Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Duitsland: De vallei van de romantische Rijn

Prijs
Hoofddek 2-pers-kajuit per persoon 1220
Bovendek 2-pers-kajuit per persoon 1360
Hoofddek 1-pers-kajuit 1555
Bovendek 1-pers-kajuit 1695
treinbiljetten incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 26/09 tot 30/09/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Het traject tussen Koblenz en Rüdesheim, met de legendarische Lorelei, is een van de mooiste delen van de romantische Rijn. Deze cruise tussen steile kliffen, met wijngaarden begroeide heuvels, romantische kastelen en lieflijke dorpjes blijft voor altijd in je geheugen gegrift !
 

top

MS Lafayette***** - all-in

5 ankers - schip met 2 dekken - 43 kajuiten
Alle kajuiten hebben grote ramen met buitenzicht, een scheidbaar tweepersoonsbed, een eigen badkamer (douche, lavabo, wc, haardroger, handdoeken), een minibar, een flatscreen satelliet-tv, een radio, een binnentelefoon, een kluisje en omkeerbare airconditioning.
Voorzieningen aan boord: salon met centrale bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen. Omkeerbare airconditioning op het hele schip. Wifi aan boord (betalend). 

Afbeeldingsresultaat voor ms lafayette


Afbeeldingsresultaat voor ms lafayette

top

Programma

Dag 1 : Brussel - Straatsburg
Treinreis per HST van Brussel naar Straatsburg. Vervoer naar het schip. Voorstelling van de bemanning en welkomstdrankje. Na het diner, avondlijke boottocht op de kanalen van Straatsburg. De motorboot vaart naar Petite France, de beroemde wijk waar de inwoners erg op gesteld zijn, met haar kanalen, kleurrijke vakwerkhuizen en nauwe straatjes. We varen langs de looierswijk, de overdekte bruggen en het panoramaterras van Vauban. Verder naar de Duitse wijk, met brede lanen, prestigieuze administratieve en culturele gebouwen en chique residenties. Ten slotte zien we het Europees parlement en het Hof voor de Rechten van de Mens. Terug aan boord. Vertrek van de cruise.

Dag 2 : Straatsburg – Romantische Rijn – Koblenz
We varen de hele dag. In de engte van de vallei van de Middenrijn (Unesco) zie je de beroemde Lorelei. Deze 132 m hoge legendarische rots springt vooruit in de rivier, waardoor haar breedte met een kwart vermindert. De smalle doorgang en de stroming die de schepen naar de rotsen duwt, heeft tot vele schipbreuken geleid. In de late middag, bezoek aan het oude centrum van Koblenz. De mooie kerken, kastelen, oude binnenplaatsen en majestueuze herenhuizen getuigen van meer dan 2000 jaar geschiedenis. Vrije avond. Nacht aan de kade.

Dag 3 : Koblenz – Romantische Rijn – Rüdesheim
's Morgens varen we naar Rüdesheim. Vertrek met een toeristentreintje voor een rondrit met commentaar door de wijngaarden. Je kan genieten van adembenemende uitzichten op Rüdesheim en de Rijn. Halte bij de historische wijnkelder van het Bassenheimer Hof, een herenwoning uit de 16e eeuw. Een wijnboer van de familie Störzel laat je kennismaken met drie wijnen, van droog tot zoet, met uitleg over de geschiedenis van de kelder en de wijnbouw in de regio. Bezoek aan "Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett", het eerste Duitse museum van mechanische muziekinstrumenten. Je vindt er niet minder dan 350 automatische instrumenten, van lieflijke muziekdozen tot reusachtige orkestpiano's. Na het bezoek, vrije tijd om te flaneren in de straatjes van Rüdesheim. Te voet terug naar het schip. Na het diner, kan je naar de befaamde Drosselgasse met vele terrasjes en muziek. Nacht aan de kade. 

