Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Noorwegen: De mooiste fjorden van Noorwegen - vertrek 24/06

Prijs
tweepersoonskajuit per persoon 2615
eenpersoonskajuit 4565

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 24/06 tot 03/07/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Deze cruise voert je naar Noorwegen en zijn sublieme kusten, langs mooie vaarroutes met uitzicht op uitzonderlijke landschappen. De zachte zomer is de perfecte tijd om de prachtige natuur te bewonderen: duizelingwekkende fjorden diep tussen de rotsflanken, watervallen die trapsgewijs van de bergen neerstromen en eeuwige gletsjers. In dit seizoen contrasteert de eeuwige sneeuw op de bergen met de bloeiende velden in het dal. Bij elke halte zullen de charmante vissersdorpjes, tussen het diepe blauw van de zee en het donkere groen van de bossen, je verbazen met hun kleurig geschilderde houten huisjes, badend in een warme en vrolijke sfeer. Al varend ontdek je een koninkrijk met een majestueuze natuur.

top

MS Berlin

De MS Berlin is een schip op mensenmaat. Het biedt alle faciliteiten van een groot cruiseschip, met het comfort en de flexibiliteit van een kleine boot. Het kan varen tot in de diepste fjorden. 
Schip met 6 dekken – 206 kajuiten
Voorzieningen aan boord: 2 restaurants, bar, 2 lounges met een dansvloer, een bibliotheek met internetruimte, winkel, kapsalon, fitness- en ontspanningsruimte, lift, elektriciteit 220V.

Je verblijft in een buitenkajuit type F met venster op het promenadedek A (13 tot 15 m², regelbare airco, flatscreen en DVD-speler, telefoon, minibar en badkamer met douche, wc, wastafel, haardroger, badjassen en verzorgingsproducten). 

Voor deze reis, die bestemd is voor een Belgisch publiek (Nederlandstalig en Franstalig), heeft All Ways de MS Berlin in eigen beheer.
Klik hier en bekijk een korte video over het schip.

Ms Berlin A Propos De / plein_cap_msberlin.jpg 

top

Programma

Dag 1: Zeebrugge
Transfer per autocar vanuit de belangrijkste Belgische steden (*) naar Zeebrugge. Inscheping en afvaart om 18u.

Dag 2: Op zee
Geniet van deze dag op zee en neem deel aan de activiteiten aan boord. 

Dag 3: Stavanger   (van 08.30 tot 21.00)
Stavanger is een charmante kleine stad, waarvan de stadskern een harmonische mix is van moderne en historische architectuur. Haar geschiedenis gaat terug tot de middeleeuwen. Stavanger, een rustige handelsstad aan de kust, werd later een belangrijke vissershaven. Maar de ontdekking van olie voor de kust, in 1969, heeft voor altijd het lot en het uitzicht van de stad veranderd. Stavanger is een drukke stad geworden.
Het centrum is vrij compact en je kan de meeste bezienswaardigheden gemakkelijk te voet bereiken. In de goedbewaarde oude stad (Gamle Stavanger) zijn de geplaveide straatjes omzoomd met de typische witgeschilderde houten huizen. De kathedraal uit de 12e eeuw is een van de laatste kerken uit die tijd die in haar oorspronkelijke staat is behouden. Tijdens je verblijf kan je de vele musea van de stad bezoeken.

Inbegrepen excursie: Boottocht in de Lysefjord (duur 2u30)
Met een kleine boot ga je op ontdekking in de archipel van Stavanger en de Lysefjord, die  50 km landinwaarts reikt. Tijdens deze tocht heb je een prachtig uitzicht op de steile bergen en de gletsjers en kom je langs vele bewoonde eilandjes. Verder in het noordelijke deel van de fjord zie je de Preikestolen (de "preekstoel"), een plat rotsplateau dat op 604 m hoogte de Lysefjord domineert. 

Dag 4: Rosendal    (van 07.30 tot 13.00)
Ontscheping in sloepen. Niet ver landinwaarts ten westen van de Hardangerfjord ligt het dorpje Rosendal. De enige baronie van Noorwegen is moeilijk te bereiken over land, maar goed toegankelijk via de zee. Het landgoed ligt geklemd tussen de fjord, de uitlopers van de Folgefonna-gletsjer, bergen en watervallen.

Inbegrepen excursie:  Gletsjers en watervallen (duur 4u30)
Je vaart langs de oevers van de Hardangerfjord. Dan gaat het verder langs indrukwekkende landschappen tot in de Maurangerfjord. Fotostop aan de Furebergsfossen-watervallen. Bezoek aan het industriedorpje Sundal met zijn prachtige bergen en besneeuwde toppen. Wandeling naar het uitzichtpunt aan het Bondhus-meer, waar je een buitengewoon panorama kan bewonderen. 

