Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2018 - Frankrijk: Côte d´Azur - Menton

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € FULL
eenpersoonskamer € FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 08/09 tot 15/09/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Menton ligt slechts 3 km van de Italiaanse grens. Het prinsdom Monaco, de stad Nice en de Italiaanse bloemenriviera liggen op een boogscheut. Deze stad van de tuinen en de citroenen kent een uitzonderlijk microklimaat met gemiddeld 316 dagen zon per jaar. In alle seizoenen kan men er genieten van de machtige zee en de zonovergoten bergen op de achtergrond. De oude binnenstad verrast met prachtige oude gevels. Bij de Italiaanse grens in de wijk Garavan getuigen schitterende villa's van de grandeur van weleer.

Klik hier en bekijk de foto's van onze reis in 2017

top

Hotel Le Vendôme*** - volpension met wijn aan tafel

Raak in de ban van de levendige oude haven, de overdekte markt en de geurige exotische tuinen van Menton ! Het hotel ligt aan zee in het voetgangersgebied. De smaakvol gedecoreerde kamers bieden alle modern comfort, zijn geluiddicht en hebben airco. Het restaurant loopt over in een veranda met uitzicht op de zee en de tuin. De keuken is traditioneel Frans. Midden de tuin is er een bar met terras. 
Link naar de website v/h hotel : klik hier

top

Programma

Dag 1 : Vlucht Brussel-Nice. Vervoer naar het hotel (35 km). Welkomstdrink. 

Dagen 2 tot 7 : Vrij verblijf in volpension met wijn aan tafel en met drie begeleide uitstappen : 

halvedaguitstap : Beaulieu-sur-Mer

Vertrek naar Beaulieu-sur-Mer. Bezoek aan de Villa Kerylos. In dit weelderige verblijf wordt tot in de kleinste details de verfijnde decoratie van de oude Griekse paleizen opgeroepen. Van in de tuin omheen de villa heeft men een schitterend uitzicht op het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat. Door een doordachte keuze van planten wordt hier onder de zon van de Azurenkust een stukje Griekenland geschapen. Vrije tijd in de stad om te wandelen door de mooie straten of langs de zee of om een kijkje te nemen in de fraaie winkels.

halvedaguitstap : Nice

Vertrek naar Nice via de middelste Corniche. Stop bij het uitzichtpunt van de Mont Boron. Begeleide wandeling langs de place Garibaldi en de place Masséna en in de straatjes van oud Nice. Bezoek aan de kathedraal Sainte-Réparate.

daguitstap : Het hinterland

Op verkenning door het hinterland. Bezoek aan Sospel, een lieflijk Alpenstadje. Het oude centrum met zijn vele gotische gebouwen, geplaveide galerijen en resten van de omwalling heeft zijn middeleeuws karakter weten te bewaren. De dorpjes van de vallei van de Roya zijn om te stelen. Lunch in het middeleeuwse stadje Tende. Bezoek aan het Musée des Merveilles, dat gewijd is aan de prehistorische rotstekeningen van de Mont Bégo. Terugkeer naar het hotel via een stukje Italië. 

Dag 8 : Check-out voor de middag. Na de lunch, vervoer naar de luchthaven van Nice en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Nice-Brussel • transfers luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een Franstalige lokale gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de verblijfstaksen • het welkomstaperitief • de bijstandsverzekering 

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel tijdens de uitstappen • de facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchturen Brussels Airlines (onder voorbehoud) 
heenvlucht  SN3621   Brussel 13:45 - Nice 15:25
terugvlucht  SN3622   Nice 16:15 - Brussel 17:55

Promenade du soleil Menton

top