Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Spanje: Costa Dorada La Pineda de Salou - v.25/5 & 21/9

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 725
eenpersoonskamer 905

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 25/05 tot 01/06/19
SEPTEMBER 21/09 tot 28/09/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Ten zuiden van Barcelona, tussen Tarragona en Salou, ligt de badplaats La Pineda Platja, met mooie fijnzandstranden en een 4 km lange zeepromenade. Met een turkooisblauwe zee en de zuiderse zon is dit een van de mooiste kuststadjes aan de Costa Dorada.

klik hier en bekijk de foto's van onze reis in 2018

top

Hotel Estival Park **** - all-in

Het hotel ligt op 300 m van het strand en 800 m van het centrum van La Pineda, met winkeltjes en bars. De kamers met airco bieden alle comfort en hebben een balkon. Het hotel heeft een restaurant met gevarieerde buffetten met showcooking, een café, een poolbar en een openluchtzwembad met ligzetels en parasols. Je kan relaxen in het Spa Center (verwarmd zwembad, spacircuit, sauna, hammam, jacuzzi) en in het Wellness Center (lichaamsverzorging, massages, esthetiek). ’s Avonds zijn er regelmatig optredens en dansavonden. Gratis wifi in de publieke ruimtes.
Link naar de website v/h hotel : klik hier 
Habitación Estándard Edif II

top

Programma

Dag 1: Vlucht van Brussel naar Reus. Vervoer naar het hotel (ca. 15 km).

Dagen 2 tot 7: Vrij verblijf all-in met 3 begeleide uitstappen : 

• ½ dag: Tarragona
Op een rots boven de Middellandse Zee ligt de oude Romeinse hoofdstad van het Iberisch schiereiland met tal van historische monumenten die door de Unesco erkend zijn, o.m. een 2000 jaar oud aquaduct dat de duivelsbrug wordt genoemd, een amfitheater, een circus en stadsmuren uit de 3e eeuw. Er zijn tal van middeleeuwse gebouwen, waaronder de kathedraal, een mengeling van de gotische en de romaanse stijl, op de top van de heuvel. Haar voorgevel met een groot portaal en een roosvenster is een van de bekendste plaatjes van de stad. Mooie straatjes kronkelen naar de Rambla Nova, vanwaar je naar beneden kan naar het “balkon van de Middellandse Zee” voor een weids uitzicht. 

• ½ dag: Montblanc en het Klooster van Poblet
Het stadje Montblanc op de cisterciënzer route bezit een mooi geheel van middeleeuwse bouwwerken. Binnen de oude stadsmuren, in de kronkelige straatjes is de tijd blijven stilstaan. De kerk van het vroegere klooster van San Francesc is een opmerkelijk voorbeeld van de Catalaanse gotische bouwstijl. Hoog boven de stad getuigt de Santa Mariakerk van het prestige dat de stad destijds genoot.
Het klooster van Poblet, in een betoverend mooie vallei, is een van de grootste en compleetste cisterciënzer abdijen ter wereld. De indrukwekkende gebouwen dateren van de 12e tot de 15e eeuw. Binnen de muren zijn er een koninklijke residentie en het pantheon van de koningen en koninginnen van Catalonië en Aragon. Het klooster heeft drie omwallingen en een verdedigingsmuur.

• ½ dag: Reus
Reus, de hoofdstad van de comarca Baix Camp, is een van de belangrijkste cultuursteden in de regio. Aan het begin van de vorige eeuw is het kleine middeleeuwse dorp uitgegroeid tot een krachtige pool van de Catalaanse economie dankzij de handel in eau-de-vie. Reus is bekend om zijn vele modernistische gebouwen, waaronder het Casa Navas, dat doet denken aan een Venetiaans gotisch paleis. Antoni Gaudí, de beroemde Catalaanse modernistische architect, werd hier geboren, maar heeft er merkwaardig genoeg geen enkel gebouw ontworpen.

Dag 8: Na het ontbijt, volgens de vluchturen, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.


Poblet

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Reus-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de 3 in het programma vermelde uitstappen met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De entreegelden tijdens de uitstappen • de facultatieve excursies en activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud)

heenvlucht BRU REU 0640-0840 SN 3685
terugvlucht REU BRU 0930-1135 SN 3686

 
Montblanc

top