Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Frankrijk: Corsica, het “eiland van schoonheid” - vert. 09/10

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1630
eenpersoonskamer € 1915

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 09/10 tot 16/10/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Corsica wordt terecht het “Île de Beauté”, het eiland van schoonheid, genoemd. Dit bergachtige eiland heeft alles om je te betoveren.
Deze reis brengt je naar steden, dorpen en vissershavens waar je zalig kan rondslenteren. Je wordt er hartelijk onthaald en het is er aangenaam leven. De vele forten en burchten tonen dat  de Corsicanen zich altijd hebben moeten verdedigen tegen aanvallen van piraten en andere volkeren van de Middellandse Zee. De natuur is er van een ongeëvenaarde pracht. Steile kliffen, zeegrotten en fijnzandstranden zullen je in vervoering brengen.

Voor een voorsmaakje van deze reis, klik hier en bekijk een korte video

Afbeeldingsresultaat voor la corse beauté sauvage

top

rondreis in 3* hotels

Dagen 1+2      omgeving Bastia
Dagen 3+4      omgeving Ajaccio
Dagen 5+6+7  omgeving Porto Vecchio

top

Programma

Dag 1: Brussel – Charleroi > Bastia
Vervoer per autocar van Brussel naar Charleroi en vlucht Air Corsica naar Bastia. Onthaal door de lokale gids en vervoer naar het hotel. 

Dag 2 : Bastia – Cap Corse – Bastia  (250 km)
Vertrek naar het dorre gebied van de Agriates, een wondere wereld van rotsige heuvels begroeid met maquis onder de blakende zon. Saint-Florent is een vissershaventje en bekende badplaats met een jachthaven, caféterrasjes en een Genuese burcht. Verder naar Cap Corse, een smal schiereiland waar haventjes, traditionele akkerbouw in terrasvorm, gouden stranden en duizelingwekkende diepten elkaar afwisselen. Je komt langs schilderachtige dorpjes: Nonza met zijn huizen met leistenen daken op een rotsklif, Pino, als een balkon boven de zee, de col de Ste-Lucie met een schitterend uitzicht op de golf van Aliso, Santa Severa, Erbalunga, een vissersdorpje dat erg geliefd is bij schilders, Miomo met zijn Genuese toren op de leisteenrotsen boven een kiezelstrand, Pietranera. Terug naar Bastia. Deze Genuese stad klampt zich vast aan de berg en blikt naar de Toscaanse kust. Het is een levendige stad met zuiderse charme. Bezoek aan de stad met een treintje: steegjes met hoge huizen, kleurige gevels, het plein bij het stadhuis, het  St-Nicolasplein, het marktplein, de oude haven, caféterrasjes... Vertrek naar Patrimonio, waar je de befaamde wijn van Cap Corse kan proeven. Terug naar het hotel. 

Dag 3: Bastia – de golf van Porto – Ajaccio (190 km)
Vertrek naar het westen en via de col du Marsulinu, de Fangovallei en de col de la Croix naar de golf van Porto, een prachtige plaats met rode granietrotsen en een diepblauwe zee. Verder naar de beroemde Calanches van Piana (Unesco), een doolhof van rode granietkliffen die verticaal oprijzen met wonderlijke vormen. Dan naar de kloof van de Spelunca in een duizelingwekkend landschap. Het dorpje Evisa ligt boven de kloof te midden van kastanjebossen. Langs Vico en Sagone naar het hotel in de omgeving van Ajaccio. 

Dag 4: Ajaccio – route van het maquis - Ajaccio (70 km)
Ajaccio, de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte, ligt aan een van de mooiste baaien ter wereld, tegenover de Sanguinaires-eilanden. Rondleiding door de oude stad met haar doolhof van steegjes naar de barokke kathedraal en de buurt van de Genuese burcht.
Na de middag, richting het woeste Corsica en het maquis. Je komt via het dorpje Cauro in Bastelica, in het natuurpark in het hart van de bergen van Zuid-Corsica. Aan de dam van Tolla, heb je een prachtig uitzicht op de Prunellikloof. Via Bastelicaccio terug naar het hotel. 

