Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - FRANKRIJK - ZWITSERLAND - DUITSLAND: 3 landen en de beroemde Glacier Express

Prijs
Tweepersoonskajuit hoofddek per persoon 1445
Eenpersoonskajuit hoofddek 1845
Toeslag bovendek 145

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JULI 26/07 tot 30/07/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Met deze cruise beleef je een unieke reis doorheen de mooiste regio's van drie landen. Frankrijk nodigt je uit om Straatsburg te ontdekken, een Europese stad die bekend staat om zijn pittoreske oude deel en gotische kathedraal. Zwitserland opent zijn deuren door je een fantastische reis aan te bieden aan boord van de beroemde Glacier Express. Duitsland laat je het Bodenmeer en de betoverende landschappen ontdekken van het eiland Mainau. Zoveel
pareltjes die je absoluut moet ontdekken!

top

MS BOHEME - all-in

cat. 4 ankers - schip met 2 dekken - 80 kajuiten
Alle kajuiten hebben een kleine badkamer (douche, wc, haardroger), televisie, kluisje en radio. Voorzieningen aan boord : lounge met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, shop. Airconditioning op het hele schip en in elke hut. Centrale verwarming, elektriciteit 220V, radar, radiotelefoon. Er is geen lift.

top

Programma

Onder voorbehoud

Dag 1: Straatsburg. Reis met de trein van Brussel naar Straatsburg. Vervoer naar het schip MS BOHEME (cat. 4 ankers). Voorstelling van de bemanning en welkomstcocktail. Uitstap per rondvaartboot door Straatsburg. ’s Nachts varen we.

Dag 2: Alt Brisach – Mulhouse – Bazel. Uitstap naar het automuseum van Mulhouse, het grootste museum in zijn soort. In de namiddag varen we naar Bazel. Gala-avond. Nacht aan de kade.

Dag 3: Bazel – Glacier Express – Bazel. Excursie met de "Glacier Express" van Andermatt naar Tiefencastel, via het hoogste punt van de reis (2034 m). Deze trein die op de Unescowerelderfgoedlijst staat, biedt je een panoramische reis door de Alpen. Je ontdekt de ongelooflijke schoonheid van het Zwitserse landschap, dat alleen deze route je kan bieden. Terugkeer naar Bazel. Nacht aan de kade.

Dag 4: Bazel – Schaffhausen – Bodenmeer – Bazel. Daguitstap naar de Rijnwatervallen in Schaffhausen, die tot de meest spectaculaire natuurschoonheden van Zwitserland behoren. Verder naar het Bodenmeer. Lunch op het mooie eiland Mainau, een echt bloemen- en plantenparadijs.
Terug aan boord in Bazel. Diner en dansavond. ‘s Nachts varen we naar Straatsburg.

Dag 5: Na de lunch vervoer naar het station van Straatsburg en terugreis met de trein naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

de treinbiljetten Brussel-Straatsburg-Brussel • de transfers station-haven-station • de cruise all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de dranken (water, wijn, bier, fruitsap naar believen en een koffie) tijdens de maaltijden aan boord en alle dranken aan de bar (behalve champagne en de wijnkaart) • het welkomstdrankje, de gala-avond en de animatie aan boord • de haventaksen • de bijstandsverzekering • de excursies vermeld in het programma met lokale Franstalige gidsen (*) • de begeleider AEP Senior Department

(*) Alle AEP-reizen zijn tweetalig. De lokale gidsen geven uitleg in het Frans. De AEP begeleider zorgt voor de vertaling in het Nederlands, wat niet altijd mogelijk is als de lokale gidsen koptelefoons gebruiken.

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel tijdens de uitstappen (dagen 3 en 4) • de dranken op de wijnkaart en champagne aan de bar • de persoonlijke uitgaven en de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

De legendarische Glacier Express vervoert al passagiers tussen Sankt-Moritz en Zermatt sinds 1930. In de gemoderniseerde panaoramawagons van de "langzaamste sneltrein ter wereld" kan je optimaal genieten van deze avontuurlijke treinervaring, terwijl je een heerlijke maaltijd geserveerd krijgt. Via een koptelefoon kan je in 6 talen (*) luisteren naar interessante tips en weetjes over de regio die je doorkruist.
(*) Duits, Frans, Engels, Italiaans, Chinees en Japans
klik hier en bekijk een korte film over de Glacier Express

------------------------------------------
Aan boord van een cruiseschip CroisiEurope :
Wifi : Alle schepen van CroisiEurope hebben gratis wifi in de lounges/bars en aan de receptie.
Kledij : Losse kledij voor overdag en een verzorgde outfit voor het restaurant. Tijdens de gala-avond is stadskledij wenselijk (voor de heren hemd en das). Denk zeker aan goede wandelschoenen voor de excursies !
Geld : Aan boord wordt alles betaald in euro's (cash, kredietkaarten - behalve Diners). Geld wisselen is niet mogelijk en er is geen geldautomaat op het schip.
Maaltijden : Alle maaltijden worden voor alle deelnemers op vaste tijden in het restaurant aan boord geserveerd. Het ontbijt is een buffet. Het menu van de lunch en het diner is Frans geïnspireerd. Het aperitief, de koffie en de digestieven worden in de salonbar aangeboden.
Fooien : De gewoonte van fooiengeld verschilt volgens de landen en culturen. Maar fooien horen er altijd bij. De passagiers tonen er hun waardering mee voor de kwaliteit van de dienstverlening en de attentie die ze hebben genoten in de vorm van maaltijden, onderhoud van de kajuiten, onthaal en excursies. Bij CroisiEurope worden de fooien billijk verdeeld onder alle bemanningsleden. Een fooi van 5 € per dag/per persoon is redelijk, maar uiteindelijk zijn het de passagiers die beslissen over het bedrag. Als je een fooi wil geven, gebruik dan de enveloppe die je de laatste avond in je kajuit zal vinden. Je kan deze deponeren in de doos die daartoe aan de receptie zal staan bij het vertrek.

top