Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Egypte: De schatten van de Nijl - vertrek 27/04

Prijs
Tweepersoonskajuit per persoon 1535
Eenpersoonskajuit FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
APRIL 27/04 tot 04/05/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Met een lengte van 6671 km is de Nijl de langste rivier in Afrika. "Egypte is een geschenk van de Nijl" schreef de Griekse geschiedschrijver Herodotus, omdat zonder deze rivier met haar vruchtbare zwarte slib, het land volkomen droog zou zijn.
Ga aan boord van een schip 5* voor een reis op de Nijl. Je gaat ogen tekort komen: majestueuze monumenten, een uniek cultureel erfgoed en zalig nietsdoen met adembenemende uitzichten op de Nijl. Van Luxor naar Aswan biedt het land van de farao's een fijne mix van het Oosten en het Westen. Bewonder de kleurenrijkdom van dit zonnige land. Je zal terugkomen met rijke herinneringen aan deze verrassende beschaving en haar prestigieuze monumenten!

Afbeeldingsresultaat voor karnak

top

Ms Queen of Hansa 5*

De MS Queen of Hansa 5*, met zijn prestigieuze inrichting, biedt een perfecte service en voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. Het schip is 72,5 m lang en kan 136 passagiers herbergen op 3 van de 5 dekken. Het hele schip heeft airconditioning. Er is gratis wifi aan de receptie. 
Voorzieningen:
Het zonnedek: zwembad (15 m²), ligzetels, terrasbar
Het bovendek: salon-bar l’Escapade met panoramisch uitzicht en danspiste
Het hoofddek : winkel, internetruimte met internationale telefoon, kapsalon
Het receptiedek
Het benedendek : restaurant (niet-roken, 140 plaatsen), kleine fitnessruimte, sauna, massagekamer 

De maaltijden worden voor alle passagiers tegelijk opgediend. Het ontbijt en de lunch zijn in buffetvorm. Het diner wordt aan tafel opgediend (behalve het themadiner). In de namiddag worden koffie en thee geserveerd op het hoofddek. 
Tijdens de cruise wordt een oosterse thema-avond georganiseerd.

De kajuiten: alle buitenkajuiten met grote ramen die open kunnen (22 m²). Ze bieden alle comfort: kleine zithoek, muziekinstallatie, individuele airconditioning, kluisje, telefoon en koelkast (minibar op aanvraag), satelliet-tv met LCD-scherm (verschillende internationale zenders en 2 kanalen met non-stopfilms), volledig uitgeruste badkamer met douche en haardroger.
Je krijgt een 'Run of House’kajuit, d.w.z. dat de directie van het schip de kajuiten toewijst volgens beschikbaarheid.

Als het aantal passagiers ontoereikend is of wegens onderhoudswerken aan het schip is het mogelijk dat de cruise zal worden uitgevoerd met een ander schip van gelijke categorie, de MS Princess Sarah 5*.


 

top

Programma

Dag 1: Brussel > Luxor
Vlucht van Brussel naar Luxor (via Cairo). Onthaal door de lokale gids die je bijstaat bij de douaneformaliteiten op de luchthaven. Vervoer per bus naar het schip MS Queen of Hansa 5*. Installatie aan boord. 

Dag 2: Luxor – Edfoe
’s Morgens bezoek aan de Thebaanse necropolis, de wereld van de doden op de westelijke oever. Langs de weg staan twee enorme standbeelden, bekend als de Kolossen van Memnon. Deze 20 m hoge zandstenen monolieten zijn wat rest van de reusachtige dodentempel van Amenhotep III.
In Deir El Bahari bezoek je de dodentempel van Hatsjepsoet, de koningin die zichzelf uitriep tot farao. Tijdens haar regering kende Egypte een periode van vrede en welvaart. De tempel is tegen de rotswand gebouwd en het heiligdom werd in de rots uitgegraven. De toegang loopt via een aantal grote terrassen, die door hellingen verbonden zijn. De architect heeft het dramatische effect van de cirkelvormige rotspartij die vanuit de vallei oprijst optimaal benut. De bas-reliëfs en de afbeeldingen van de koningin als man zijn opmerkelijk.
De vallei der Koninginnen is de begraafplaats van de echtgenotes van de farao's, hun kinderen en hoogwaardigheidsbekleders. Vele van de graven zijn onvoltooid gebleven of werden zwaar beschadigd door grafrovers. Sommige werden zelfs omgevormd tot stallen, en slechts enkele graven zijn vandaag open voor het publiek.
Verder naar de vallei der Koningen. In de begintijd van het Nieuwe Rijk verlieten de farao’s de delta en kozen Thebe als hoofdstad. Thoetmosis I bracht een radicale verandering in de structuur van funeraire complexen. Hij scheidde het graf, dat in de vallei werd gebouwd, en de dodentempel, die aan de rand van de woestijn werd opgericht. De vallei der Koningen telt 62 graven, die werden genummerd volgens het tijdstip van hun ontdekking. Graf nummer 62 is dat van Toetanchamon, dat in 1922 door Howard Carter werd ontdekt.
Terug naar het schip en afvaart naar Edfoe. 

Dag 3: Edfoe – Kom Ombo – Aswan
Vertrek voor het bezoek aan de tempel van Edfoe, de best bewaard gebleven van alle Egyptische tempels en het meesterwerk van de architectuur van de Ptolemaeën. Deze reuzetempel is gewijd aan de god Horus, de beschermer van de farao's, die wordt voorgesteld als een valk.
We varen naar Kom Ombo. Bezoek aan de tempel van Kom Ombo, vlakbij de Nijl, in een mooi kader met een prachtig uitzicht op de palmentuin eromheen. Het is een bijzondere dubbeltempel, de enige in zijn soort in Egypte, die gewijd is aan de krokodilgod Sobek en aan de valkgod Horus. Terug naar het schip en afvaart naar Aswan, de hoofdstad van Egyptisch Nubië. 

