Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - Egypte: De schatten van de Nijl

Prijs
Tweepersoonskajuit per persoon 1930
Eenpersoonskajuit 2250

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
NOVEMBER 06/11 tot 13/11/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Ontdekking van Caïro en Opper-Egypte gedurende 2 nachten, gevolgd door een cruise van 7 nachten doorheen het oude Egypte, tussen majestueuze monumenten, uniek cultureel erfgoed en met een adembenemend uitzicht op de Nijl. Van Luxor tot Aswan biedt het land van de farao's een mix van het Oosten en het Westen.

top

Ms Queen of Hansa 5* of gelijkwaardig - Volpension

Hotel Holiday Inn Maadi ***** of gelijkwaardig
Holiday Inn Maadi kijkt uit op de majestueuze rivier de Nijl, biedt een panoramisch uitzicht op de Grote Piramide van Gizeh en ligt op slechts een paar minuten rijden van de fascinerende plekken en wonderen van de oude wereld. Het hotel biedt gratis wifi en een pendeldienst naar het stadscentrum aan.

MS Queen of Hansa ***** of gelijkwaardig
Neem plaats op een luxeboot voor een cruise op de Nijl. Voorzieningen aan boord: restaurant, bar-terras, loungebar met dansvloer en panoramisch uitzicht, winkel en een klein zwembad. De kajuiten, allen buitenkajuiten met grote openslaande ramen, zijn van alle comfort voorzien: badkamer met douche en toilet, kleine zithoek, muziekinstallatie, kluis, koelkast, satelliet-tv en een complete badkamer (met douche en haardroger). De hele boot is voorzien van airconditioning. Gratis wifi bij de receptie.

top

Programma

Onder voorbehoud

Dag 1: Brussel – Caïro. Vlucht van Brussel naar Caïro. Onthaal en bijstand bij de douaneformaliteiten. Vervoer naar het hotel Holiday Inn Maadi of gelijkwaardig. Avondmaal en overnachting.

Dag 2: Caïro. Vertrek om de pracht en praal van de Grote Piramides, de Sfinx en andere wonderen te ontdekken. Aanschouw de drie piramides, waaronder de Grote Piramide van Cheops in Gizeh. Lunch en verder naar Saqqarah, waar de trapvormige piramide van Djoser ligt. Bewonder dit graf, de oudste piramide van Egypte en nog veel meer. Verken de overblijfselen van de 5 000 jaar oude hoofdstad van het oude Egypte in de nabijgelegen stad Memphis.

Dag 3: Caïro – Luxor. Vertrek voor het bezoek aan het Egyptisch Museum in het hart van de stad Caïro, dat werd opgericht op initiatief van Auguste Mariette, een Franse egyptoloog. De bekendste collectie is die van Toetanchamon. Na de lunch breng je een bezoek aan de Mohammed Ali Moskee, een islamitisch heiligdom in de Citadel van Salah al-Din die Caïro domineert met zijn imposante minaretten, zichtbaar vanuit de hele stad. De stad werd gebouwd tussen 1830 en 1848 door de architect Yousef Bushnak op verzoek van Mohammed-Ali Pasha. Vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Luxor. Transfer naar het schip MS Queen of Hansa ***** of gelijkwaardig. Diner aan boord en overnachting.

Dag 4: Luxor – Edfoe. ’s Morgens bezoek aan de Thebaanse Necropolis op de westelijke oever. Onderweg staan er twee grote beelden, de Kolossen van Memnon genaamd. In Deir El Bahari bezoek je de dodentempel van Hatsjepsoet, met zijn heiligdom dat in de rotsen werd uitgehouwen. De Vallei der Koninginnen is de begraafplaats van de vrouwen van de farao's, hun kinderen en hooggeplaatste hoogwaardigheidsbekleders. Verder naar de Vallei der Koningen, met 80 graven, waaronder dat van Toetanchamon. Terug naar het schip en afvaart naar Edfoe.

