Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Spanje: Spaans Baskenland

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1795
eenpersoonskamer 2195

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 19/09 tot 26/09/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Spaans Baskenland, aan de kust van de Atlantische Oceaan, is een parel met vele facetten en een aloude cultuur. Het is een raadselachtig gebied dat zich bewust is van zijn waarden en een bijzondere taal en eigenzinnig karakter heeft. Het landschap is sterk afwisselend met beurtelings steile bergen, schitterende valleien, kliffen en zandstranden.

 
San Juan de Gaztelugatxe

top

Rondreis in 3* hotels

onder voorbehoud :
Dagen 1+2      Bilbao, Hotel Seminario
Dagen 3+4      San Sebastián, Hotel B & B Donostia
Dag 5              Vitoria, Holiday Inn Express
Dagen 6+7      Bilbao, Hotel Seminario
of gelijkwaardige hotels

top

Programma

Dag 1 : Brussel > Bilbao
Vlucht van Brussel naar Bilbao. Vervoer naar het hotel. Panoramische rondrit door de grootste stad van Baskenland en wandeling in de Casco Viejo, het oude centrum.

Dag 2 : Bilbao
Bezoek aan het wereldberoemde Guggenheimmuseum, een avant-gardistisch gebouw van de hand van de Amerikaanse architect Frank Gehry. De Guggenheim-collectie is een van ’s werelds rijkste verzamelingen hedendaagse kunst. Na het bezoek, vrije tijd om de stad in eigen tempo te verkennen. Zo kan je het Euskal Museoa (Baskisch museum) bezoeken, dat een boeiend overzicht geeft van de geschiedenis, de cultuur en de tradities van Baskenland. In de smalle straatjes van de oude stad, aan de Gran Via en in Nieuw Bilbao tref je zowel historische gebouwen aan als designontwerpen. In de straten van de Ensanche, de “nieuwe buurt” uit de 19e eeuw, kan je een aantal Art Nouveau-gebouwen (in Spanje “Modernismo’ genoemd) bewonderen, zoals het Charivarri-paleis dat werd ontworpen door de Belgische architect Paul Hankar.

Dag 3 : Bilbao – Loyola - San Sebastián
Door een mooi groen landschap rijden we naar San Sebastián (Donostia in het Baskisch). We stoppen in Azpeitia voor een bezoek aan het heiligdom van Loyola, waar we de Casa Torre en de basiliek van de Sint-Ignatius, de stichter van de Jezuïetenorde, bezoeken. De basiliek werd als “een klein Vaticaan” ontworpen door een leerling van Bernini. We stoppen in Getaria, een lieflijk vissersdorpje, en wandelen er door de middeleeuwse straatjes. We reizen dan door naar Zarautz met zijn schilderachtige straatjes en het Palacio de Narros, ooit een geliefd zomerverblijf van koning Boudewijn en koningin Fabiola. Aankomst in San Sebastián. De stad ligt aan de Concha (de schelp), een prachtige baai aan de voet van de Igueldo-berg. Panoramische rondrit. Na de lunch lopen we door de steegjes waar in de ontelbare bars pintxos (Baskische tapas) worden aangeboden. Bezoek aan de 18e eeuwse Santa Maria del Coro-basiliek. Onderbrenging in het hotel.

Dag 4 : San Sebastián
Vrije dag. De begeleider zal verschillende mogelijke activiteiten voorstellen. Zo kan je met de kabelbaan naar de Monte Igueldo, van waar je een grandioos uitzicht hebt op de baai van San Sebastián.

Dag 5 : San Sebastián – Vitoria
Vertrek naar Tolosa, de vroegere hoofdstad van de Baskische provincie Gipuzkoa. Bezoek aan het heiligdom Onze-Lieve-Vrouw van Arantzazu ten zuiden van de stad Oñati. De moderne basiliek is een architecturaal meesterwerk met de beeldengroep De Apostelen tegen de voorgevel. Na de lunch, vertrek naar de Baskische hoofdstad Vitoria (in het Baskisch Gasteiz). Geleid bezoek aan de stad : de residentie van de president van de regio Baskenland, het Artiummuseum (toegang inbegrepen), de Santa Maria-kathedraal en de oude middeleeuwse stad. Onderbrenging in het hotel.

Dag 6 : Vitoria - Bilbao
Vertrek naar Bilbao langs een weg die ons de kans biedt te genieten van de mooie natuur. We stoppen bij de Salinas de Añana, de grootste zoutpannen van het Iberisch schiereiland. Langs de kust rijden we naar Portugalete met de Vizcayabrug (Unesco), de oudste hangbrug ter wereld. Vanuit de marina is het uitzicht op Bilbao schitterend. Onderbrenging in het hotel. 

Dag 7 : Baskische kust
Uitstap naar de Baskische kust. Bezoek aan het 45 m hoge sprookjeskasteel van Butrón. Op een door de zee omgeven schiereilandje staat de kluis van San Juan de Gaztelugatxe. Wandeling in het vissersdorpje Bermeo met een mooi uitzicht op de biosfeer van Urdaibai (Unesco). Dit ongerepte waterland, het grootste van Baskenland, is een toevluchtsoord voor trekvogels uit Noord-Europa. Het stadje Gernika (Guernica in het Spaans) dat symbool staat voor de Baskische identiteit, is wereldberoemd geworden door het schilderij van Picasso, dat het leed uitbeeldt dat werd veroorzaakt door de tragedie van 26 april 1937, toen de stad werd verwoest door Duitse en Italiaanse bombardementen. Terugrit naar Bilbao langs een andere weg met prachtige uitzichten op de Baskische kust.

Dag 8 : Bilbao > Brussel
Na het ontbijt, volgens de vluchttijden, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor bilbao guggenheim 
Bilbao Guggenheim

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel – Bilbao – Brussel  • de rondreis in volpension (met wijn en water bij de maaltijden) van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de bezoeken vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de facultatieve activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

 
Tolosa

top