Dag 5: Olden    (van 08.00 tot 17.00)
Olden is een aangenaam dorpje gelegen aan het einde van de Nordfjord. Rustige valleien en keurige boerderijen staan in sterk contrast met de glinsterende gletsjers, de bulderende watervallen en de torenhoge bergen. Het dorpje ligt in de buurt van de ijskap van het Jostedal, de Kjenndalenvallei en -gletsjer en de Briksdalgletsjer. Er worden diverse optionele excursies voorgesteld. 

Dag 6: Hellesylt   (van 07.00 tot 08.30)
Halte in Hellesylt, een mooie plaats die in twee wordt gesneden door een waterval en een bergrivier. De boot vaart verder naar de Geirangerfjord, de bekendste van de Noorse fjorden. Je zal genieten van het prachtige schouwspel van de met wit mos bedekte granietrotsen, de bruisende watervallen en de groene vlakten met kleurige huisjes. Aan het einde van de zeearm ligt het lieflijke dorpje Geiranger. Het mooie achthoekige houten kerkje ligt hoog boven het dorp. In de kleine houten huisjes zijn winkeltjes voor de toeristen ondergebracht. 

Dag 7: Flåm    (van 11.00 tot 18.00)
Het kleine dorpje Flåm ligt diep landinwaarts in de Sognefjord, die met zijn 200 km de langste fjord van het land is. In de omgeving zie je hoge steile kliffen, donderende watervallen en eeuwenoude boerderijen. Flåm is vooral bekend om het treintraject met de Flåm Railway (optionele excursie).  

Dag 8: Haugesund    (van 11.00 tot 18.00)
In het hart van Noorwegen is de streek van Haugesund het rijk van de Vikingkoningen . Hier ervaar je het ongelofelijke avontuur van de fjorden, de watervallen, het leven in de stadjes aan de kust, de geschiedenis van de Vikingen, de gletsjers, de bergen en de idyllische eilanden.

Inbegrepen excursie: Historisch Avaldsnes (duur 3u)
Avaldsnes is de oudste hoofdstad van de Noorse Vikingen. Tot 1450 woonde hier de Noorse aristocratie. Het historisch museum geeft een compleet beeld van de Vikingwereld. Je verneemt er welke koningen heersten over de kusten, je hoort hun onwaarschijnlijke sagen en hun muziek en ontdekt hoe tovenaars, vrouwelijke soldaten en goden een belangrijke rol speelden in het leven van de Vikingen. Bezoek aan de St.-Olavskerk van de 13e eeuw. 

Dag 9: Op zee
Geniet van deze dag op zee en neem deel aan de activiteiten aan boord. 

Dag 10: Zeebrugge
Na het ontbijt, terugreis per autocar naar je opstapplaats (*).

Afbeeldingsresultaat voor haugesund 
Haugesund

top

In de prijs begrepen

het vervoer per autocar naar en vanuit Zeebrugge • het verblijf aan boord in een kajuit type F • volpension (ontbijt, lunch, koffie en thee in de namiddag, diner en laatavondsnack) van het diner dag 1 tot het ontbijt dag 10 • water en wijn in karaf tijdens de lunches en diners aan boord • All Ways cocktail en Captain’s cocktail • koffie- en theestation tijdens de dag (zelfbediening) • servicekosten voor het boordpersoneel • bagagedienst bij het in- en uitschepen in Zeebrugge • de haventaksen tot een bedrag van € 70 (variabel en onderhevig aan veranderingen)

+ de 3 in het programma vermelde excursies • de begeleider AEP Senior Department • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de niet-vermelde dranken • de persoonlijke uitgaven • de optionele excursies • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vervoer per autocar naar en vanuit Zeebrugge
Opstapplaatsen: Brussel, Gent, Antwerpen, Moeskroen, Luik
en met een minimumaantal deelnemers: Hasselt, Oostende, Charleroi, Namen en Bergen.

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Excursies – voordrachten – activiteiten
In de aanleghavens worden excursies georganiseerd. Je kan het programma inzien en reserveren (volgens beschikbaarheid) in het excursiekantoor aan boord.
Om je culturele beleving te verrijken worden aan boord boeiende voordrachten gehouden door Jackie Van Goethem, doctor in de zoölogische wetenschappen, auteur en co-auteur van meer dan 200 publicaties over biodiversiteit.
Overdag worden gevarieerde activiteiten aangeboden (dekspelen, gezelschapsspellen, quiz). ’s Avonds brengen talentvolle artiesten een voorstelling in de grote zaal van de Sirocco Lounge. Tijdens deze cruise kan je de show “Franse muziek, chansons en cabaret” van Bruno Brel meemaken, een Belgische zanger en schrijver, neef van Jacques Brel.

Klimaat
De Noorse fjorden hebben elk een eigen microklimaat volgens hun vorm en grootte en de helling van de flanken.
In juni zijn de dagen lang en zonnig en de temperaturen zijn mild (minimum van 11° ‘s morgens tot 20° in de namiddag). Maar dieper in de fjorden zal de temperatuur overdag hoger liggen. Regen aan de westkust is heel gebruikelijk. Af en toe een bui is daar niet uitgesloten.


Gamle Stavanger

top