Dag 5: Edfoe – Kom Ombo – Aswan. Vertrek voor een bezoek aan de Tempel van Edfoe, de best bewaarde van alle Egyptische tempels, een meesterwerk van de Ptolemaeën. Deze reuzetempel is gewijd aan de valkgod Horus, beschermer van de farao's. We varen naar Kom Ombo. Bezoek aan de tempel gebouwd aan de oevers van de Nijl. Het is een bijzondere dubbeltempel, de enige in zijn soort in Egypte, die gewijd is aan de krokodilgod Sobek en aan de valkgod Horus. Terug naar het schip en afvaart naar Aswan.

Dag 6: Aswan. Bezoek aan de tempel van Philae, gewijd aan de cultus van Isis, de belangrijkste godheid van de Romeinse tijd. Bezoek aan de Hoge Dam, die de stroom van de Nijl controleert en een groot deel van Egypte beschermt tegen hongersnood in droge periodes en overstromingen in periodes van zware regenval. Vervolg op de granietgroeven met de onvoltooide obelisk. In de namiddag neem je plaats aan boord van een traditionele feloek. Deze boottocht laat je genieten van de Nijl in al haar schoonheid.

Dag 7: Aswan – Kom Ombo – Edfoe. De charme van de kleine straatjes en de kleurrijke souk met zijn betoverende geuren, de tuinen met hun grote hibiscus, ... maken van Aswan een stad van rust, een ideale vakantiebestemming na de intense bezoeken aan tempels en musea. We varen naar Edfoe.

Dag 8: Edfoe – Esna – Luxor. De hele dag varen en zalig niets doen. Geniet van het magische schouwspel aan de oevers van de Nijl. Voorbij Esna, doortocht door de sluis en verder naar Luxor.

Dag 9: Luxor en Karnak. Tijdens deze dag ontdek je de twee meest spectaculaire tempels van Egypte: Luxor en Karnak, vroeger met elkaar verbonden door een lange laan met sfinxen. Bezoek aan de tempel van Amon met een opeenvolging van mooie pleinen met zuilengangen. De hoogte van de bouwelementen is indrukwekkend. Achteraan het gebouw staat het heiligdom dat bestaat uit een reeks kleine kamers met zuilen. In de namiddag bezoek aan de tempel van Karnak, ongetwijfeld de meest indrukwekkende tempel van het land. De site beslaat meer dan 2 km² en de tempel domineert het landschap. 1500 jaar aan één stuk werd het complex ontmanteld, hersteld, vergroot en heringericht.

Dag 10: Vroeg in de ochtend vervoer naar de luchthaven van Luxor en vlucht terug naar Brussel (via Caïro).

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Luxor-Brussel • het vervoer luchthaven-haven-luchthaven • het volpension van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • Franstalige lokale gids-egyptoloog • de begeleider AEP Senior Department • de bijstandsverzekering 

top

Niet in de prijs begrepen

De dranken • de eigen uitgaven • de optionele excursies (ter plaatse te betalen) • de fooien voor de plaatselijke gids en chauffeur • de visumkosten • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgen kunnen naar Egypte reizen met een identiteitskaart (die geldig blijft tot minstens 6 maanden na terugkeer) + een pasfoto. Als je vertrekt met je internationaal paspoort (ook geldig tot 6 maanden na terugkeer), is een pasfoto niet nodig.

Je kan een visum verkrijgen bij aankomst in Egypte (+/- 30 € per persoon, ter plaatse cash te betalen).

top

Reisgegevens

Vluchten EGYPTAIR

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Klimaat: In april is in Luxor de zon alomtegenwoordig. De gemiddelde temperatuur varieert van 19 °C in de ochtend tot 34 °C na de middag.

Gezondheid: Geen verplichte vaccinaties.

Comfort: Een boot op de Nijl is niet geluidloos. In elke kajuit, voor- of achterkant, boven of beneden, zal je altijd het geluid van de generatoren en de motor horen.

top