Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - ItaliŽ: De lagune van VenetiŽ

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskajuit basisdek Ä 1200
Prijs in eenpersoonskajuit basisdek Ä 1480
Toeslag bovendek Ä 110

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 27/10 tot 31/10/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Venetië … een stad van charme en een duik in de middeleeuwen. De stad is ontstaan uit en gericht naar de zee en heeft sinds het prille begin haar liefde met het water verzegeld. Bewonder de Lagune, betoverend door de rust van het water en de prachtige panorama's en verken Padua, een sublieme provincie waarvan de architectuur en artistieke rijkdom wordt gekenmerkt door de middeleeuwen en de renaissance.

top

MS Michelangelo

4 ankers - schip met 2 dekken – 78 kajuiten, alle met douche en wc, televisie, haardroger, kluisje, radio. - Airconditioning op het hele schip en in elke hut. Elektriciteit 220V, radar, radiotelefoon, wifi aan boord (betalend). Faciliteiten aan boord: lounge met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, shop. Gratis wifi-zone in de lounge. Het schip ligt aangemeerd op enkele honderden meters van het San Marcoplein (onder voorbehoud).

top

Programma

Dag 1: Brussel – Venetië. Vlucht van Brussel naar Venetië. Vervoer met de bus naar de rustige wijk Dorsoduro waar het schip MS Michelangelo (cat. 4 ankers) ligt aangemeerd en waar de Accademia, met een rijke collectie Venetiaanse kunst, zich bevindt. Lunch. Vrije middag. Installatie in de kajuiten. Welkomstcocktail en diner aan boord.

Dag 2: Venetië – Burano – Venetië. Begeleid bezoek aan het Dogenpaleis en het beroemde San Marco-plein. Rondvaart in de Lagune naar Mazzorbo. In de namiddag excursie naar de

lagune-eilanden: Burano, beroemd om zijn kant, en Murano, wereldberoemd om de oude methode van glasblazen. Terugkeer aan boord. We varen naar Venetië.

Dag 3: Venetië. In de ochtend facultatief bezoek aan een gondel- en een maskerfabriek. Vrije namiddag in Venetië: ontdek deze charmante stad op je eigen tempo.

Dag 4: Venetië – Chioggia – Padua – Venetië. We varen naar het zuiden in de prachtige Venetiaanse Lagune. Aankomst in Chioggia in de voormiddag. In de namiddag, bezoek aan Padua, een stad van kunst en bedevaart naar de heilige Antonius. Terugkeer aan boord in Venetië. Gala-avond.

Dag 5: Venetië. Na het ontbijt en volgens het vluchtschema transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

• de vluchten Brussel-Venetië-Brussel en de transfers luchthaven-schip-luchthaven • de cruise in all-in van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de dranken bij de maaltijden aan boord (water, wijn, bier, fruitsap naar believen en een koffie) alsook de dranken aan de bar (behalve champagne en wijnkaart) • de animatie aan boord, de welkomstdrink, de gala-avond • de bijstandsvezekering • de haventaxen • de excursies vermeld in het programma met lokale Franstalige gidsen (*) • de begeleider AEP Senior Department

(*) Alle AEP-reizen zijn tweetalig. De lokale gidsen geven uitleg in het Frans. De AEP begeleider zorgt voor de vertaling in het Nederlands, wat niet altijd mogelijk is als de lokale gidsen koptelefoons gebruiken.

top

Niet in de prijs begrepen

• de dranken van de wijnkaart en champagne aan de bar • de facultatieve excursies • de dranken tijdens de excursies • persoonlijke uitgaven • fooien • de annulatieverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart. Aan niet-EU-burgers wordt gevraagd hun ambassade of hun consulaat te raadplegen.

top

Reisgegevens

Aan boord van een riviercruiseschip : • Fooien : het fooiengeld is nooit een verplichting maar een uiting van appreciatie van het werk en de diensten van het personeel. Gebruikelijk voor een riviercruise is een fooi van 2,50 tot 4 € per persoon per dag. • Kledij : Tijdens de gala-avond is stadskledij wenselijk (voor de heren hemd en das). • Maaltijden : De maaltijden aan boord worden voor alle deelnemers op vaste tijden in het restaurant geserveerd. Het ontbijt is een buffet. Het menu van de lunch en het diner is Frans geïnspireerd. Het aperitief, de koffie en de digestieven worden in de salonbar aangeboden

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

 

 

 

top