Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Frankrijk: Op minicruise door Parijs

Prijs
Benedendek 2-pers-kajuit per persoon FULL
Benedendek 1-pers-kajuit FULL
Bovendek 2-pers-kajuit per persoon FULL
Bovendek 1-pers-kajuit FULL
Biljetten HST incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
DECEMBER 10/12 tot 13/12/17

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Parijs is onmetelijk rijk: de stad waar cultuur en kunst samenkomen, vloeit over van monumenten en musea. Tijdens de kerstperiode heeft Parijs een magische uitstraling: de lichtstad baadt in een feeërieke sfeer en de bekende gebouwen en de winkelstraten zijn prachtig versierd. We ontdekken de Franse hoofdstad aan boord van het luxeschip MS Seine Princess vanop de Seine. Het boordpersoneel legt je in de watten tijdens een comfortabele en gastronomische minicruise, die je nog lang zal bijblijven.

top

MS Seine Princess 5* - all-in

Categorie 5 ankers - 2 dekken - 67 kajuiten.
Alle kajuiten hebben douche en wc, televisie, haardroger, kluis en radio. Voorzieningen aan boord: salon met dansvloer, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, winkeltje. Airconditioning op het hele schip en in elke kajuit. Centrale verwarming, elektriciteit 220V, televideo in het salon, radar, radiotelefoon. Gratis wifi aan boord. Er is geen lift.

top

Programma

Dag 1 : BRUSSEL - PARIJS
Treinreis per HST van Brussel naar Parijs. Transfer per bus naar het schip. Voorstelling van de bemanning en welkomstdrink. Diner en cabaretavond aan boord. 
Dag 2 : PARIJS, zijn mythische plekken en La Défense
Panoramische rondrit met commentaar door Parijs. De stad is om haar ontelbare nationale monumenten befaamd over de hele wereld.
Sinds de stichting van Lutetia op het eiland La Cité zijn tweeduizend jaar geschiedenis verstreken waarop geestelijken, vorsten en staatshoofden hun stempel hebben gedrukt. Ze bouwden kerken, monumenten en paleizen, creëerden prestigieuze musea en ontwierpen schitterende perspectieven. Parijs heeft zijn reputatie van goede smaak en elegantie in grote mate te danken aan zijn couturiers, parfumeurs en juweliers. Het is ook de stad van de feesten, van een bruisend theaterleven, beroemde cabaretten en de glitter van de befaamde revues. Tijdens de rondrit komen we langs Bercy, de nationale bibliotheek François Mitterrand, de Bastille, de Marais, het Quartier Latin, Saint-Germain-des-Prés, het Louvre en zijn piramide, de Opéra Garnier, de place Vendôme, de place de la Concorde, de Champs Elysées, de Arc de Triomphe, de Dôme des Invalides, het Trocadéro en natuurlijk de beroemde Eiffeltoren. Terug aan boord voor de lunch. Vrije namiddag of wandeling met onze begeleider om de stad en de vele kerstanimaties te ontdekken (facultatief). Dansavond. Cruise naar La Défense. 
Dag 3 : PARIJS, Oud Montmartre en cruise "by night"
Geleid bezoek aan het Oude Montmartre, sinds jaar en dag het geliefde trefpunt van schilders, beeldhouwers en dichters. De Montmartre-heuvel steekt boven de hoofdstad uit en biedt een opmerkelijk uitzicht op Parijs. De Sacré-Coeur-basiliek dateert van het eind van de 19e eeuw en verrast door haar Byzantijnse stijl. Terug aan boord voor de lunch. Vrije namiddag of vertrek met onze begeleider voor een wandeling: de Eiffeltoren, de tuinen van het Trocadéro en de Dôme des Invalides liggen op wandelafstand. Gala-avond en cruise "Paris by night" doorheen de schitterend verlichte stad. 
Dag 4 : PARIJS - BRUSSEL
Na het ontbijt, transfer per bus naar het station en terugreis per HST naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De treinbiljetten Thalys Brussel-Parijs-Brussel • de transfers station-haven-station • de cruise in all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de dranken (water, wijn, bier, fruitsap en een koffie) tijdens de maaltijden aan boord en alle dranken aan de bar (behalve champagne en de wijnkaart) • het welkomstdrankje, de gala-avond en de animatie aan boord • de haventaksen • de bijstandsverzekering • de excursies vermeld in het programma met lokale gids • de begeleider AEP Senior Department

top

Niet in de prijs begrepen

De dranken op de wijnkaart en champagne aan de bar • de persoonlijke uitgaven en de fooien • de facultatieve uitstappen • de annulatieverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Uren van de trein (onder voorbehoud):
heenreis Brussel-Zuid 15:13 - Parijs 16:35
terugreis Parijs 10:25 - Brussel-Zuid 11:47

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Aan boord van een cruiseschip 
Wifi : Alle schepen van CroisiEurope hebben gratis wifi in de lounges/bars en aan de receptie.
Kledij : Losse kledij voor overdag en een verzorgde outfit voor het restaurant. Tijdens de gala-avond is stadskledij wenselijk (voor de heren hemd en das). Denk zeker aan goede wandelschoenen voor de excursies!
Geld : Aan boord wordt alles in euro's betaald (cash, kredietkaarten - behalve Diners). Geld wisselen is niet mogelijk en er is geen geldautomaat op het schip.
Maaltijden : Alle maaltijden worden voor alle deelnemers op vaste tijden in het restaurant aan boord geserveerd. Het ontbijt is een buffet. Het menu van de lunch en het diner is Frans geïnspireerd. Het aperitief, de koffie en de digestieven worden in de salonbar aangeboden.
Fooien : De gewoonte van fooiengeld verschilt volgens de landen en culturen. Maar fooien horen er altijd bij. De passagiers tonen er hun waardering mee voor de kwaliteit van de dienstverlening en de attentie die ze hebben genoten in de vorm van maaltijden, kajuiten, onthaal en excursies. CroisiEurope werkt als volgt : de fooien worden billijk verdeeld onder alle bemanningsleden. Een fooi tussen € 5 en € 10 per dag/per persoon is redelijk, maar uiteindelijk zijn het de passagiers die beslissen over het bedrag. Als je een fooi wil geven, gebruik dan de enveloppe die je de laatste avond in je kajuit zal vinden. Je kan deze deponeren in de doos die daartoe aan de receptie zal staan bij het vertrek.

top