Dag 5: Ajaccio – Propriano – Sartène – Col de Bavella – Solenzara (230 km)
Vertrek naar Petreto, aan de voet van de Mont San Petru, en Olmeto, een dorpje op de heuvelflank boven de zee. Verder langs Propriano, een kustplaatsje in de baai van Valinco, naar Sartène, dat als een amfitheater boven de Rizzanese-vallei ligt. De oude stad heeft haar middeleeuwse uitzicht behouden met een wirwar van oude huizen, kasseistraatjes en lommerrijke pleintjes. Prosper Mérimée noemde haar “de meest Corsicaanse van alle Corsicaanse steden”. Verder naar de streek van de Alta Rocca, de dorpjes Ste-Lucie de Tallano en Levie. Over de col de Bavella en zijn indrukwekkende naaldrotsen naar de Larone-pas. Onderbrenging in het hotel in de buurt van Porto-Vecchio. 

Dag 6: Porto Vecchio – Bonifacio – Porto Vecchio (50 km)
Vertrek naar Bonifacio, in het enige kalksteengebied van Corsica. De oude stad en haar onneembare burcht ligt 65 m boven de zee op een smalle klif van witte kalksteen tegenover Sardinië. De stadsmuren dalen loodrecht naar beneden en de huizen hangen boven de zee. De plek is uitzonderlijk, zoals ook het zeemanskerkhof, de vestingwerken en de beroemde trap van de koning van Aragon, die in de rots werd uitgehouwen. Inscheping voor een boottochtje langs zeegrotten en indrukwekkende kliffen. Stadsbezoek met een treintje. Terug naar het hotel. 

Dag 7: Porto Vecchio – Solenzara – Aléria – Corte – Bastia (240 km)
Vertrek richting Solenzara. Langs de côte de Nacre (de parelmoerkust) wisselen kreekjes en stranden elkaar af. Verder naar Aléria. langs stranden omzoomd met dennenbossen, en naar het meer van Calacuccia in de Niolu, een streek van bergbewoners en herders. De kloof van de Scala di Santa Regina doorheen granietrotsen, is een van de meest dorre en ruige landschappen van Corsica.
Bezoek met een treintje aan Corte, dat gebouwd is op een steile heuvel in het hart van het regionale natuurpark. De bovenstad met haar oude herenhuizen is opmerkelijk. Vrije tijd. Verder naar Bastia en onderbrenging in het hotel. Muzikale avond met Corsicaanse zang en gitaarmuziek. 

Dag 8: Bastia > Charleroi – Brussel
Na het ontbijt, vervoer naar de luchthaven van Bastia. Terugvlucht naar Charleroi en vervoer naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor la corse beauté sauvage

top

In de prijs begrepen

Het vervoer per autocar Brussel-Charleroi-Brussel • de vluchten Charleroi-Bastia-Charleroi • de rondreis in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de bezoeken vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Air Corsica vanuit Charleroi

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Klimaat: Zoals de kastanje, symbool van Corsica, geeft het eiland het beste van zichzelf in oktober. Na de hitte van de zomer is het klimaat mild met een gemiddelde temperatuur van 18 tot 23 C °. Je zal een prachtig natuurschouwspel kunnen bewonderen: bossen en maquis nemen alle kleuren aan van groen naar geel en dan oranjerood. Ja, Indian summer bestaat ook in Europa, en wel op Corsica!

Moeilijkheidsgraad 3 figuurtjes - meer info: klik hier 
Elke deelnemer moet zichzelf kunnen behelpen en het programma van de reis volledig kunnen volgen. De bezoeken verlopen grotendeels te voet, over kasseistraten, met trappen en opstapjes!
Wij raden iemand met moeilijkheden om te stappen aan niet in te schrijven voor deze reis.

Afbeeldingsresultaat voor la corse beauté

top