Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Spanje - Canarische eilanden: Lanzarote - Playa Blanca

Prijs
tweepersoonskamer per persoon FULL
eenpersoonskamer FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
NOVEMBER 18/11 tot 25/11/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Op het meest vulkanische eiland van de Canarische archipel is de natuur van een adembenemende schoonheid : witte zoutpannen, bruine rotsen, zwarte lavavelden en mooie stranden. Je vindt er overal witgekalkte huisjes, afgewerkt met in groen en blauw geschilderd houtwerk. De bekende architect César Manrique heeft ervoor gezorgd dat dit lieflijke beeld van zijn geboorte-eiland niet verstoord werd. Overrompelend zijn de vulkanen in het Nationaal Park Timanfaya, een gebied van zo'n 200 km2.
De combinatie van een sfeervolle badplaats met prachtige stranden en het indrukwekkende vulkanische landschap in het zuiden van Lanzarote maken van Playa Blanca een heerlijke vakantiebestemming.

top

Hotel Lanzarote Princess**** - all-in

Het hotel is rustig gelegen in een verzorgde tropische tuin, op 300 m van de Playa Dorada, een goudkleurig zandstrand, en op 500 m van het centrum van Playa Blanca. De comfortabele kamers met airco zijn modern ingericht en hebben een balkon of terras, een kluisje en een waterkoker. Het hotel heeft een buffetrestaurant met showcooking en thema-avonden, een Aziatisch à-la-carterestaurant, en vijf bars. Er zijn twee buitenzwembaden met groot zonneterras, een sauna, een minigolf- en een petanqueterrein. Animatie overdag en ’s avonds. Gratis wifi in de lobby en de lounge.
Link naar de website v/h hotel : klik hier  
 

top

Programma

Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Arrecife. Vervoer naar het hotel (35 km).

Dagen 2 tot 7 : Vrij verblijf all-in met twee begeleide daguitstappen : 

• Ontdekkingstocht van het eiland
Vertrek naar het nationaal park Timanfaya, dat ook wel Montañas del Fuego (vuurbergen) wordt genoemd. Door enorme vulkaanuitbarstingen van 1730 tot 1736 ontstonden hier 32 nieuwe kraters. Het is een indrukwekkend gebied waar het nog altijd naar zwavel en vuur ruikt. Op vele plaatsen is de aardkorst slechts 2 m dik en onder het oppervlak is de temperatuur al meer dan 400°C. We maken een rit per dromedaris in het lavalandschap. De rest van het bezoek gebeurt met de bus. We volgen de vulkaanroute naar de woeste en grillige lavarotskust Los Hervideros (de kookpotten). De golven van de Atlantische Oceaan beuken hier met een oorverdovend lawaai in op de rotsen. Verder naar de zoutpannen van Janubio. Na de lunch in het mooie dorpje Yaiza, rijden we naar de wijnvelden van La Geria. Wijnproeverij. Verder naar het noorden via Teguise en Los Valles, met uitzicht over het dal van de 1000 palmen. Bezoek aan de grot Jameos del Agua in het lavaveld van de Monte Corona. Deze sprookjesachtig mooie lavatunnel met een ondergronds meer werd ingericht door de kunstenaar César Manrique. Bezoek aan de cactustuin van Guatiza, een ander kunstwerk van Manrique, met meer dan 1000 variëteiten. Terug naar het hotel.  

• Het eiland Fuerteventura
Boottochtje van een half uur naar Corralejo. Bezoek aan het vissersdorpje Cotillo. Vanop de verdedigingstoren El Tostón heb je een weids uitzicht. Langs de mooie dorpjes La Oliva, Tefía en Tiscamanita rijden we naar Betancuria, de voormalige hoofdstad, schilderachtig op een helling gelegen. Daarna bezoeken we een aloë veraplantage. Na de lunch, rijden we langs de kust naar het nationaal park van Corralejo, een prachtig natuurgebied van zandduinen met een unieke fauna. Terug naar de haven en overzet met de ferry naar Playa Blanca.

Dag 8 : Na het ontbijt, volgens de vluchturen, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor fuerteventura

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Arrecife-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de in het programma vermelde uitstappen met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel tijdens de uitstappen • de facultatieve excursies en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (onder voorbehoud)
heen Brussel 05:50 - Arrecife 09:00
terug Arrecife 10:00 - Brussel 15:15

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

CESAR MANRIQUE (1919-1992) is een Spaanse kunstschilder, architect en beeldhouwer, die de natuur van Lanzarote, zijn geboorte-eiland, wilde beschermen. Hij heeft een beslissende invloed uitgeoefend op het beeld van het vulkaaneiland. 
De kunstenaar was gefascineerd door het unieke karakter van het landschap van het eiland, dat anderen als een droge en onherbergzame woestijn bestempelden. Hij beschouwde zijn geboorte-eiland als een wilde en levende natuurlijke schoonheid, die hij wilde  omtoveren tot een uitzonderlijke toeristische attractie. Het belangrijkste kenmerk van zijn architecturale kunst is de integratie van rotsen, stenen en lavastromen in een harmonieuze leefomgeving. Hij gebruikte vaak natuurlijke grondstoffen in contrast met ronde en zachte handgevormde elementen, in een kleurencombinatie van zwart en grijs (lavasteen) en wit (kalksteen en vernis).
Manrique ontwierp diverse toeristische bezienswaardigheden op Lanzarote en de naburige eilanden. De grot Jameos del Agua, in een oude lavabedding, is een van de indrukwekkendste creaties van Cesar Manrique. De kunstenaar heeft als grondstof genomen wat de natuur hem bood en creëerde een concertzaal, een bar, een restaurant en een zeewaterzwembad, omringd met palmbomen. Zo ontstond een toeristische site in harmonie met de omgeving. Tien kilometer verder naar het zuiden, in de buurt van het dorpje Guatiza, ging de aandacht van Manrique naar de flora van het eiland. Hij liet er in een oude groeve van vulkanische as een Cactustuin aanleggen met meer dan 1000 soorten uit alle hoeken van de wereld. Zoals in een Romeins amfitheater, zijn de planten uitgezet op verschillende niveaus, en de bezoekers kunnen vrij rondwandelen langs allerlei paadjes. Dit prachtige voorbeeld van landschapsarchitectuur was het laatste ruimtelijk kunstwerk van César Manrique.

 

top