Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

FRANKRIJK - ZWITSERLAND - DUITSLAND: 3 landen en de beroemde Glacier Express

Prijs
Hoofddek FULL
Bovendek FULL
treinbiljetten incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
AUGUSTUS 05/08 tot 09/08/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Met deze cruise maak je een unieke reis doorheen de mooiste streken van drie landen :
Frankrijk biedt je de Elzas en Straatsburg, Europese stad, bekend om haar oude binnenstad en haar gotische kathedraal. In Zwitserland rijd je met de beroemde Glacier Express door een enig mooie bergstreek. In Duitsland ontdek je het Bodenmeer en de betoverende landschappen van het eiland Mainau. Allemaal pareltjes die je niet mag missen !

klik hier om de foto's van onze reis in 2016 te bekijken

top

MS BOHEME - all-in

cat. 4 ankers - schip met 2 dekken - 80 kajuiten
Alle kajuiten hebben een kleine badkamer (douche, wc, haardroger), televisie, kluisje en radio. Voorzieningen aan boord : lounge met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, shop. Airconditioning op het hele schip en in elke hut. Centrale verwarming, elektriciteit 220V, radar, radiotelefoon. Er is geen lift.


top

Programma

Dag 1 : Brussel - Straatsburg 
Treinreis van Brussel naar Straatsburg. Vervoer naar het schip. Voorstelling van de bemanning, welkomstdrink. Na het diner, excursie met motorboot op ontdekking door Straatsburg. ’s Nachts varen we naar Alt-Breisach.                       

Dag 2 : Alt-Breisach – Mulhouse – Bazel
’s Morgens komen we aan in Alt-Breisach. Excursie naar het automuseum van Mulhouse, het grootste museum in zijn soort ter wereld. Hier komt de hele geschiedenis van de auto tot leven, met 400 historische en prestigieuze modellen en race-auto’s. Na de lunch varen we naar Bazel. Gala-avond. Nacht aan de kade.  

Dag 3 : Bazel – Glacier Express – Bazel
Vertrek per autocar naar Andermatt, waar je aan boord gaat van de beroemde 'Glacier Express' (Unesco). Deze trein neemt je mee op een panoramische tocht  door de Alpen, via het hoogste punt van de route (2034m). Het decor is idyllisch met majestueuze hoogoprijzende bergen en een ongerepte natuur. Je zal berglandschappen van een adembenemende schoonheid ontdekken, die alleen op dit unieke en onvergetelijke parcours te zien zijn. Lunch aan boord van de trein. Aankomst in Tiefencastel. Per bus naar het schip in Bazel. Nacht aan de kade. 

Dag 4 : Bazel – Schaffhausen – Bodenmeer– eiland Mainau – Bazel
Excursie naar de watervallen van de Rijn in Schaffhausen, ongetwijfeld een van de spectaculairste natuurwonderen in Zwitserland. Vanop het platform van kasteel Laufen kan je het hele spektakel van dichtbij bewonderen en heb je een adembenemend uitzicht op de donderende waterval.
Verder naar het Bodenmeer. Lunch op het enig mooie eiland Mainau, een echt bloemen- en plantenparadijs, een van de toeristische toppers van Duitsland. Terug per autocar naar het schip in Bazel.  Dansavond aan boord. 's Nachts varen we naar Straatsburg. 

Dag 5 : Straatsburg – Brussel
Na de lunch aan boord, vervoer naar het station van Straatsburg en treinreis naar Brussel.


Rijnwatervallen

top

In de prijs begrepen

de treinbiljetten Brussel-Straatsburg-Brussel • de transfers station-haven-station • de cruise all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de dranken (water, wijn, bier, fruitsap naar believen en een koffie) tijdens de maaltijden aan boord en alle dranken aan de bar (behalve champagne en de wijnkaart) • het welkomstdrankje, de gala-avond en de animatie aan boord • de haventaksen • de bijstandsverzekering • de excursies vermeld in het programma met lokale Franstalige gidsen (*) • de begeleider AEP Senior Department

(*) Alle AEP-reizen zijn tweetalig. De lokale gidsen geven uitleg in het Frans. De AEP begeleider zorgt voor de vertaling in het Nederlands, wat niet altijd mogelijk is als de lokale gidsen koptelefoons gebruiken.

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel tijdens de uitstappen (dagen 3 en 4) • de dranken op de wijnkaart en champagne aan de bar • de persoonlijke uitgaven en de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart


eiland Mainau

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

De legendarische Glacier Express vervoert al passagiers tussen Sankt-Moritz en Zermatt sinds 1930. In de gemoderniseerde panaoramawagons van de "langzaamste sneltrein ter wereld" kan je optimaal genieten van deze avontuurlijke treinervaring, terwijl je een heerlijke maaltijd geserveerd krijgt. Via een koptelefoon kan je in 6 talen (*) luisteren naar interessante tips en weetjes over de regio die je doorkruist.
(*) Duits, Frans, Engels, Italiaans, Chinees en Japans
klik hier en bekijk een korte film over de Glacier Express

------------------------------------------
Aan boord van een cruiseschip CroisiEurope :
Wifi : Alle schepen van CroisiEurope hebben gratis wifi in de lounges/bars en aan de receptie.
Kledij : Losse kledij voor overdag en een verzorgde outfit voor het restaurant. Tijdens de gala-avond is stadskledij wenselijk (voor de heren hemd en das). Denk zeker aan goede wandelschoenen voor de excursies !
Geld : Aan boord wordt alles betaald in euro's (cash, kredietkaarten - behalve Diners). Geld wisselen is niet mogelijk en er is geen geldautomaat op het schip.
Maaltijden : Alle maaltijden worden voor alle deelnemers op vaste tijden in het restaurant aan boord geserveerd. Het ontbijt is een buffet. Het menu van de lunch en het diner is Frans geïnspireerd. Het aperitief, de koffie en de digestieven worden in de salonbar aangeboden.
Fooien : De gewoonte van fooiengeld verschilt volgens de landen en culturen. Maar fooien horen er altijd bij. De passagiers tonen er hun waardering mee voor de kwaliteit van de dienstverlening en de attentie die ze hebben genoten in de vorm van maaltijden, onderhoud van de kajuiten, onthaal en excursies. Bij CroisiEurope worden de fooien billijk verdeeld onder alle bemanningsleden. Een fooi van 5 € per dag/per persoon is redelijk, maar uiteindelijk zijn het de passagiers die beslissen over het bedrag. Als je een fooi wil geven, gebruik dan de enveloppe die je de laatste avond in je kajuit zal vinden. Je kan deze deponeren in de doos die daartoe aan de receptie zal staan bij het vertrek.

top