Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - ItaliŽ: Rome, de eeuwige stad - vertrek 23/04

Prijs
tweepersoonskamer per persoon Ä 1145
eenpersoonskamer Ä FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
APRIL 23/04 tot 27/04/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Rome, ooit beschouwd als het middelpunt van het heelal, is nu een van de interessantste culturele bestemmingen in Europa. Met zijn uitzonderlijke geschiedenis van 30 eeuwen is Rome een verzameling van prachtige monumenten die getuigen van een groots verleden. Deze cultuurtrip biedt je de gelegenheid om deze schatten te ontdekken en te genieten van de charme van de Italiaanse levenskunst.

top

Hotel Best**** - volpension

Hotel Best ligt in het hart van Rome, vlakbij de indrukwekkende Porta Maggiore. De halte van het openbaar vervoer is vlakbij, zodat alle hoeken van de stad snel en gemakkelijk bereikbaar zijn. De kamers met airco zijn elegant ingericht en hebben een badkamer met haardroger, tv en minibar. Na een drukke dag kan je van een drankje genieten op het gezellige dakterras.
Link naar de website v/h hotel: klik hier 
Afbeeldingsresultaat voor hotel best roma Afbeeldingsresultaat voor hotel best roma

top

Programma

Dag 1: Vlucht van Brussel naar Rome. Vervoer naar het hotel. 

Dag 2: Geleid bezoek aan het antieke Rome, het beroemde Colosseum en de keizerlijke fora, de Piazza del Campidoglio en het prachtige Il Vittoriano-paleis. Na de lunch, geleide wandeling door het barokke Rome met zijn pleinen en fonteinen : de Palazzi del Potere, de Piazza di Spagna, de Trevifontein, het Pantheon, de Piazza Navona, de Piazza del Popolo en de basilieken van Santa Maria del Popolo en San Luigi dei Francesi. 

Dag 3: ‘s Ochtends geleid bezoek aan het Vaticaan : de musea met een weergaloze kunstcollectie, de grandioze St-Pietersbasiliek en de beroemde Sixtijnse kapel. Lunch. Vrije namiddag: ga deze boeiende stad verder ontdekken volgens je eigen interesses of volg de begeleider. 

Dag 4: Dagexcursie per autocar naar Tivoli, bekend om zijn prachtige natuur en zijn Romeinse villa’s. Geleid bezoek aan de Villa Adriana. De zomerresidentie van keizer Hadrianus is nu een groot park, met her en der imposante Romeinse ruïnes. Het geheel baadt in een sfeer die de charme van de oudheid oproept.
Na de lunch in een restaurant, bezoek aan de Villa d’Este, een indrukwekkend renaissancepaleis omringd door prachtige tuinen. Lanen, grotten, standbeelden, watervallen, muzikale fonteinen, te midden bomen en bloemen, hier staat alles in het teken van het water. 

Dag 5: De vrije voormiddag kan nog worden besteed aan een laatste individueel of gezamenlijk bezoek. Na de lunch, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel. 

Goed om weten : Je ontvangt een weekkaart voor het openbaar vervoer, maar in het historisch centrum dient er wel flink te worden gestapt.

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Rome-Brussel • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de uitstappen vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • een weekbiljet (carta integrata settimanale) voor het openbaar vervoer • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

vluchten Brussels Airlines (onder voorbehoud)
heen Brussel 14:55 - Rome 17:00
terug Rome 17:50 - Brussel 19:55

top

Bijkomende informatie

Klimaat :
April is ideaal voor een citytrip naar Rome. Je kan er genieten van mooie lentedagen met een aangename gemiddelde temperatuur van 19°C.

---------------------------------
Graag een voorsmaakje van deze citytrip? klik hier en bekijk een korte video

top