Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Thailand: Het land van de glimlach

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1895
eenpersoonskamer 2170

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MAART 09/03 tot 22/03/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Land van sierlijke tempels, weelderige natuur, verfijnde keuken en paradijselijke stranden, Thailand heeft alles om de bezoekers te betoveren.
Bezoek de prachtige tempels en ga dan verder op ontdekking langs de drijvende markt, een spektakel dat alle zintuigen prikkelt. Bewonder het culturele erfgoed en wat rest van de oude bedolven steden, getuigen van een rijk verleden. En kom dan tot rust aan een prachtig strand, waar het tijd is om te relaxen en te genieten.
Een reis naar het boeiende en steeds weer verrassende Thailand is een belevenis om nooit te vergeten. Je zal geraakt worden door de gastvrije altijd glimlachende en onverstoorbaar kalme bevolking.

Bekijk de foto's van onze reis in mei 2011 : klik hier 

top

rondreis en 2n strandverblijf in luxehotels

Onder voorbehoud :
Dagen 2-3 : Bangkok - Ramada Plaza Hotel
Dag 4 : Kanchanaburi - Felix River Kwai Hotel
Dag 5 : Ayutthaya - Krung Sri River Hotel
Dag 6 : Phitsanulok - Amarin Lagoon Hotel
Dagen 7-8-9 : Chiang Mai - The Empress Hotel
(Dag 10 : slaaptrein)
Dagen 11-12 : Hua Hin - The Imperial Beach Resort

