Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Canada: Ontario en Québec - vertrek 07/10

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 2985
eenpersoonskamer € 3615

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 07/10 tot 18/10/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Canada met zijn uitgestrekte vlakten, is na Rusland het tweede grootste op het vasteland gelegen land ter wereld. Het is bijna even groot als heel Europa, maar telt slechts 27 miljoen inwoners. Tijdens deze rondrit komen we in twee belangrijke provincies, Ontario en Québec. Op een relatief kleine oppervlakte proeven we van een ongelooflijke cocktail van invloeden: een overweldigende natuur met uitgestrekte wouden, watervallen en meren, maar ook steden met wolkenkrabbers en nog oude buurten. De sfeer van de Europese en Aziatische inwijkelingen vind je vooral in de steden terug. Er wordt nog het ‘sappige’ Frans uit de tijd van Voltaire en Rousseau gesproken en de oude stadscentra ademen nog een koloniale sfeer uit. Dit wordt alvast een reis om nooit te vergeten!

Graag een voorsmaakje? Klik hier en bekijk de foto's van onze reis in september 2017.

Afbeeldingsresultaat voor québec octobre

top

Rondreis in 3* en 4* hotels - volpension

Hotellijst (onder voorbehoud)
Dagen 1-2: Toronto – Chelsea Hotel
Dag 3: Ottawa – Quality Inn & Suites Gatineau
Dag 4: Saint-Paulin – Auberge Le Baluchon 
Dag 5: Lac-Saint-Jean – Hotel Manoir Roberval
Dag 6: Saguenay – Hotel Chicoutimi
Dagen 7-8: Québec – Hotel Palace Royal
Dagen 9-10: Montréal – Hotel Novotel centre-ville

