Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Kroatië: Cavtat, de riviera van Dubrovnik

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € FULL
eenpersoonskamer € FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 30/09 tot 07/10/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De kleine Kroatische stad Cavtat ligt zo’n 20 km van Dubrovnik aan de met geschiedenis beladen Adriatische Zee. Het vroegere vissersdorp heeft gelukkig zijn charme behouden. Het is een rustig en ontspannen oord met een rijk verleden. Voor waterliefhebbers is Cavtat een perfecte uitvalsbasis voor een boottochtje naar de eilanden, die als vredige paradijsjes voor de kust liggen.

top

Hotel Albatross**** - all-in

Het hotel is mooi gelegen tegenover het strand, op 800 meter van het centrum van Cavtat. Het hotel werd recent volledig gerenoveerd. De ruime en comfortabele kamers hebben een balkon. Het restaurant serveert een royaal en gevarieerd internationaal buffet. Het hotel heeft een binnen- en een buitenzwembad met ligstoelen, parasols en handdoeken. Het wellness-centrum heeft een sauna en biedt massagediensten. 's Avonds is er internationaal entertainment, met livemuziek. Gratis wifi.
Van het strand van het hotel kan je met de boot naar Dubrovnik varen langs de mooie baaien en kliffen van de 6 km lange kust. Je kan ook naar het centrum van Dubrovnik met een lijnbus (20 km).
Link naar de website v/h hotel : klik hier 
Afbeeldingsresultaat voor remisens hotel albatross


Afbeeldingsresultaat voor hotel albatros cavtat

top

Programma

Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Cavtat (Dubrovnik). Vervoer naar het hotel. 

Dagen 2 tot 7 : Vrij verblijf all-in, met twee begeleide uitstappen : 

• ½ daguitstap : Dubrovnik
Bezoek aan Dubrovnik, een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa (Unesco). De "parel van de Adriatische Zee” is bekend om zijn middeleeuwse stadsmuren en talrijke preromaanse, gotische, renaissancistische en barokke gebouwen. Wandeling over Stradun, de hoofdstraat met de kathedraal, het klooster van de Franciscanen, de oude apotheek, de kolom van Roland, de St-Blasiuskerk en andere bezienswaardigheden. Panoramische rondrit in de omgeving van Dubrovnik, met een prachtig uitzicht over de oude stad, met Lokrum en de Elafieten-eilanden op de achtergrond. 

• daguitstap : De baai van Kotor (Montenegro)
Vertrek naar Montenegro. De natuur heeft hier een echt meesterwerk geschapen : de baai van Kotor (Unesco), een unieke mediterrane fjord, omringd door bergen tot wel 1000 m hoog die zich letterlijk in de zee storten. Bezoek aan de oude stad van Budva, een enig architectonisch ensemble, met zijn pleintjes en smalle straten, omringd door middeleeuwse muren. Verder naar Cetinje, met een adembenemend uitzicht over de baai. Korte stop in het dorp Njeguši, voor een proeverij van lokale producten. Wandeling in de oude binnenstad van Kotor. Deze charmante stad heeft een woelig verleden. Met haar muren, die tot enkele honderden meters hoog de bergflank opklimmen, is ze een prachtig bewaard gebleven juweel. Dankzij de vloot en de succesvolle handel met Dubrovnik en Venetië, werd Kotor een bloeiende stad met vele paleizen, die er vandaag nog steeds zijn.

Dag 8 : Na het ontbijt, volgens de vluchturen, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 
Dubrovnik

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Dubrovnik-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de in het programma vermelde uitstappen met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel tijdens de uitstap naar Montenegro • de facultatieve excursies en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud):
heenvlucht Brussel 05:50 - Dubrovnik 07:55
terugvlucht Dubrovnik 08:40 - Brussel 11:00

top

Bijkomende informatie

Cavtat is een sfeervol kuststadje dat gelukkig nog niet overspoeld is door toeristen. Het is nog een van die bevoorrechte plaatsen die zeldzaam beginnen te worden aan de zee. 

De stad met haar rijke geschiedenis heeft een indrukwekkend erfgoed dat je zeker moet bezoeken. De meeste gebouwen dateren uit de renaissance, enkele zijn gotisch. Wandel door de straatjes en bekijk de oude en meer recente huizen en de  prachtige gebouwen rond de pleinen. Klim ook eens de heuvel op naar het kerkhof, waar de befaamde beeldhouwer Ivan Meštrovic een prachtig mausoleum bouwde voor de redersfamilie Racic. Bovenop de heuveltop heb je een schitterend uitzicht. Cavtat heeft ook een leuke jachthaven en een mooie promenade. 

De stad heeft haar reputatie deels te danken aan de kwaliteit van het water. Er zijn meer dan 7 km baaien en stranden omzoomd met pijnbomen en cipressen. Sommige zijn zandstranden, andere zijn betonnen terrassen. Je beleeft onvergelijkbare momenten als je een duik neemt in het kristalheldere water of wandelt in de kreekjes langs de kust in de buurt van de stad. Elk strand heeft zijn eigen charme. We raden je aan om er verschillende te gaan ontdekken.

 
Afbeeldingsresultaat voor cavtat mestrevic

top