top

Programma

Inbegrepen maaltijden : 11xO ontbijt, 8xL lunch, 6xD diner

Dag 1 : BRUSSEL > BANGKOK
Vlucht met Qatar Airways van Brussel naar Bangkok (via Doha).
Dag 2 : BANGKOK (L-D)
Aankomst in Bangkok en onthaal door de plaatselijke gids. Transfer naar het hotel Ramada Plaza, ideaal gelegen langs de Chao Praya. Lunch in een plaatselijk restaurant. Na de middag, bezoek aan het koninklijk paleis Vimanmek, het grootste teakhouten gebouw ter wereld. Wandeling over de bloemenmarkt van Pak Khlong en door de smalle steegjes van de Chinese wijk met haar authentieke sfeer. Bezoek aan de Wat Traimit met een uitzonderlijke massiefgouden boeddha van 5,5 ton. Diner in het hotel.
Dag 3 : BANGKOK (O-L)
Boottocht naar het oude centrum. Bezoek aan het prachtige koninklijk paleis met zijn smaragden Boeddha, de trots van het land. Lunch met uitgebreid buffet in een restaurant aan de oever van de Chao Praya. Een boottocht over de khlongs (kanalen) geeft je een beeld van het dagelijkse leven in Bangkok.  Bezoek aan de Wat Arun (tempel van de dageraad) en de Wat Pho (tempel van de liggende Boeddha). Per boot terug naar het hotel. Vrije avond.
Dag 4 : BANGKOK - RIVER KWAI (O-L-D)
Vertrek per autocar naar Damnoen Saduak, bekend om zijn 'drijvende markt', een van de meest kleurrijke en pittoreske van het land. Vanop smalle bootjes bieden de marktvrouwen hun versgeplukte vruchten uit de omliggende moestuinen aan. Verder naar Nakhon Pathom. Bezoek aan de Phra Pathom Chedi, de hoogste stoepa ter wereld. Lunch in de Rose Garden, een prachtig landschapspark aan de oever van de Tachinrivier. Na de lunch, woon je er een wervelende culturele show bij (Thais boksen, monnikenwijding, huwelijksviering, gevechtskunsten, Thaise dansen enz.). Vertrek naar Kanchanaburi en onderbrenging in het Felix River Kwai Hotel. Diner aan de oevers van de Kwairivier.
Dag 5 : RIVER KWAI – AYUTTHAYA (O-L)
Bezoek aan de erebegraafplaats van de geallieerde krijgsgevangenen die omkwamen bij het aanleggen van de spoorweg Siam-Birma. Je bezoekt de beroemde brug over de Kwairivier en het Jeath War museum, de reconstructie van het barakkenkamp en een tentoonstelling van foto's en schilderijen van de gevangenen. Treinrit over de beruchte 'dodenspoorweg'. Lunch in een restaurant bij de rivier. Verder naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van het koninkrijk Siam. Bezoek aan de Wat Phra Sri Sanphet en de Wat Yai Chai Mongkol, omringd door 135 boeddhabeelden. Onderbrenging in het Krung Sri River Hotel. Vrije avond.
DAG 6 : AYUTTHAYA – PHITSANULOK (O-L)
Bezoek aan Bang Pa-in, de zomerresidentie van koning Rama V, een complex van fraaie gebouwen in verschillende stijlen rondom waterbassins in een groot park. Lunch in de exotische tuin van Chaba Lagoon. Vertrek naar Phitsanulok en onderbrenging in het Topland Hotel. Vrije avond. 
Dag 7 : PHITSANULOK – CHIANG MAI (O-L)
Bezoek aan de Wat Phra Si Ratana Mahatat, een heiligdom met een van de meest vereerde beelden van Thailand : een zittende Boeddha van gepolijst brons. Verder naar het historische park van Sukothai, de bakermat van de Thaise beschaving, met zijn reusachtige boeddha's en zijn prachtige lotusvijvers. Lunch in Si Satchanalai. Vertrek naar de provinciehoofdstad Chiang Mai. In de vooravond, onderbrenging in het Empress Hotel op loopafstand van de avondbazaar. Vrije avond.
Dag 8 : CHIANG MAI (O-L)
Deze morgen ontdekken we de ateliers van de lokale ambachten, de trots van Chiang Mai : het slijpen van edelstenen, de traditionele productie van zijde, gelakt hout en jade, en het beschilderen van parasols. Lunch in een plaatselijk restaurant. Terug naar het hotel. Vrije avond.
Dag 9 : CHIANG MAI (O-L-D)
Vertrek naar de Doi Suthepheuvel met een schitterend panorama over Chiang Mai. Een lange trap van 306 treden leidt naar de Wat Phra That Doi Suthep met zijn prachtige vergulde parasols. Bezoek aan een orchideeënkwekerij. De rest van de dag breng je door in het weelderige natuurkader van de olifantenschool. Hier zie je o.m. hoe men de olifanten allerlei taken leert voor bosontginning. Lunch ter plaatse. In de late middag terug naar het hotel en uitgebreid viergangendiner.
Dag 10 : CHIANG MAI – BANGKOK (O-D)
Vrije dag. In de late middag, vertrek naar het station van Chiang Mai voor de slaaptrein naar Bangkok (inclusief dinerbox).
Dag 11 : BANGKOK – HUA HIN (O-D)
Vroeg in de ochtend, aankomst in Bangkok. Ontbijt in een lokaal restaurant. Transfer per autocar naar Hua Hin (ca. 2 ½ uur) en onderbrenging in The Imperial Beach Resort aan het strand van Klai Kangwon. Rest van de dag vrij. Diner in het hotel.
Dag 12 : HUA HIN (O-D)
Vrije dag om te genieten van het hotel en het strand (of facultatieve excursies ter plaatse). Diner in het hotel.
Dag 13 : HUA HIN (O)  > terugvlucht
Check-out na het ontbijt. Vrije tijd in het hotel. Na de middag, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel (via Doha).
Dag 14 : BRUSSEL
Aankomst in Brussel in de ochtend.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Bangkok-Brussel • de maaltijden vermeld in het programma • de rondreis per autocar en de bezoeken vermeld in het programma met een Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De maaltijden die niet vermeld zijn in het programma • de drank aan tafel • de facultatieve uitstappen • de persoonlijke uitgaven • de fooien voor de lokale begeleider, de chauffeur en de plaatselijke gidsen • de annuleringsverzekering 

top

Reisdocumenten

internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugreis
(geen visum nodig voor een toeristisch verblijf van minder dan 30 dagen) 

top

Reisgegevens

Vluchtschema Qatar Airways (onder voorbehoud)
Heenreis  Brussel 08:00- Doha 16:15 // Doha 20:20 - Bangkok 06:55
Terugreis Bangkok 19:30 - Doha 23:05 // Doha 01:40 - Brussel 06:35

Klimaat : Maart is het droge seizoen. De zon schijnt dan gemiddeld 9 uur per dag. De temperatuur schommelt tussen 25 en 35 °C.
Tijdsverschil : +6 uur  Als het bij ons 12 uur is, is het in Thailand 18 uur.
Gezondheid : Geen inentingen vereist.

top

Bijkomende informatie

Fooien : In Thailand is het gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten, het is een deel van de verloning in de toeristische sector. Om te voorkomen dat je steeds fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis gezorgd voor een gemeenschappelijke fooienpot, waaruit de begeleider de tips aan chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. betaalt.
De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is € 50 per persoon (ongeveer € 4 euro per dag van de rondreis). De fooi van de lokale Thaise gids kan op het einde van de reis naar eigen inzicht worden bepaald. Het gebruikelijke bedrag is € 3 à 4 per persoon, per dag van de rondreis.

top