Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Frankrijk: De charme van de Elzas

Prijs
Hoofddek 2-pers-kajuit per persoon FULL
Hoofddek 1-pers-kajuit FULL
Bovendek 2-pers-kajuit per persoon FULL
Bovendek 1-pers-kajuit FULL
Treinbiljetten incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 17/10 tot 21/10/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Ontdek de charme van de Elzas. Tussen de Rijn en de Vogezen ligt de kleinste regio van Frankrijk, bezaaid met schilderachtige dorpjes en een lint van heuvels, bedekt met wijngaarden. De karaktervolle steden, waar de Franse en Duitse invloeden onmiskenbaar zijn, openen gastvrij hun deuren om je te laten delen in hun oude tradities, vakkennis en feestelijke sfeer!

top

MS Monet**** - all-in

4 ankers - schip met 2 dekken - 78 kajuiten
Alle kajuiten hebben een kleine badkamer (douche, lavabo, wc, haardroger, handdoeken), kluisje, airconditioning, satelliet-tv, radio en (betalende) wifi.
Voorzieningen aan boord : salon met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, bibliotheek, winkel. Er is geen lift. 

Afbeeldingsresultaat voor ms monet alsace 
De bronafbeelding bekijken

top

Programma

Dag 1 : Brussel - Straatsburg
Treinreis per HST van Brussel naar Straatsburg (overstap in Parijs Ch. De Gaulle). Vervoer naar de haven. Voorstelling van de bemanning en welkomstdrankje. Avondmaal in Elzassersfeer. 

Dag 2 : Straatsburg – Vieux-Brisach
Panoramische rondrit in Straatsburg door verschillende buurten van de stad, zoals de keizerlijke Duitse wijk rond de Place de la République en de Europese wijk. We rijden langs het Hof van de Rechten van de Mens en het Europees Parlement. Geleide wandeling rond de kathedraal, waar je o.m. het beroemde Maison Kammerzell ziet, en in de wijk Petite France (Unesco), de geliefde buurt van de Straatsburgers, met haar kanalen, kleurrijke vakwerkhuizen en nauwe straatjes. Facultatieve excursie : ‘Boottocht op de Ill’.
Terug aan boord en vertrek van de cruise. Doorvaart van drie sluizen op de Rijn. Aan het eind van de dag, aankomst in Vieux-Brisach (Breisach am Rhein) in de wijnstreek Baden. Dansavond aan boord.  

Dag 3 : Vieux-Brisach - Munster - Riquewihr - Ribeauvillé
Vertrek met de autocar naar Eguisheim. Te voet verken je het lieflijke dorpje langs de oude vestingen en de bontgekleurde vakwerkhuisjes. Verder naar Munster, het vermaarde kuuroord midden het massief van de Vogezen. Je ziet er o.m. de oude abdij St-Grégoire, de ooievaarstoren en het stadhuis. In een oude herberg kan je smullen van een typische streekmaaltijd met hoeveproducten : pasteien, rookvlees, gesmoorde aardappelen, munsterkaas. Na de middag verken je de Wijnroute van de Elzas. Je rijdt door prachtige dorpjes : Riquewihr, de parel van de wijnstreek, Ribeauvillé, de stad van de troubadours, Kaysersberg, de geboortestad van dokter Albert Schweitzer. Terug naar het schip. Elzasseravond met een folkloristisch ensemble. 

Dag 4 : Vieux-Brisach – Colmar – Obernai – Straatsburg
Vertrek per autocar naar Colmar, de hoofdstad van de Elzasserwijnen, met een rijk patrimonium binnen haar historische stadskern : het “huis met de hoofden”, de oude douane, de wijk Klein-Venetië. Na de lunch rijdt de bus door de wijngaarden van de “Route des vins d’Alsace”, die in 1959 werd geopend. Halte in Obernai met een indrukwekkend aantal gebouwen in Rijnlandse renaissancestijl : het belfort, het stadhuis met zijn renaissancegevel, de korenhal… Terug aan boord voor het galadiner. We varen verder naar Straatsburg. 

Dag 5 : Straatsburg - Brussel
Na het ontbijt, vervoer naar het station en terugreis naar Brussel (overstap in Marne-la-Vallée).

top

In de prijs begrepen

De treinbiljetten Brussel-Straatsburg-Brussel • de transfers station-haven-station • de cruise all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de dranken (water, wijn, bier, fruitsap naar believen en een koffie) tijdens de maaltijden aan boord en alle dranken aan de bar (behalve champagne en de wijnkaart) • het welkomstdrankje, de gala-avond en de animatie aan boord • de haventaksen • de bijstandsverzekering • de excursies vermeld in het programma met Franstalige gidsen (*) • de begeleider AEP Senior Department

(*) Alle AEP-reizen zijn tweetalig. De lokale gidsen geven uitleg in het Frans. De AEP begeleider zorgt voor de vertaling in het Nederlands, wat niet altijd mogelijk is als de lokale gidsen koptelefoons gebruiken.

top

Niet in de prijs begrepen

De dranken op de wijnkaart en champagne aan de bar • de drank aan tafel tijdens de uitstappen • de facultatieve excursie • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Het leven aan boord van een cruiseschip  

Wifi : Alle schepen van CroisiEurope bieden gratis wifi in de lounges/bars en aan de receptie.

Kleding : Losse kleding voor overdag en een verzorgde outfit voor het restaurant. Tijdens de gala-avond is stadskledij wenselijk (voor de heren hemd en das). Denk zeker aan goede wandelschoenen voor de excursies !

Geld : Aan boord wordt alles betaald in euro's (cash, kredietkaarten - behalve Diners). Geld wisselen is niet mogelijk en er is geen geldautomaat op het schip.

Maaltijden : Alle maaltijden worden voor alle deelnemers op vaste tijden in het restaurant aan boord geserveerd. Het ontbijt is een buffet. Het menu van de lunch en het diner is Frans geïnspireerd. Het aperitief, de koffie en de digestieven worden in de salonbar aangeboden.

Fooien : De gewoonte van fooiengeld verschilt volgens de landen en culturen. Maar fooien horen er altijd bij. De passagiers tonen er hun waardering mee voor de kwaliteit van de dienstverlening en de attentie die ze hebben genoten in de vorm van maaltijden, kajuiten, onthaal en excursies. Bij CroisiEurope worden de fooien billijk verdeeld onder alle bemanningsleden. Een fooi van 5 € per dag/per persoon is redelijk, maar uiteindelijk zijn het de passagiers die beslissen over het bedrag. Als je een fooi wil geven, gebruik dan de enveloppe die je de laatste avond in je kajuit zal vinden. Je kan deze deponeren in de doos die daartoe aan de receptie zal staan bij je vertrek.

Afbeeldingsresultaat voor alsace 

top