Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2018 - Ierland: Wilde natuur en Keltische cultuur

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1635
eenpersoonskamer 1870

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 24/05 tot 31/05/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Laat je inpalmen door de charme van het fiere Smaragdeneiland en zijn vele facetten. De landschappen zijn er ongerept : groene heuvels, meertjes, bergen en rotskusten. Van oost tot west zal je versteld staan van de wilde schoonheid van de natuur en de charme van de schattige steden en dorpjes.

Graag een voorsmaakje van deze reis ? Klik hier en bekijk de video.

top

rondreis in volpension in 3*/4* hotels

Dag 1              Citywest Hotel 4*, nabij Dublin                       www.citywesthotel.com
Dagen 2+3      nabij Galway (de naam van het hotel wordt later meegedeeld)
Dagen 4+5      Killarney Court Hotel 3*, Killarney                  www.irishcourthotels.com
Dag 6              Kilford Arms Hotel 3*, Kilkenny                      www.kilfordarms.ie
Dag 7              Kingswood Hotel Citywest 4*, nabij Dublin      www.kingswoodhotelcitywest.com 
of gelijkwaardige hotels

top

Programma

Dag 1 : Brussel > Dublin
Vlucht van Brussel naar Dublin. Lunch. Panoramische rondrit door de stad : de Georgianwijk met haar 18e eeuwse huizen met de bekende kleurige deuren, het parlement, O’Connell Street, de St-Patrickskathedraal. Bezoek aan het Trinity College, de oudste universiteit van Ierland. Vervoer naar het hotel.
Dag 2 : Dublin – Kilbeggan – Galway
Vertrek naar het westen, doorheen de Midlands. Bezoek aan een whiskeydistilleerderij en proeverij. Verder via de graafschappen Westmeath en Offaly naar Galway. Panoramische rondrit : de kathedraal, de Salmon Weirbrug, het beroemde Lynch House, de Spanish Arch en Eyre Square. Onderbrenging in het hotel.
Dag 3 : Connemara
Vertrek naar Connemara, waar de bergen, de meren en de veenstekerijen zijn gevormd door de zon, de regen en de wind. Honderden kleine meertjes zijn stippen in het majestueuze landschap. Muurtjes, hoevetjes, verlaten cottages liggen verspreid in de met heide begroeide heuvels langs de ruige rotskust. Rustige wegeltjes slingeren zich door het landschap. De oude tradities worden daar in ere gehouden. Halte aan de abdij van Kylemore aan de oever van het Lough Corrib. Op de terugweg, halte in Moycullen en bezoek aan het Celtic Crystal Center. Terug naar het hotel.
Dag 4 : Galway – The Burren – The Cliffs of Moher – Kerry
Rit doorheen het prachtige landschap van The Burren, een karststeengebied als een maanlandschap, bekend om zijn rijke flora. Bezoek aan een zalmrokerij en proeverij. Verder langs de indrukwekkende kliffen van Moher die hoog boven de Atlantische Oceaan oprijzen, een van Ierlands spectaculairste natuurwonderen. Halte in Adare, waar de oude huisjes met hun rieten daken nu kunstwinkeltjes zijn. Onderbrenging in het hotel.
Dag 5 : De Ring van Kerry
De 170 km lange “Ring van Kerry” biedt de indrukwekkendste vergezichten van Ierland. Op de route liggen vele schilderachtige dorpjes, zoals Sneem, bekend om zijn kleurrijke huizen, en bergen zoals Molls of Gap en Ladies View. Halte in het nationaal park van Killarney en bezoek aan de subtropische tuinen van Muckross, rond een 19e eeuwse manoir. Onderbrenging in het hotel.
Dag 6 : Kerry – Cork – Kilkenny
Vertrek naar Cork, de tweede stad van Ierland. Panoramische rondrit : de Finbarr's Cathedral, St-Anne’s Shandon, de gevangenis, de English Market, de Grand Parade, het stadhuis, het parlement en het oude douanekantoor. Bezoek aan het arboretum en de tuinen op het eiland Fota met exotische planten en dieren. Verder naar de middeleeuwse stad Kilkenny met haar pittoreske lanen, historische monumenten en kasteel dat boven de stad uittorent. Onderbrenging in het hotel.
Dag 7 : Carlow – Dublin
De valleien van het graafschap Wicklow worden “de tuinen van Ierland” genoemd. Er zijn prachtige uitzichten zoals “The Meeting of the Waters”, dat beroemd is geworden door het gedicht van Thomas Moore. Bezoek aan de wolmolen van Avoca. Verder naar Glendalough, waar Saint Kevin in de 6e eeuw een klooster stichtte in de Valley of the Two Lakes. Onderbrenging in het hotel in de buurt van Dublin.
Dag 8 : Dublin > Brussel
Vertrek naar de kust ten noorden van Dublin. Het op een landtong gelegen vissersplaatsje Howth biedt een mooi uitzicht op de baai van Dublin aan de Ierse Zee. Er is een kleine markt. Na de lunch, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Dublin-Brussel • de rondreis in volpension van de lunch de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de rondreis per autocar volgens het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die voor de vertaling in het Nederlands zorgt • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel • de facultatieve excursies en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annulatieverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Aer Lingus (uren onder voorbehoud)
Heenreis    Brussel 10 :10 – Dublin 11 :00
Terugreis   Dublin 18 :15 – Brussel 21 :00

top

Bijkomende informatie

De fooien worden door de reizigers zelf bepaald tijdens de rondreis. Ter informatie : de standaardfooi in Ierland bedraagt Eur 2,00 per persoon, per dag voor de gids en Eur 1,00 per persoon en per dag voor de chauffeur. Maar uiteindelijk zijn het de reizigers die beslissen over het bedrag, volgens hun vrijgevigheid en hun tevredenheid over de geleverde diensten.

top