Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - Italië: Puglia, de hak van de Italiaanse laars

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1495
eenpersoonskamer € 1700

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 14/09 tot 21/09/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

In de hak van de Italiaanse laars, tussen de azuurblauwe Adriatische zee en de Ionische zee, ligt Apulië, een streek die haar authenticiteit heeft weten te behouden. Hier vind je een uniek en rijk patrimonium: overblijfselen van de Griekse stadstaten en middeleeuwse stadjes, romaanse basilieken en barokke kathedralen, en niet te vergeten de pittoreske 'trulli' in een prachtig landschap met eeuwenoude olijfbomen en de overheerlijke keuken... Een droomreis in een land van verwondering en betovering!

top

Rondrit in 3*/4*-hotels en pension complète
top

Programma

Onder voorbehoud

Dag 1: Brussel – Bari – Lecce. Vlucht van Brussel naar Bari. Transfer naar het hotel in Lecce. Installatie en diner in het hotel.

Dag 2: Lecce. Bezoek aan Lecce, genaamd "Florence du Sud". Een wandeling door het elegante historische centrum waar de rijkelijk versierde gevels en de vele beelden van engelen en heiligen de straten en pleinen sieren. Hier heerst de barokke architectuur, dankzij de tufsteen, een zachte steen die zeer gemakkelijk te bewerken is. Vrije namiddag.

Dag 3: Otranto – Gallipoli. Bezoek aan de vestingstad Otranto om de Griekse, Romeinse en Byzantijnse geschiedenis te ontdekken: de vestingmuren die het Aragonese kasteel beschermden, de doolhoven van witte en blauwe straten, de Normandische kathedraal met zijn mozaïekvloer en zijn relikwieën, ... Bezoek aan Gallipoli, "mooie stad" in het Grieks, gelegen op een klein schiereiland dat de Ionische Zee doordringt. De stad heeft nog steeds een Griekse uitstraling met zijn wit gepleisterde huizen en platte daken.

Dag 4: Ostuni – Alberobello. Bezoek aan Ostuni, "de witte stad" gelegen op drie heuvels. Ontdek het pittoreske oude stadscentrum met zijn geplaveide straatjes, oude huizen, prachtige gotische kathedraal en bisschoppelijk paleis. In de namiddag rijden we naar Alberobello (Unesco), de stad van de trulli, kleine kegelvormige huisjes met puntdaken, kenmerkend voor de regio.

Dag 5: Matera. Vertrek naar het fascinerende Matera. Een wandeling in de wijk "sassi" (Unesco), een uitzonderlijk complex bestaande uit grotwoningen, doorgangen en ondergrondse gangen.

Dag 6: Castel Del Monte – Trani – Bitonto. Bezoek aan het Castel del Monte (Unesco), een uniek meesterwerk van middeleeuwse architectuur. Wanneer je aankomt zal je gefascineerd zijn door de insnijding van zijn silhouet op een rotsachtige top met uitzicht op de regio Murges. Bezoek aan de oude stad Trani die een groot deel van het middeleeuwse havengebied heeft behouden. De prachtige romaanse kathedraal (Unesco), gemaakt van wit tufsteen, staat aan zee, majestueus en onberispelijk. Bezoek tot slot aan Bitonto: de romaanse kathedraal, de oude stad, de historische paleizen, de toren van Anjou, ...

Dag 7: Bari – Polignano a Mare. In de voormiddag bezoek aan Bari. Typisch middeleeuws, het historische centrum dankt zijn charme aan de wirwar van witte steegjes op een steenworp afstand van de zee. Vervolg naar Polignano a Mare, een klein kustplaatsje op steile kliffen.
Dag 8: Bari – Brussel. Na het ontbijt in functie van de vluchturen transfer naar de luchthaven van Bari. Terugvlucht.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Bari -Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in volpension van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de uitstappen vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel • de facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering • de verblijftaksen (7€)

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden
Developed by aware