Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Marokko: Agadir, de poort naar Zuid-Marokko

Prijs
tweepersoonskamer per persoon FULL
eenpersoonskamer FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MAART 09/03 tot 16/03/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Agadir doet beslist erg westers aan met zijn met palmbomen omzoomde boulevards en zijn op zee uitkijkende bars. Het uitzonderlijke klimaat – meer dan 300 zonnedagen per jaar – en het 10 km-lange  strand, dat meer beschutting biedt dan vele andere stranden aan de Atlantische kust, garanderen je een weergaloze vakantie aan zee. Je doet de stad evenwel onrecht aan als je ze enkel om het strandgenot bezoekt. Ze heeft ook een prachtige kashba, musea en een soek. Agadir is bovendien een prima uitvalsbasis om de oasen en de Berberdorpen in het achterland te gaan verkennen.

Graag een voorsmaakje van deze reis ? Klik hier en bekijk de foto's van onze reis in november 2018

Afbeeldingsresultaat voor agadir

top

Hotel Iberostar Founty Beach**** - All-in

Het hotel is ideaal gelegen aan de Atlantische Oceaan op 1 km van de stad Agadir en haar belangrijkste bezienswaardigheden. Een groot goudkleurig fijnzandstrand ligt amper 20 m van het hotel. De renovatiewerken in het voorjaar van 2018 hebben het hotel in een nieuw jasje gestoken. De ruime kamers (32 m²) bieden, benevens airco, ook alle ander denkbaar comfort: terras, badkamer met bad en haardroger, tv, minibar, kluisje, telefoon en gratis wifi. De 2 restaurants van het hotel serveren Marokkaanse, Japanse en internationale gerechten. In de levendige bar hoor je internationale muziek en krijg je bezielende optredens te zien. Het hotel beschikt over twee zwembaden – waarvan één verwarmd van november tot april – een sauna en een kleine spa.
link naar de website v/h hotel: klik hier 
Gerelateerde afbeelding


Image

top

Programma

Dag 1 : Vlucht Brussel-Agadir en vervoer naar het hotel.  

Dagen 2 tot 7 : Vrij verblijf all-in, met 3 uitstappen inbegrepen: 

• daguitstap: Tafraout en Tiznit

Vertrek naar de Ammeln-vallei in het Anti-Atlasgebergte. Tafraout, een Berberdorpje met een schitterende ligging in een granietroze keteldal, wordt omgeven door een palmenbos waarin ook arganbomen groeien en amandel- en olijfbomen zijn aangeplant. Het dorp is bekend om de lederbewerking en de kleurige babouches met afgeronde tippen. Op de terugweg bezoek je Tiznit. De piséwoningen en overdekte passages van de stad gaan verscholen achter een okerroze gekanteelde ringmuur. Tiznit is befaamd om zijn kunstnijverheid en speciaal om de Berberjuwelen en kunstig bewerkte sierspelden. 

• daguitstap: Taroudant en Tiout

Taroudant, dat ooit een knooppunt was op de karavaanroute naar de Sahara, is een van Marokko’s oudste steden. Deze oninneembare citadel, die door de Berbers als “de parel van het Zuiden” wordt bestempeld, heeft haar prachtige ommuring, haar overwelfde Moorse poorten en haar schilderachtige steegjes weten te behouden. Doorheen een subliem landschap, dat nu eens weelderig groen, dan weer woestijnachtig is, rijd je verder naar Tiout, een Berberdorp met okerrode huisjes. Een ritje op de rug van een ezel door het mooie palmenbos aan de voet van de kashba mag niet ontbreken. 

• daguitstap: Essaouira

Langs de fraaie kustweg rijd je naar Essaouira, het oude Mogador, een van de aantrekkelijkste steden aan de kust van de Atlantische Oceaan. De ommuring en de bekoorlijke medina, met tegen de witte muren van de huizen contrasterende blauwe deuren en ramen, houden het verleden van deze vesting levendig. In de haven zal je de vloot van veelkleurige boten aantreffen die sardines en schelpdieren aanvoeren. In de kazematten van de kashba bevinden zich de werkplaatsen van de ambachtslui die met hun inlegwerk van thujahout de faam van de stad uitmaken. 

Dag 8 : In de namiddag, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor essaouira
Essaouira

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Agadir-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf all-in vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de drie in het programma vermelde excursies (incl. lunch) met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel tijdens de uitstappen • de eigen uitgaven • de fooien • de facultatieve uitstappen en activiteiten • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Internationaal paspoort dat nog minstens 3 maanden na terugkeer in België geldig blijft

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (onder voorbehoud)
heen Brussel 14:30 - Agadir 17:20
terug Agadir 18:20 - Brussel 23:10

top

Bijkomende informatie

Klimaat : In maart schijnt de zon in Agadir zo’n 8 uur per dag. De gemiddelde dagtemperatuur is er 22°C.

Afbeeldingsresultaat voor taroudant
Taroudant

Afbeeldingsresultaat voor agadir plage
Agadir

top