Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - Litouwen - Letland - Estland: De Baltische Staten

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1495
eenpersoonskamer 1770

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 28/09 tot 05/10/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De drie Baltische staten kennen een bewogen geschiedenis en bleven decennialang verborgen achter het IJzeren Gordijn. Tijdens deze rondreis kan je kennismaken met de rijke cultuur en het erfgoed van deze drie landen die onderling toch sterk verschillen.

 

top

Rondreis in volpension in 3*/4* hotels

Tallinn (2 nachten) : Hotel Ermitage 4*     link naar de website v/h hotel
Riga (2 nachten) : Tallink Riga 4*    link naar de website v/h hotel 
Vilnius (2 nachten) : Hotel Europa City 3*    link naar de website v/h hotel  

of gelijkwaardige hotels (volgens beschikbaarheid)

top

Programma

Dag 1: Brussel – Tallinn. Vlucht van Brussel naar Tallinn. Transfer naar het hotel.

Dag 2: Tallinn – Lahemaa National Park – Tallinn. Bezoek aan het Nationaal Park Lahemaa, gelegen in het noorden van Estland. Het park herbergt 4 landhuizen. Geniet van de prachtige wandelingen door de bossen en de parken.

Dag 3: Tallinn. Bezoek aan Tallinn. De oude stad telt vele gebouwen in typisch Baltische gotische stijl en is als werelderfgoed erkend door Unesco als uitzonderlijk voorbeeld van een middeleeuwse handelsstad.

Dag 4: Tallinn – Pärnu – Sigulda – Riga. Vertrek naar Riga via Pärnu, een aangename Estse kuststad en een oude handelsstad met een historisch verleden. Verder naar Sigulda. Bezoek aan het kasteel van Turaida in het nationaal park van Gauja. Verder naar Riga en installatie in het hotel.

Dag 5: Riga. Gegidst stadsbezoek aan Riga. Riga is gesticht in 1201 en is een oude handelsstad. Ontdek de oude stad met 150 historische monumenten: de kathedraal, de Petruskerk, de gildenhuizen, de Zweedse Poort, de Sint-Jacobskerk, de Maria Magdalenakerk, het Parlement en het oude kasteel. Bezoek aan de beroemde overdekte markt.

Dag 6: Riga – Rundale – Heuvel der Kruisen – Vilnius. Vertrek naar Vilnius, de Litouwse hoofdstad. Bezoek aan het 18e eeuwse Paleis van Rundale, een van de eerste werken van de Italiaanse architect F. B. Rastrelli. In de namiddag vertrek naar de indrukwekkende Kruisenheuvel, een onvergetelijke plaats waar honderdduizenden kruisen zijn geplaatst. Verder naar Vilnius en installatie in het hotel.

Dag 7: Vilnius – Trakai – Vilnius. Citytour in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen erkend als werelderfgoed, met meer dan duizend middeleeuwse gebouwen. In de namiddag bezoek aan Trakai, de vroegere hoofdstad van het Groothertogdom Litouwen en bezoek aan het kasteel op een klein eiland in het Galvemeer.


Dag 8: Vilnius – Brussel. Na het ontbijt en volgens de vluchttijden transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel

top

In de prijs begrepen

• de vluchten Brussel-Vilnius / Tallinn-Brussel en luchthaventaksen • de rondreis in volpension van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies en bezoeken zoals vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

• de persoonlijke uitgaven • de drank aan tafel • de facultatieve uitstappen • de fooien • de annuleringsverzekering

Fooien  zijn een uiting van uw tevredenheid over de diensten die u werden verleend tijdens uw reis. Het fooiengeld is een deel van de verloning in de toeristische sector, maar uiteindelijk beslist uzelf over het bedrag. De volgende bedragen zijn gebruikelijk in de Baltische landen : 2,50 € voor de plaatselijke begeleider en 1,50 € voor de chauffeur die u de hele reis vergezellen, per dag van de rondreis per persoon

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

 

 

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

 

 

 

top