Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - ItaliŽ: Ontdekking van SiciliŽ

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer Ä 1495
Prijs per persoon in eenpersoonskamer Ä 1710

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 02/05 tot 09/05/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Het natuurschoon en het cultuurpatrimonium van Sicilië hebben hun wortels in de oudheid. Het waren de Feniciërs die het eiland voor het eerst koloniseerden, gevolgd door de Grieken. De invloed van deze laatsten is nog steeds merkbaar. De mengeling van culturen maakt Sicilië net zo bijzonder. Uiteraard zijn de prachtige natuur, de aangename temperatuur en de heerlijke keuken ook redenen om voor deze bestemming te kiezen. Op dit prachtige eiland bieden wij je een schitterende rondrit.

Opgelet : geen eenpersoonskamer meer beschikbaar.

top

Verblijf in 3*- hotels in volpension met wijn aan tafel

Onder voorbehoud : 
Streek Giardini Naxos/Taormine : Baglia degli Dei 3* Link naar de website v/h hotel
Streek Agrigente : Akrabello 3* Link naar de website v/h hotel
Streek Palerme : Athenaeum 3* Link naar de website v/h hotel

of gelijkwaardige hotels

top

Programma

Dag 1: Brussel – Catania. Vlucht van Brussel naar Catania. Transfer naar het hotel.

Dag 2: Syracuse – Ortigia – Noto. Uitstap naar de stad Syracuse, bekend om haar archeologische sites. Begeleid bezoek. Ontdekking van het eiland Ortigia met de Apollotempel en de kathedraal met de Arethusafontein. Bezoek aan Noto, een prachtige stad met kloosters, paleizen en kerken in barokstijl.

Dag 3: Piazza Armerina – Agrigento. Vertrek naar Piazza Armerina en begeleid bezoek aan de Romeinse 'Villa del Casale' met zijn schitterende mozaïeken. Verder naar Agrigento voor een bezoek aan de Vallei van de Tempels en de Griekse ruïnes.

Dag 4: Erice – Segesta – Palermo. Vertrek via de Zoutroute (Via del Sale) van Trapani naar Marsala. Bezoek aan het Zoutmuseum. Verder naar Erice, een charmant middeleeuws dorp. Wandeling door de kronkelende straatjes met prachtige uitzichten op de omgeving. Vervolgens naar Segesta, een van de mooiste historische sites van Sicilië. Begeleid bezoek. Verder naar Palermo en intrek in het hotel.

Dag 5: Palermo – Monreale. Begeleid bezoek aan de kathedraal van Palermo, de Santa Catarinakerk en de oude wijk 'La Loggia' met haar markt ‘La Vucciria’ of ‘Il Capo’. Panoramische rondrit per autocar door het historische centrum. Bezoek aan de beroemde mozaïeken van Monreale. Terug naar Palermo. Bezoek aan de catacomben van het kapucijnenklooster.

Dag 6: Cefalù – Castelbuono – Catania. Vertrek naar Cefalù, een schilderachtig historisch vissersdorpje en bezoek aan de kathedraal. Verder naar Castelbuono en de middeleeuwse burcht van Ventimiglia, een architectonische mix van Noorse, Germaanse en Arabische elementen. Verder naar Catania en intrek in het hotel.

Dag 7: Etna – Taormina. Uitstap naar de Etna, de grootste nog actieve vulkaan van Europa. Begeleid bezoek. Verder naar Taormina, de parel van Sicilië. Begeleid bezoek aan het Griekse theater en wandeling in de stad.

Dag 8: Catania – Brussel. Ontbijt en in functie van de vluchturen transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

• vluchten Brussel - Catania - Brussel • verblijf in all-in volpension met wijn aan tafel vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de rondreis zoals voorzien in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die voor de vertaling in het Nederlands zorgt • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

• de facultatieve uitstappen • de persoonlijke uitgaven en fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten TUIFLY

top

Sfeerbeelden