligt de oude Romeinse hoofdstad van het Iberisch schiereiland met tal van historische monumenten die door de Unesco erkend zijn, o.m. een 2000 jaar oud aquaduct dat de duivelsbrug wordt genoemd, een amfitheater, een circus en stadsmuren uit de 3e eeuw. Er zijn tal van middeleeuwse gebouwen, waaronder de kathedraal, een mengeling van de gotische en de romaanse stijl, op de top van de heuvel. Haar voorgevel met een groot portaal en een roosvenster is een van de bekendste plaatjes van de stad. Mooie straatjes kronkelen naar de Rambla Nova, vanwaar je naar beneden kan naar het “balkon van de Middellandse Zee” voor een prachtig uitzicht. 

• halve dag : Montblanc

Het stadje Montblanc op de Cisterciënzer route is een mooi geheel van middeleeuwse architectuur. Binnen de oude stadsmuren, in de kronkelige straatjes is de tijd blijven stilstaan. De kerk van het vroegere klooster van San Francesc is een opmerkelijk voorbeeld van de Catalaanse gotische bouwstijl. Hoog boven de stad getuigt de Santa Mariakerk van het prestige dat de stad destijds genoot. Het interieur lijkt wel voor een kathedraal te zijn ontworpen. 

• halve dag : Het klooster van Poblet

Het klooster van Poblet, in een betoverend mooie vallei, is een van de grootste en compleetste cisterciënzer abdijen ter wereld. De indrukwekkende gebouwen dateren van de 12e tot de 15e eeuw. Binnen de muren zijn er een koninklijke residentie en het pantheon van de koningen en koninginnen van Catalonië en Aragon. Het klooster heeft drie omwallingen en een verdedigingsmuur.

Dag 15 : Na het ontbijt, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.


Poblet

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Reus-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de in het programma vermelde uitstappen met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De entreegelden tijdens de uitstappen • de facultatieve excursies en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annulatieverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud):
heenvlucht Brussel 06:05 - Reus 08:05
terugvlucht Reus 09:05 - Brussel 11:10

 
Montblanc

top

Sfeerbeelden