Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Spanje: Vino y tapas, AndalusiŽ voor lekkerbekken

Prijs
tweepersoonskamer per persoon Ä 1485
eenpersoonskamer Ä 1670

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 12/06 tot 19/06/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Met zijn tuinen, paleizen, witte dorpjes, besneeuwde bergtoppen en olijfboomgaarden heeft Andalusië heel wat in petto ! Steden als Sevilla, Granada, Córdoba, met hun smalle kronkelige straatjes zullen je voor altijd bijblijven. Tijdens deze reis ontdek je het beste wat het land te bieden heeft : een ongerepte natuur, culturele ontdekkingen, een overvloed aan tapas en lekkere streekwijnen.
Je zal snel tot de conclusie komen : het is goed toeven in Andalusië !


Sevilla

top

Rondreis in volpension met wijn aan tafel

Dag 1+2          Jerez, Hotel Sherry Park 4* (website)
Dag 3+4          Sanlúcar, Hotel Macia Doñana 4* (website)
Dag 5              Sevilla, Hotel Alcazar 3* (website)
Dag 6              Córdoba, Hotel Tryp Los Gallos 3* (website)
Dag 7              Granada, Hotel Best Western Dauro 3* (website)
of gelijkwaardige hotels

Afbeeldingsresultaat voor cordoba juderia

top

Programma

Dag 1 : Brussel > Málaga – Jerez de la Frontera
Vlucht van Brussel naar Málaga. Panoramische stadsrondrit en tapasroute in het gezellige centrum rond de mooie kathedraal. Vervoer naar het hotel.

Dag 2 : Jerez – Arcos de la Frontera – Jerez
Bezoek aan de beroemde bodega Tio Pepe, waar we de sherry ontdekken met streektapas. Na de middag, bezoek aan het witte stadje Arcos de la Frontera.

Dag 3 : Jerez – Sanlúcar de Barrameda – Puerto de Santa María
Vertrek naar Sanlúcar de Barrameda, een charmant vissersstadje, bekend om zijn lekkere zeevruchten en mooie stranden. In een bodega proeven we de Manzanilla, een heerlijke droge aperitiefwijn, met tapas van zeevruchten. Na de middag, bezoek aan Puerto de Santa María en de bodega Osborne. Terug naar Sanlúcar.

Dag 4 : Sanlúcar – Cádiz – Sanlúcar
Uitstap naar Cádiz, een van de parels van Andalusië, met een rijke geschiedenis en prachtige gebouwen. De stad is vooral beroemd om haar mooie kathedraal. Lunch in een typische tapasbar met zeevruchten en vis. De kok heeft zijn geheime recept om ze op smaak te brengen. Vrije namiddag in de stad. Terug naar Sanlúcar.

Dag 5 : Sanlúcar – Sevilla
Vertrek naar Sevilla, het hart van Andalusië. Wandeling door het oude centrum langs het Alcázar, de kathedraal en de Giralda. ‘s Middags doen we een tapasroute doorheen de supergezellige Santa Cruzwijk en ontdekken er allerlei Sevillaanse specialiteiten. Bezoek aan de Plaza de España in het prachtige Maria-Luisapark en panoramische rondrit door de stad. ‘s Avonds diner met flamenco in het Palacio Andaluz.

Dag 6 : Sevilla – Carmona – Córdoba
Vertrek naar Córdoba. Halte onderweg in het charmante witte stadje Carmona. Lunch in een gezellige authentieke tapasbar met lekkere wijn. Wandeling door de mooie witte steegjes. Verder naar het hotel in Córdoba.

Dag 7 : Córdoba – Granada
Geleide wandeling door de Judería (jodenwijk) van Córdoba. Vrij bezoek aan de Mezquita, de beroemde moskee-kathedraal. Vrije tijd in deze mooie buurt met souvenirwinkeltjes, patios en mysterieuze steegjes. Lunch in de bodega Montilla-Moriles, met typische tapas en een heerlijke streekwijn. Je ontdekt hier flamenquines (cordon bleu), rabo de toro (stierenstaart) en de beroemde tarta de 3 chocolates. Vertrek naar Granada. Tapasroute in de Moorse Albaicín-wijk en proeverij van Calvente, een typische streekwijn, en de beroemde jamón serrano en queso manchego, beide uit de Sierra Nevada. Vertrek naar Granada.

Dag 8 : Granada – Málaga > Brussel
Vrije tijd in Granada. Vervoer naar de luchthaven van Málaga en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel – Málaga – Brussel • de rondreis in volpension met wijn aan tafel van de lunch de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de rondreis per autocar volgens het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de toegangsgelden en bezoeken aan de monumenten • de facultatieve excursies en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart


Cádiz

top