Dag 4 : Rüdesheim – Heidelberg – Speyer of Mannheim
's Morgens varen we. Vertrek per bus van de aanlegplaats naar het roze Schloß Heidelberg. Sinds het einde van de 18e eeuw zijn deze kasteelruïnes een inspiratiebron voor schilders en dichters. Het vat op het binnenplein is het grootste houten vat ter wereld. De geometrische tuinterrassen van de Hortus Palatinus (paltstuin) werden toentertijd als het achtste wereldwonder beschouwd. De bus brengt ons naar de Neckarmünzplatz in het oude centrum van Heidelberg, aan de oever van de Neckar. Bezoek te voet aan de oude stad. Vrije tijd om te winkelen in de Hauptstraße, de langste winkelstraat van Duitsland. Terug naar het schip. Gala-avond. ’s Nachts varen we.

Dag 5 : Straatsburg - Brussel
Na het ontbijt, vervoer naar het station en terugkeer per HST naar Brussel. 

Afbeeldingsresultaat voor heidelberg
Heidelberg

top

In de prijs begrepen

De treinbiljetten Brussel-Straatsburg-Brussel • de transfers station-haven-station • de cruise all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de dranken (water, wijn, bier, fruitsap naar believen en een koffie) tijdens de maaltijden aan boord en alle dranken aan de bar (behalve champagne en de wijnkaart) • het welkomstdrankje, de gala-avond en de animatie aan boord • de haventaksen • de excursies vermeld in het programma met een Franstalige gids (*) • de begeleider AEP Senior Department • de bijstandsverzekering

(*) Alle AEP-reizen zijn tweetalig. De lokale gidsen geven uitleg in het Frans. De AEP begeleider zorgt voor de vertaling in het Nederlands, wat niet altijd mogelijk is als de lokale gidsen koptelefoons gebruiken.

top

Niet in de prijs begrepen

De dranken op de wijnkaart en champagne aan de bar • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Dag 3, uitstap Rüdesheim : Neem een pulletje mee, in de wijnkelder kan het fris zijn. Goede wandelschoenen zijn nodig in de vaak hellende kasseistraatjes.

Dag 4, uitstap Heidelberg : De weg naar het kasteel is een helling van ongeveer 300 m.
_______________________________

Aan boord van het cruiseschip

Wifi : Alle schepen van CroisiEurope bieden gratis wifi in de lounges/bars en aan de receptie.

Kleding : Losse kleding voor overdag en een verzorgde outfit voor het restaurant. Tijdens de gala-avond is stadskledij wenselijk (voor de heren hemd en das). Denk zeker aan goede wandelschoenen voor de excursies !

Geld : Aan boord wordt alles betaald in euro's (cash, kredietkaarten - behalve Diners). Geld wisselen is niet mogelijk en er is geen geldautomaat op het schip.

Maaltijden : Alle maaltijden worden voor alle deelnemers op vaste tijden in het restaurant aan boord geserveerd. Het ontbijt is een buffet. Het menu van de lunch en het diner is Frans geïnspireerd. Het aperitief, de koffie en de digestieven worden in de salonbar aangeboden.

Fooien : De gewoonte van fooiengeld verschilt volgens de landen en culturen. Maar fooien horen er altijd bij. De passagiers tonen er hun waardering mee voor de kwaliteit van de dienstverlening en de attentie die ze hebben genoten in de vorm van maaltijden, onderhoud van de kajuiten, onthaal en excursies. Bij CroisiEurope worden de fooien billijk verdeeld onder alle bemanningsleden. Een fooi van 5 € per dag/per persoon is redelijk, maar uiteindelijk zijn het de passagiers die beslissen over het bedrag. Als je een fooi wil geven, gebruik dan de enveloppe die je de laatste avond in je kajuit zal vinden. Je kan deze deponeren in de doos die daartoe aan de receptie zal staan bij het vertrek.

Afbeeldingsresultaat voor koblenz 
Koblenz

top