Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - Frankrijk: Hesdin (Opaalkust)

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer 1029
Prijs per persoon in eenpersoonskamer 1269

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 26/09 tot 03/10/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

In het achterland van Le Touquet-Paris-Plage ligt Le Manoir de la Canche gelegen in een bebost park van 4 hectare. Dit verblijf biedt je de kans om deze prachtige regio te ontdekken. Zowel de kust als het binnenland verbergen onvermoede parels en natuurlijke landschappen met stranden, kliffen en duinen. De bevolking is ook bijzonder gastvrij.

top

Le Manoir de la Canche*** - volpension met wijn aan tafel

Dit charmante vakantiedorp, volledig gerenoveerd, biedt aangename kamers met flatscreentv, telefoon en badkamer met douche en toilet. Verder is er een tennisbaan, petanquebaan, een fietsuitleendienst en een minigolfbaan. Link naar de website v/h hotel.

top

Programma

 Dag 1: Vertrek met de bus vanuit Brussel. Aankomst in de late namiddag in het vakantiedorp. Voorstelling van het verblijf en installatie in de kamers. Welkomstdrankje en diner.

Dag 2: Les Deux Caps. Vrije voormiddag. Na de lunch in het landhuis, vertrek naar de natuurlijke regionale site van Les Deux Caps: Le Gris-Nez en Le Blanc-Nez. De hele site van Les Deux Caps is een van de mooiste natuurgebieden van de regio, zowel wat betreft de diversiteit van de landschappen als de verscheidenheid aan omgevingen en kustdorpen.

Dag 3: Le Touquet - La Baie de Somme. Vertrek naar "La station des Quatre Saisons" en het lange strand met fijn zand. Panoramische rondleiding door Le Touquet en ontdekking van het bos, de oude villa's van "Paris-Plage" en de waterkant. Ontdek de baai van de Somme tijdens een excursie naar een van de mooiste estuaria van Frankrijk, Saint-Valéry. Bezoek Le Hourdel.

Dag 4: Vrije dag.

Dag 5: Saint-Omer. Vrije voormiddag. Lunch op het landgoed. Vertrek naar Saint-Omer: de ruïnes van de abdij Saint-Bertin, het moeras, de zandstenen voorsteden en de Koepel (de grootste bunker uit de Tweede Wereldoorlog). Diner in het landhuis en avondanimatie.

Dag 6: Hesdin. Bezoek aan de markt van Hesdin in de voormiddag, de op een na grootste markt in Pas-de-Calais. Lunch op het landgoed. In de namiddag nemen we het toeristische treintje voor een begeleid bezoek met gids aan Hesdin, de stad van Karel V. Avondmaal op het landgoed en avondanimatie.

Dag 7: Montreuil en de Zeven Valleien. Vrije voormiddag. Lunch op het landgoed. Vertrek naar het land van de Zeven Valleien, rondleiding door het bijenmuseum en zijn specialiteiten: honing en honingdrank.

Dag 8: Na het ontbijt terugreis naar Brussel per autocar.

top

In de prijs begrepen

• de reis per autocar Brussel - Hesdin - Brussel • verblijf in hotel Le Manoir de la Canche*** op basis van volpension met wijn aan tafel vanaf het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag • wijn en water aan tafel • de excursies zoals voorzien in het programma • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

• de facultatieve uitstappen • de persoonlijke uitgaven • de annuleringsverzekering • de maaltijden tijdens heen- en terugreis

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden