Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - Zuid-Afrika: Charme, authentiek en ontdekking

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer 3275
Prijs per persoon in eenpersoonskamer (maart) 3565

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
NOVEMBER 18/11 tot 30/11/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Zuid-Afrika is een wereld op zich: adembenemende landschappen, fascinerende steden, verbazingwekkende natuurreservaten en prachtige stranden. Een bijzondere ontmoeting met mens, dier en natuur. Tijdens deze rondrit ontdek je de mooiste delen van Zuid-Afrika: van Johannesburg naar Kaapstad via Kruger Park, Knysna, Tsitsikamma en Oudtshoorn.

top

Rondreis in 3* en 4* hotels - volpension

Hotels of gelijkvaardig (onder voorbehoud)

Johannesburg : Misty Hills Country hotel ****  (1n.)

Kruger : Unyati Safari Camp *** (3n.)

Knysna : Knysna Hollow **** (2n.)

Oudtshoorn : Oudtshoorn inn hotel *** (1n.)

Cape Town : Holiday Inn Hotel Cape Town **** (1n.) 

top

Programma

Dag 1: Brussel – Johannesburg. Vlucht vanuit Brussel naar Johannesburg (via Dubai).

Dag 2: Johannesburg. Aankomst en onthaal door onze gids. Bezoek aan het Apartheidmuseum dat de periode van de 20e eeuw schetst waarin duizenden mensen hun leven hebben gegeven aan het idee van een verenigd volk. Vervolgens gaan we naar Soweto, een van de bekendste ‘townships’ rond Johannesburg. Transfer naar en installatie in het hotel.

Dag 3: Pretoria – Kruger Park. Panoramische rondrit in Pretoria. Bezoek aan het ‘Voortrekker Monument’, een enorm gedenkteken opgedragen aan de ‘Boers’, dat je de geschiedenis van de ‘Grote Trek’ vertelt. Je krijgt een rondleiding in de residentie waar voormalig president Paul Kruger leefde tijdens zijn presidentschap van 1883 tot 1900. De uitstap eindigt op Church Square waar het standbeeld van Paul Kruger uitkijkt op het plein. Vertrek naar de provincie van Mpumalanga. Installatie in het hotel. Bewonder prachtige panorama’s en een feeërieke zonsondergang tijdens een nachtsafari in een 4x4.

Dag 4: Kruger Park. National Park De Blyde & Pilgrim’s Rest. Bezoek aan de beroemdste plaats van Oost-Transvaal waar de Blyde Rivier een ravijn van meer dan 800 m heeft uitgesleten. Hier heeft de natuur onvoorstelbaar mooie geologische formaties geschapen zoals de 3 ‘Rondavels’, cilindrische rotsen die bedekt zijn met een graskoepel, en de ‘Bourke’s Luck Potholes’, reuzegaten uitgehold in de rots. Aan ‘Gods Window’ heb je een prachtig panoramisch zicht over de Kanyon. Verder naar Pilgrim’s Rest, een goudmijnstadje met slechts 150 inwoners.

Dag 5: Kruger Park. 's Morgensvroeg vertrekken we met een 4x4-terreinwagen om op zoek te gaan naar The Big Five (de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel) alsook naar tal van andere dieren: zebra’s, impala's, bavianen, giraffen, ... en met een beetje geluk zelfs jakhalzen, jachtluipaarden, hyena's, wilde honden en andere prinsen van de Afrikaanse savanne.

Dag 6: Kruger Park – Johannesburg – George – Knysna. Transfer naar de luchthaven van Johannesburg en vlucht naar George. Transfer naar Knysna en installatie in het hotel.

Dag 7: Knysna – Tsitsikamma – Knysna. Het Nationaal Park Van Tsitsikamma. Het strekt zich uit over 100 km langs de kustlijn en beslaat 5 km steile kliffen en kustheuvels afgerond met een plateau. Tijdens een wandeling in het park kan je een uitzonderlijke fauna en flora ontdekken met bomen die meerdere eeuwen oud zijn evenals overblijfselen uit de prehistorie. Je kan facultatief een boottocht maken die je naar Plettenbergbaai brengt. Bewonder hier dolfijnen, zeeleeuwen en walvissen. Terugkeer naar Knysna.

Dag 8: Knysna – Oudtshoorn. Ontdekking van het kleine stadje Knysna en verder naar Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad. Bezoek aan de Cango Struisvogelboerderij. Installatie in het hotel.

Dag 9: Oudtshoorn – Kaapstad. Bezoek aan de Cango-Grotten. Je wandelt door verscheidene immense zalen die de natuur gedurende duizenden jaren heeft 'gebeeldhouwd' tot een intrigerend kunstwerk. Verder naar Kaapstad en installatie in het hotel.

Dag 10: Kaapstad. Ontdekking van Kaapstad, waar we beginnen met een panoramische tour van de stad en een bezoek brengen aan de Tafelberg (met de kabellift). Bezoek aan de tuinen van Kirstenbosch, een van de belangrijkste botanische tuinen ter wereld. Terug op zeeniveau rijden we langs de befaamde Chapman's Peak. Deze weg werd volledig uit de rotsen gehouwen en biedt een adembenemend zicht over de Oceaan. Vervolgens gaan we op weg naar het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop om de dag te beëindigen in Simonstad tijdens een bezoek aan een pinguïnkolonie.

Dag 11: Kaapstad. De laatste jaren heeft de Westelijke Kaap een heuse reputatie opgebouwd in de wijnteelt. De wijngaarden die zich ten oosten van Kaapstad uitstrekken vormen prachtige landschappen. Langs de heuvels rijden we naar Stellen Bosch, beroemd om zijn wijn en boomgaarden die het ritme bepalen van dit stadje van witgekalkte huisjes met strooien daken. Wijn- en kaasdegustatie. Terugkeer naar Kaapstad en vrije tijd op het Victoria en Alfred Waterfront. Bezoek aan het Hugenoten-museum.

Dag 12: Kaapstad – Johannesburg. Vrije voormiddag. In de namiddag transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

Dag 13: Aankomst in Brussel.

top

In de prijs begrepen

• De vluchten heen en terug met Emirates • de rondreis in volpension van het middagmaal dag 2 tot het ontbijt dag 12 • de bezoeken vermeld in het programma met een Franstalige gids • een lokale gids • begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

• de dranken aan tafel • de fooien • de facultatieve uitstappen • de eigen uitgaven • de annuleringsverzekering 

top

Reisdocumenten

Internationaal paspoort geldig tot 1 maand na terugreis met 2 blanco's paginas. 

top

Reisgegevens

Vluchten onder voorbehoud

Heenreis: 

18/11/20      EK 184  BRU-DXB  15.05 – 23.40

19/11/20      EK 761 DXB-JNB  04.05 – 10.15

Terugreis:

29/11/20      EK 771 CPT-DXB  18.20 – 05.45+1

30/11/20      EK 183 DXB-BRU  08.20 – 13.25

top

Sfeerbeelden