Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Frankrijk: Zuid-Bretagne, thalasso in La Baule - vertrek 22/6

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1450
eenpersoonskamer € FULL
treinbiljetten € incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 22/06 tot 29/06/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Zin in een deugddoende vakantie? De elegante badplaats La Baule, met een mooi 9 km lang fijnzandstrand verwelkomt je voor een wellnessvakantie aan de Côte d'Amour. Hier kan je genieten van de mooie natuur, de streek ontdekken en heerlijk ontspannen. Tijdens je verblijf verken je het regionale natuurpark van de Brière en het zoutland van Guérande. Een thalassokuur geeft je een goed gevoel en nieuwe energie. Laad je batterijen op en je bent klaar om weer aan de slag te gaan!

Afbeeldingsresultaat voor la baule

top

Village Club du Soleil - Résidence Saint Saëns***

De club ligt op 50 meter van een fraai fijnzandstrand in het centrum van La Baule-les-Pins met zijn vele handelszaken. De 110 kamers zijn verdeeld over 4 verdiepingen (met liften) en beschikken alle over een badkamer met douche, een tv en telefoon. In de club bevinden zich een restaurant en een bar met terras aan de tuinzijde. ’s Avonds wordt voor animatie gezorgd (spelen, thema-avond, dansavond, shows…). Er is gratis wifi in de bar en aan de receptie.
Link naar de website v/d club : klik hier 
De thalassozorgen worden verstrekt in de Rivage Thalasso & Spa (600 m²) tegenover de club.

Afbeeldingsresultaat voor la baule 
Afbeeldingsresultaat voor la baule Afbeeldingsresultaat voor la baule

top

Programma

Dag 1: Treinreis met de hst van Brussel-Zuid naar Nantes (overstap in Marne-la-Vallée). Vervoer naar het vakantieverblijf (ca. 80 km). Welkomstdrankje. 

Vrij verblijf met 4 excursies inbegrepen: 

½ dag: Het regionale natuurpark van de Brière
De Grande Brière is het op een na grootste moerasgebied van Frankrijk na de Camargue, en is sinds 1970 erkend als natuurpark. Achter de dijken, die zijn gevormd door het slib van de Loire, is een groot veen van 40.000 hectare ontstaan, waarin 7 eilandjes liggen. Op een ‘chaland’ (platboomd vaartuig) vaar je tussen land en water. In deze bijzondere wereld worden de kanalen als wegen gebruikt en worden de eindeloze overstroomde vlaktes zilver gekleurd door het zonlicht. Witte waterlelies en gele irissen omzomen de ‘curées’ (zijkanalen) en de ‘piardes’ (watervlaktes). De boottocht verloopt in stilte, zodat je de vele vogelsoorten op de oevers van dichtbij kan zien. Bezoek aan Kerhinet, een typisch dorpje van de streek, dat volledig gerestaureerd werd. Het moeras is alomtegenwoordig, tot in de huisjes met dikke muren van steen en aarde en een rieten dak. 

½ dag: Het schiereiland van Guérande 
Vertrek naar het schiereiland van Guérande. In deze wereld van het witte goud, zal zout voor jou geen geheimen meer hebben. De dicht tegen elkaar gebouwde huisjes verlenen het kleine dorp Batz-sur-Mer zijn speciale charme. Bezoek aan een traditionele Bretoense koekjesfabriek. Verder naar Le Croisic. In dit lieflijke badplaatsje, waar vroeger grote schepen werden opgetuigd, wordt nog altijd gevist op garnalen en worden ook nog schaaldieren geteeld. Het middeleeuwse centrum heeft mooie landhuizen met leien daken en oude vakwerkhuizen. Bezoek aan Guérande, de 'witte stad' van de zoutpannen, met haar indrukwekkende ommuring van de middeleeuwse stad. De stenen woningen staan naast elkaar maar zijn alle anders: vakwerkhuizen, herenwoningen van verschillende stijlen en periodes vormen de rijkdom van de stad. De collegiale Saint-Aubinkerk, in romaanse en laatgotische stijl, heeft prachtige glasramen. 

½ dag: Wandeling in het Escoublacwoud 
Het Escoublacwoud is een 47 ha groot dennenbos op een hoge duin. Het hoogste punt ligt 52 meter hoog, waardoor het de op een na hoogste duin van Frankrijk is, na de beroemde Pyladuin van Arcachon. Een circuit biedt je de gelegenheid om de vorming van de duinen, het bos en de vele planten als acacia, meidoorn, els en allerlei dennensoorten te ontdekken. 

Hele dag : Vannes en de golf van Morbihan
De stad Vannes, ooit de residentie van de hertogen van Bretagne, is amfitheatersgewijs gebouwd in het diepst van de golf van Morbihan. Geleid bezoek aan de ommuurde oude stad met haar vakwerkhuizen omheen de cathédrale Saint-Pierre. Vanuit Port-Blanc maken we een boottochtje van een uur in de golf van Morbihan, waarvan de Bretoense naam “kleine zee” betekent. De 42 eilanden liggen in de golf verspreid als groene stippen op het azuurblauwe water, waardoor men zich in het zuiden waant. Er wordt gestopt bij het grootste en groenste eiland, het Île aux Moines, dat door de koning van Bretagne in de 9e eeuw aan de monniken van de abdij van Redon werd geschonken. Slenter door de met camelia’s en mimosa’s getooide steegjes van het oude plaatsje met hun lieflijke vissershuisjes. 

Eveneens inbegrepen: 3 voormiddagen met 3 thalassobehandelingen (hydromassage met algen of etherische oliën, thermale douche, algenpakking). 

Dag 8 : Na het ontbijt, vervoer per autocar naar het station van Nantes en terugreis naar Brussel (met overstap in Marne-la-Vallée).

Afbeeldingsresultaat voor vannes 
Vannes

top

In de prijs begrepen

De treinreis met de hst Brussel-Zuid – Nantes – Brussel-Zuid • het vervoer station-club-station • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • het welkomstdrankje • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de verblijfstaks • de bijstandsverzekering
• de 4 excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids
• de 3 voormiddagen met 3 thalassobehandelingen

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

THALASSO
Aan de receptie van het thalassocentrum krijg je badhanddoeken en wegwerpslofjes. Een badmuts dragen is niet verplicht. Er is geen doktersvisite.

Afbeeldingsresultaat voor La Baule Rivage Thalasso & Spa Afbeeldingsresultaat voor La Baule Rivage Thalasso & Spa


Afbeeldingsresultaat voor parc naturel régional de la Brière 
Regionaal Natuurpark van Brière
 
marais salants de Guérande

top