Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

ItaliŽ: Firenze, LiguriŽ en Cinque Terre

Prijs
tweepersoonskamer per persoon Ä 1440
eenpersoonskamer Ä FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 04/06 tot 08/06/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Je kent ze vast van de ansichtkaarten, de vijf kleurrijke dorpjes aan de Ligurische kust. Het nationaal park Cinque Terre staat in zijn geheel op de Unesco-werelderfgoedlijst en als je er bent, begrijp je meteen waarom.
Voeg daarbij een adembenemend landschap van rotsen en steile kliffen, groene bossen en olijfboomgaarden, en een felblauwe zee en je hebt je ideale vakantiebestemming !

top

Hotel Doria*** - volpension

Het hotel ligt in het vissersdorpje Cavi di Lavagna, vlakbij het grootste zand- en kiezelstrand van de hele Golfo del Tigullio. De kamers bieden airco en alle modern comfort. Het hotel heeft een rustige tuin met zonneterras. Gratis wifi.
Link naar de website v/h hotel : klik hier 

top

Programma

Dag 1 : Brussel > Firenze – Cavi di Lavagna
Vlucht van Brussel naar Firenze. Wandeling langs de hoogtepunten van deze prachtige renaissancestad : de Piazza del Duomo, de basiliek Santa Maria del Fiore met de immense koepel van Brunelleschi, de klokkentoren van Giotto in wit, groen en roze marmer, de bronzen poorten van het Baptisterium, de Piazza della Repubblica, de Ponte Vecchio, de Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, de Loggia dei Lanzi en de beroemde David van Michelangelo. Vervoer naar het hotel in Cavi di Lavagna. Welkomstdrankje.

Dag 2 : Cinque Terre
Daguitstap naar de beroemde 5 dorpjes. Busrit met prachtige uitzichten op de Apuaanse Alpen. Wandeling door de kronkelige straatjes van Manarola naar de kerk van San Lorenzo. Verder per trein naar Riomaggiore en bezoek aan de ‘hoofdstad’ van Cinque Terre. Per trein naar Vernazza, met zijn kleurrijke huisjes op een hoge klif en de kerk van Sta. Margareta van Antiochië. Verder per trein naar Monterosso al Mare, het grootste van de vijf dorpjes. Per boot naar Portovenere, op de punt van een schiereiland. Wandeling door de stad met haar gekleurde huizenblokken en het oude St-Pieterskerkje. Terug naar het hotel.

Dag 3 : De golf van Tigullio
Bezoek aan Rapallo, een kleurrijke badplaats met mooie boulevards. Boottocht naar Portofino, ooit een vissersdorpje, nu een trendy jachthaven. Verder per boot naar Santa Margharita Ligure. Geleid bezoek aan de stad, "de parel van Tigullio". Terug naar het hotel.

Dag 4 : Het eiland Elba 
Vertrek per bus en boottocht naar het eiland Elba. Slechts weinige plaatsen in de wereld bieden zo’n rijke en gevarieerde fauna, flora en cultuur op zo’n kleine oppervlakte. Geleid bezoek aan Portoferraio, de hoofdstad van het eiland, een leuke plezierhaven met kleine straatjes en indrukwekkende vestingmuren. Bezoek aan het Palazzina dei Mulini, een villa van de familie de Medici, nu ingericht als klein Napoleon-museum. Terug met boot en  bus naar het hotel.

Dag 5 : Na het ontbijt, vervoer naar de luchthaven van Firenze en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Firenze-Brussel • het verblijf in volpension van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de bezoeken vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel • de persoonlijke uitgaven • de facultatieve activiteiten • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart


Santa Margharita Ligure
 
Portofino

top

Sfeerbeelden