Dag 4: Aswan
Bezoek aan de tempel van Philae, gewijd aan de cultus van Isis, de belangrijkste godheid van de Romeinse tijd. Als moeder van het universum en tovenares heerste ze over het leven, de dood en de opstanding. De tempel werd gered van overstroming bij de bouw van de Hoge Aswandam. Hij werd steen voor steen ontmanteld en 300 meter verder op een eilandje opnieuw opgebouwd. Daarna bezoek aan de Hoge Dam, volgens sommigen een bewijs van de grootheidswaanzin van president Nasser. Ondanks alles regelt de dam het debiet van de Nijl en vrijwaart een groot deel van Egypte van hongersnood in tijden van droogte en van overstroming in periodes van zware regen. Verder naar de steengroeven met de onvoltooide obelisk, die werd achtergelaten omdat het immense granietblok van 42 m lengte een scheur vertoonde. Na de middag ga je aan boord van een traditionele feloek. Tijdens dit boottochtje kan je genieten van de Nijl in al haar schoonheid.
Na het diner, optionele excursie "Klank- en lichtspel bij de tempel van Philae" (€ 25) 

Dag 5: Aswan – Kom Ombo – Edfoe
De stad Aswan wordt beschouwd als de mooiste stad op de Nijl, hoewel er weinig oude monumenten zijn. De pittoreske straatjes, de soek met zijn betoverende geuren en de tuinen met grote hibiscus maken van Aswan een plaats van rust, een ideale verpozing na de vermoeiende bezoeken aan tempels en musea.
Optionele excursie naar Abu Simbel (€ 90 per autocar). Diep in de Nubische Woestijn, 290 km ten zuiden van Aswan, ligt deze majestueuze site die volledig is uitgehouwen in de rots. Wegens de dreiging van overstroming door de bouw van de dam, kon de hele tempel dankzij een grootschalige reddingsoperatie naar hier worden overgebracht.
Afvaart naar Edfoe. 

Dag 6: Edfoe – Esna – Luxor
De hele dag varen en zalig nietsdoen. Installeer je op het zonnedek en geniet van de taferelen die zich afspelen op de oevers van de Nijl. Voorbij Esna, doortocht door de sluis en verdere vaart naar Luxor. 

Dag 7: Luxor & Karnak
Vandaag bezoek je de twee indrukwekkendste tempels van Egypte: Luxor en Karnak, vroeger met elkaar verbonden door een lange laan met sfinxen.
De tempel van Amon ligt in het hart van Luxor, het oude Thebe, de hoofdstad van Egypte ten tijde van de farao’s. Bij de ingang zie je een obelisk en een lege sokkel. De ontbrekende obelisk staat nu op de place de la Concorde in Parijs! Bezoek aan de tempel langs een opeenvolging van mooie pleinen met zuilengangen. De hoogte van de bouwelementen is indrukwekkend. Achteraan het gebouw staat het heiligdom, dat bestaat uit een reeks kleine kamers met zuilen.
In de namiddag, bezoek aan de tempel van Karnak, ongetwijfeld de meest indrukwekkende tempel van het land. De site beslaat meer dan 2 km² en de tempel domineert het landschap. 1500 jaar aan één stuk werd het complex ontmanteld, hersteld, vergroot en heringericht. Na 4700 jaar blijft dit het grootste religieuze gebouwencomplex dat ooit ter wereld gebouwd werd.
Na het diner, optionele excursie "Klank- en lichtspel bij de tempel van Karnak (€ 25) 

Dag 8: Luxor > Brussel 
Vroeg in de ochtend, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel (via Caïro). 

De volgorde van de bezoeken kan worden veranderd wegens beperkingen van het scheepsverkeer.
De prijs van de optionele excursies is louter indicatief.

Afbeeldingsresultaat voor philae egypt

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Luxor-Brussel • het vervoer luchthaven-haven-luchthaven • het verblijf aan boord in een kajuit ‘run-of-house’ • het volpension van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • koffie- en theestation tijdens de dag • de animatie aan boord  • Franstalige lokale gids-egyptoloog • de begeleider AEP Senior Department • de bijstandsverzekering • de fooien voor het boordpersoneel

Tijdens de cruise krijg je
- een flesje mineraalwater per maaltijd aan boord en per nacht in je kajuit
- koffie na elke maaltijd
- een setje voor thee/koffie in je kajuit

top

Niet in de prijs begrepen

Andere dranken dan vermeld • de eigen uitgaven • de optionele excursies (ter plaatse te betalen, in euro’s) • de fooien voor de plaatselijke gids en chauffeur • de visumkosten • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgen kunnen naar Egypte reizen met een identiteitskaart (die geldig blijft tot minstens 6 maanden na terugkeer) + een pasfoto. Als je vertrekt met je internationaal paspoort (ook geldig tot 6 maanden na terugkeer), is een pasfoto niet nodig.

Je kan een visum verkrijgen bij aankomst in Egypte (€ 26 € per persoon, ter plaatse cash te betalen).

top

Reisgegevens

Vluchten EGYPTAIR

top

Bijkomende informatie

Klimaat: In april is in Luxor de zon alomtegenwoordig. De gemiddelde temperatuur varieert van 19 °C in de ochtend tot 34 °C na de middag.

Gezondheid: Geen verplichte vaccinaties.

Comfort: Een boot op de Nijl is niet geluidloos. In elke kajuit, voor- of achterkant, boven of beneden, zal je altijd het geluid van de generatoren en de motor horen.

Afbeeldingsresultaat voor wikipedia luxor 
Afbeeldingsresultaat voor cruise nile

top