Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - Oostenrijk : Wenen

Prijs
tweepersoonskamer 1440
eenpersoonskamer 1650

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 03/06 tot 07/06/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Wenen, de stad van Mozart, Beethoven en Sigmund Freud, staat bekend om zijn vele barokke architectonische schatten, opera's, pleinen en markten. Er zijn zoveel mogelijkheden en bezienswaardigheden om deze stad, het hart van het Oostenrijks-Hongaars Rijk dat bijna de helft van Europa omvatte, te bewonderen.

top

Hotel Post *** (of gelijkwaardig) - Volpension

Hotel Post ligt op slechts 5 minuten lopen van de St. Stephen's Cathedral en is een traditioneel Weens hotel. Het dichtstbijzijnde metrostation, Schwedenplatz, ligt op slechts 2 minuten lopen. Je kan het keizerlijk paleis Hofburg in minder dan 10 minuten te voet bereiken. De winkelstraat Kärntner Straße ligt op 800 meter afstand en de Wiener Staatsoper, het staatsoperahuis van Wenen, ligt op 16 minuten loopafstand. Alle kamers van Hotel Post Wien zijn voorzien van satelliettelevisie, een kluisje en een badkamer met haardroger. Wi-Fi internettoegang is beschikbaar. Link naar de website v/h hotel.

top

Programma

Programma onder voorbehoud:

Dag 1: Brussel - Wenen. Vlucht van Brussel naar Wenen. Transfer naar en rondleiding door de stad: l’ avenue du Ring, Prater, Stephansdom (een juweel van Germaanse gotische kunst), ... Aansluitend transfer naar het hotel.

Dag 2: Wenen. Voordat je Hofburg (van buitenaf), de officiële residentie van Sissi en keizer Frans Jozef, bezoekt, heb je de mogelijkheid om de opleiding van de beroemde Lippizaners bij te wonen, waar je de traditie van de universiteit in acht neemt. Bezoek aan het Kasteel van Belvedere, de zomerresidentie van prins Eugene van Savoye, waar de collectie van Gustav Klimt zich bevindt. Vrije tijd in het centrum van de stad. Diner in de stad. Facultatief: concert in Schönbrunn (Mozart/Strauss-concert in historische kostuums).

Dag 3: Wenen. Bezoek aan het Schönbrunn Paleis, het zomerverblijf met 40 kamers van de Habsburgse familie. De vertrekken zijn zeer opmerkelijk
met lounges, galerijen en kamers waar de decoratie de triomf van de 18e eeuwse rococostijl weerspiegelt. Daarnaast is er een verzameling historische auto's en koetsen, het kasteelpark met zijn Gloriette, zijn grote palmenkas, zijn zonnewijzerhuis, zijn Romeinse ruïne en zijn zoölogische tuin. Facultatief, mogelijkheid om de "Apfelstrudelshow" bij te wonen. Vertrek voor een bezoek aan het reuzenrad en de Donau-toren 252 m boven Wenen.

Dag 4: Wenen - Melk. Excursie naar Melk, trots gelegen op de heuvel met uitzicht op de Donau, voor een bezoek aan het klooster (Unesco werelderfgoed). Terugkeer naar Wenen en vrije tijd in het centrum van de stad.

Dag 5: Wenen - Brussel. Bezoek aan het Hundertwasserhuis. Afhankelijk van het vluchtschema, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Wenen-Brussel • de reis in volpension van het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies zoals voorzien in het programma • de lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De dranken aan tafel • de persoonlijke uitgaven • de facultatieve activiteiten • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Austrian Airlines (uren onder voorbehoud)

 

top

Sfeerbeelden