Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Frankrijk: Côte d´Azur - Menton - vertrek 07/09

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1245
eenpersoonskamer € 1500

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 07/09 tot 14/09/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Menton ligt slechts 3 km van de Italiaanse grens. Het prinsdom Monaco, de stad Nice en de Italiaanse bloemenriviera liggen op een boogscheut. Deze stad van de tuinen en de citroenen kent een uitzonderlijk microklimaat met gemiddeld 316 dagen zon per jaar. In alle seizoenen kan men er genieten van de machtige zee en de zonovergoten bergen op de achtergrond. De oude binnenstad verrast met prachtige oude gevels. Bij de Italiaanse grens in de wijk Garavan getuigen schitterende villa's van de grandeur van weleer.

Klik hier en bekijk de foto's van onze reis in 2017

top

Hotel Le Vendôme*** - volpension met wijn aan tafel

Raak in de ban van de levendige oude haven, de overdekte markt en de geurige exotische tuinen van Menton ! Het hotel ligt aan zee in het voetgangersgebied. De smaakvol gedecoreerde kamers bieden alle modern comfort, zijn geluiddicht en hebben airco. Het restaurant loopt over in een veranda met uitzicht op de zee en de tuin. De keuken is traditioneel Frans. Midden de tuin is er een bar met terras. 
Link naar de website v/h hotel : klik hier

top

Programma

Dag 1: Vlucht Brussel-Nice. Vervoer naar het hotel (35 km). Welkomstdrink. 

Dagen 2 tot 7: Vrij verblijf in volpension met wijn aan tafel en met drie uitstappen inbegrepen:  

halvedaguitstap: Roquebrune

Het middeleeuwse dorp Roquebrune ligt op 10 km van de kust tussen Fréjus en Sainte-Maxime in een betoverende omgeving op een heuvelflank. Boven het dorp rijst een statige rots op. Je ziet er de beroemde duizend jaar oude olijfboom. De kerk, fonteinen, portieken en vele kapellen getuigen van een rijk verleden. Bezoek aan de feodale burcht uit de 10e eeuw, een van de oudste van Frankrijk, met een schilderachtig uitzicht over de daken van het dorp en de zee en Cap Martin op de achtergrond. 

halvedaguitstap: Nice

Vertrek naar Nice via de middelste Corniche. Stop bij het uitzichtpunt van de Mont Boron. Begeleide wandeling langs de place Garibaldi en de place Masséna, een mooi architecturaal geheel van okerkleurige gebouwen met arcades. Bezoek aan de barokke kathedraal Ste-Reparate, bedekt met 14.000 geglazuurde tegels. 

daguitstap: San Remo en Dolceaqua

Vertrek naar Italië. San Remo, "de parel van de Rivièra", werd vorige eeuw een bekende badplaats door de komst van Russische prinsessen en Engelse baronets. Ook nu is het nog een aangename verblijfplaats voor een zomervakantie. Je ziet er het casino, de Russische kerk, de barokke kerk, de kathedraal San Siro en de oude Pignawijk met het heiligdom van de Madonna della Costa. Bezoek aan de markt in het historische hart van de stad. Verder naar Dolceaqua, in de vallei van de Nervia. Het middeleeuwse dorp, waarvan de naam "zoet water" betekent, kent een groeiende belangstelling met zijn kasteel en oude brug. Ontdekking van het Visionarium, een 3D-projectie, waar de beelden, muziek, poëzie en speciale effecten in crescendo samenkomen, waardoor je helemaal in de film ondergedompeld wordt.

Dag 8: Check-out voor de middag. Na de lunch, vervoer naar de luchthaven van Nice en terugvlucht naar Brussel.
Afbeeldingsresultaat voor san remo

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Nice-Brussel • transfers luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de 3 excursies vermeld in het programma met een Franstalige lokale gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de verblijfstaksen • het welkomstaperitief • de bijstandsverzekering 

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel tijdens de uitstappen • de facultatieve uitstappen en activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud) 
heenvlucht  SN3621   Brussel 13:05 - Nice 14:50
terugvlucht  SN3622   Nice 15:40 - Brussel 17:20

Afbeeldingsresultaat voor menton boulevard

top