Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Senegal: Somone, in het land van de baobabs

Prijs
tweepersoonskamer per persoon FULL
eenpersoonskamer FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
FEBRUARI 08/02 tot 16/02/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Zwart, glanzend en mysterieus als een ebbenhouten beeld, zo wacht Senegal op jou. Kom naar het land van de heilige baobabs en de dichte mangroven. Hier proef je het echte Afrika. In Senegal heb je geen last van jetlag, geen taalproblemen als je Frans kent en bovendien is gastvrijheid de hoeksteen van de Senegalese cultuur.
Aan de Petite Côte ten zuiden van Dakar vind je een rustige zee, een rist mooie stranden en pittoreske vissersdorpjes en een altijd aanwezige zon. Het dorp Somone is bekend om zijn schitterende zandstranden midden het groen en zijn prachtige lagune, een natuurreservaat waarin ontelbare vogelsoorten leven: reigers, zilverreigers, pelikanen, roze flamingo’s… 

top

Hotel Royal Horizons Baobab**** - all-in

Het hotel ligt zo’n 500 m van het centrum van Somone. De bungalows met hun eigen terras liggen aan het strand. De kamers met uitzicht op de tuin zijn modern ingericht met Afrikaanse accenten. Ze beschikken over airco, een badkamer met douche en haardroger, een kluisje en tv. Vanuit het restaurant heeft men een wondermooi uitzicht op de zee. De zwembadzone van het hotel is bijzonder fraai. Er is een gevarieerd aanbod van activiteiten, strand- en watersporten.
Royal Decameron Baobab Resort - Hotel View 
Afbeeldingsresultaat voor la somone senegal 
 

top

Programma

Dag 1: Vlucht van Brussel naar Dakar (+ 6h). Vervoer per autocar naar het hotel (+ 50 min.). 

Dagen 2 tot 7: Vrij verblijf all-in, met 3 inbegrepen uitstappen : 

halve daguitstap: Safari in het Bandiareservaat
Vertrek voor een ontmoeting met de grote zoogdieren van Afrika in een 3500 ha groot natuurdomein. Tijdens je tocht ontdek je niet alleen bijzondere dieren en planten, maar ook Serere-piramides met een dodenkamer en het griottengraf in de holte van een duizendjarige baobab. 

daguitstap: Dakar en Gorée
Vertrek naar de hoofdstad Dakar. Panoramische rondrit door deze kosmopolitische stad met velerlei monumenten en een interessant verleden. Oude koloniale huizen staan naast moderne buildings. Vrije tijd op de markt en in het ambachtendorp.
Boottocht naar het eiland Gorée (Unesco), dat een zwaarbeladen verleden heeft door de slavenhandel. Wandeling door de steegjes langs mooie kleurige huizen uit de koloniale tijd. Bezoek aan het Slavenhuis en aan het historisch museum. Lunch en vrije tijd. 

daguitstap: Le lac Rose
Le lac Rose is een ondiepe lagune op enkele honderden meters van de oceaan, midden de duinen en de filaobomen. De vele micro-organismen en mineralen geven het water zijn roze kleur. Je maakt een toer rond het meer, je ziet hoe zout wordt gewonnen en je bezoekt een Peulhdorp. Na een tocht door de duinen kom je aan het strand dat beroemd werd als eindpunt van de rally Parijs-Dakar. Lunch. Mogelijkheid tot zwemmen – of eerder drijven – in het meer. 

Dag 8: 's Avonds, transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.
Aankomst in Brussel in de ochtend van dag 9.

De bronafbeelding bekijken

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Dakar-Brussel en de transfers luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf all-in van het diner dag 1 tot het ontbijt dag 8 • de 3 excursies vermeld in het programma met een Franstalige lokale gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel tijdens de uitstappen • de facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Voor Belgen: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugkeer

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (onder voorbehoud)
heen Brussel 11:25 - Dakar 09:20
terug Dakar 22:15 - Brussel 05:05 ('s anderendaags)

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Geld: De koers van de franc van de Afrikaanse financiële gemeenschap (FCFA) tegenover de euro is vast (1000 FCFA = 1,52 euro, 1 euro = 656 FCFA). De FCFA is niet omwisselbaar buiten de Afrikaanse lidstaten van de gemeenschap. Je zal dus je euro’s ter plaatse moeten inwisselen.

Klimaat: Senegal heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. Door zijn ligging in de intertropische zone heeft het twee duidelijk verschillende seizoenen. Het droge seizoen van november tot juni, wanneer het nooit regent, is de beste tijd om de natuurgebieden en de grote parken te bezoeken. Overdag ligt de temperatuur tussen 22 en 30°C, ’s nachts tussen 16 en 20°C. 

Tijdsverschil : -1 uur   Tijdens de wintertijd (van november tot maart) is het in Senegal middag als het in België 13 uur is.   

Elektriciteit: 220V. Geen adapter nodig. 

Taal: Senegal is de oudste ex-Franse kolonie in Afrika en is een van de landen waar de invloed van de Franse taal zich het sterkst laat voelen. Toch zijn er taalverschillen en sommige uitdrukkingen zijn echt bijzonder. Frans is de officiële taal, maar Wolof wordt het meest (80%) gesproken. 

Gezondheid: Vaccinaties tegen gele koorts en hepatitis A zijn strikt aanbevolen. Vergeet ook geen malariatabletten en muggenmelk. Raadpleeg je huisarts of kijk op www.itg.be van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. 

Vluchten: De nieuwe internationale luchthaven van Dakar “Blaise Diagne International” doet Europees aan en beschikt over een moderne terminal, duidelijke bewegwijzering en een grote duty free-area waar je nog de laatste inkopen kunt doen voor je weer naar huis vliegt.

De bronafbeelding bekijken
Dakar

top