top

Programma

Dag 1: BRUSSEL > TORONTO
Vlucht van Brussel naar Toronto (via Montréal).  Onthaal op de luchthaven door de plaatselijke gids-begeleider en transfer naar het hotel.
Dag 2: TORONTO – NIAGARA FALLS – TORONTO (+ 260 km)
Vertrek naar de wereldberoemde Niagarawatervallen. Een boot brengt ons tot aan de voet van de Falls, van waar we de kracht en de magie van de watervallen kunnen ervaren. Vrije tijd. Terug naar Toronto en panoramische rondrit door de stad. Deze kosmopolitische metropool biedt het schouwspel van een grote bruisende Noord-Amerikaanse stad. U ontdekt er de imposante wolkenkrabbers van het financiële hart van Canada, het indrukwekkende Rogers Centre (de vroegere SkyDome, het allereerste stadion met een volledig beweegbaar dak), de Chinese wijk, het Harbourfront met de 553 m hoge CN Tower, het hoogste punt in de skyline van Toronto.
Dag 3: TORONTO – MILLE-ÎLES – OTTAWA (+ 455 km)
We rijden langs de oevers van het Ontario-meer naar Kingston, de vroegere hoofdstad van Opper-Canada. Rondrit door deze belangrijke militaire en universitaire stad met vele 19e-eeuwse kalkstenen gebouwen die herinneren aan het Britse koloniale verleden. In de namiddag maken we een boottocht tussen de “1000 eilanden”, de toppen van een bergketen die duizenden jaren geleden overspoeld werd door de St-Lawrence-rivier. In deze archipel van kleine eilandjes en grote eilanden met rijke verblijven, kunnen we de vogels observeren. Vertrek naar Ottawa en rondrit door de hoofdstad van Canada. We zien de mooiste plekjes van de stad : Wellington Street en haar overheidsgebouwen, het neogotische Canadese Parlement met zijn Peace Tower, de Sussex Drive met de officiële residenties van de eerste minister en de gouverneur-generaal en verschillende ambassades, de grote nationale musea, de levendige ByWard Market en het Rideau Canal dat de stad doorkruist. 
Dag 4:  OTTAWA  - MAURICIE  (+ 330 km)
Bezoek aan het museum van de Canadese beschavingen aan de oever van de Ottawa-rivier. Dit is het meest bezochte museum van Canada. In dit prachtige gebouw zien we de grootste overdekte collectie van totempalen en vernemen we alles over de culturele, historische en artistieke realisaties van de First Nations van Canada. Bij de lunch staat er Canadese zalm op het menu. We rijden verder naar het eco-verblijf in Saint-Paulin, waar we in het Laurenswoud kunnen genieten van de vrije natuur.
Dag 5: MAURICIE – LAC SAINT-JEAN   (+ 350 km) 
Vrije ochtend om te genieten van deze prachtige site. Daarna rijden we richting Lac Saint-Jean, een echte binnenzee te midden landbouwvelden. De traditionele teelten in deze regio zijn tuinbonen en korenbloemzaad, maar tegenwoordig zijn er voornamelijk melkveebedrijven gevestigd. Korte halte in La Tuque, in het natuurpark met de beroemde watervallen van de Bostonnais River. Dit plaatsje is erg geliefd om zijn kleine waterval, zijn wandelpaden en zijn natuurinterpretatiecentrum met enkele typisch Canadese opgezette dieren. Er is ook een fototentoonstelling over de kinderjaren van Félix Leclerc, een bekende Canadese chansonnier die hier geboren werd. 
Dag 6: LAC SAINT-JEAN – LE SAGUENAY   (+ 140 km)
Bezoek aan het wildpark van Sint-Félicien, een unieke ecologische natuurbeleving in Québec. Aan boord van een getraliede trein ontdekken we in alle veiligheid de Canadese fauna in haar natuurlijke omgeving. De dieren die we hier in vrijheid kunnen zien, zijn wolven, bizons, muskusossen, zwarte beren en elanden. Ga eens kijken in het ondergrondse leger van een bever en begroet onderweg de ijsberen. Halte in het historische dorpje Val-Jalbert, waar ons het dagelijkse leven van de arbeiders in een houtpulpfabriek van een eeuw geleden wordt getoond. Dan bezoeken we de Ouiatchouane-watervallen in een prachtig landschap. Wandelpaden, trappen en een kabelbaan leiden naar mooie uitzichtpunten. We rijden verder naar de streek van Saguenay.
Dag 7: LE SAGUENAY – TADOUSSAC – QUÉBEC  (+ 360 km)
Vertrek naar Tadoussac, een dorpje waar de eerste post voor de handel in pelzen in Canada werd gevestigd. Fotostop bij het charmante dorp Sainte-Rose-du-Nord, waar we genieten van het wondermooie uitzicht op de fjord van de Saguenay, waar het zoete water van de Saguenay-rivier in de monding van de St-Lawrence stroomt. In dit uitzonderlijke ecosysteem verblijven in de zomer vele beloega’s en walvissen. Tijdens een boottocht in de namiddag krijgt u de kans walvissen te zien in hun natuurlijke habitat. We rijden verder naar de provinciehoofdstad Québec langs de Charlevoix-kust, een streek die zeer geliefd is bij kunstenaars. De grandioze natuur, de prachtige landschappen van zee en bergen, zijn betoverend mooi : steile kliffen, lieflijke dorpjes tegen de bergflanken, statige landhuizen. De verrassende geografie van deze streek is 350 miljoen jaar geleden ontstaan door de val van een meteoriet van 15 miljard ton. Onderweg houden we halt bij de basiliek van Sainte-Anne-de-Beaupré, het eerste bedevaartsoord in Noord-Amerika. ‘s Avonds hebben we een typisch diner in een ‘cabane à sucre’ op het Île d’Orléans.
Dag 8: QUÉBEC
Stadsbezoek langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Québec, de enige vestingstad in Noord-Amerika : het imposante Château Frontenac, het Parlementsgebouw, de historische Plains of Abraham, de citadel van Vauban, de vestingwerken, de pittoreske wijk van Petit-Champlain en de Place Royale. Dan rijden we naar Wendake voor een typisch Indiaanse lunch. In de namiddag, rondleiding met een plaatselijke gids in een traditioneel Huronendorp, dat gebouwd werd in het hart van de huidige reservaat om de cultuur en tradities van vóór de komst van de blanken te belichten. Via de watervallen van Montmorency, hoger dan de Niagara Falls maar minder breed, komen we weer in Québec.
Dag 9: QUÉBEC – MONTRÉAL   (+ 270 km)
Vertrek langs de historische Chemin du Roy, de eerste berijdbare weg tussen Québec en Montréal. Bezoek aan een bizonfarm in Saint-Prosper. Aan boord van een speciaal daarvoor gebouwde wagen kunnen we deze kolossale dieren in alle veiligheid bewonderen. Een gids brengt ons voor een fotosafariwandeling naar de velden. We krijgen er uitleg over het ontstaan van de grootwildfokkerij in Amerika.  Lunch in de boerderij.
Dag 10: MONTRÉAL
Begeleid bezoek aan het oude Montréal, het stadscentrum en een residentiële buurt in gezelschap van een professionele gids die het 'echte Montréal' zal tonen met de blik en de passie van een bewoner. Lunch met "smoked meat", de specialiteit van de stad. Vrije middag om de stad in eigen tempo te verkennen. Diner in het oude Montréal.
Dag 11:  MONTRÉAL > terugvlucht
Vrije tijd. Volgens de vluchturen, transfer in de namiddag naar de luchthaven.
Dag 12: BRUSSEL   Aankomst in Brussel.

top

In de prijs begrepen

Vluchten Brussel-Toronto en Montréal-Brussel en luchthaventaksen • rondreis in volpension van het diner dag 1 tot de lunch dag 11 • water/thee/koffie tijdens de maaltijden • rondreis per autocar en de toegangsgelden in de sites en musea zoals vermeld in het programma • lokale Franstalige gids-begeleider • begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel (behalve water/thee/koffie) • de persoonlijke uitgaven • facultatieve uitstappen en activiteiten • de annuleringsverzekering • de fooien voor de lokale begeleider, de chauffeur en de plaatselijke gidsen
• de kosten van het ETA (Electronic Travel Autorisation)

top

Reisdocumenten

internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugreis
+ ETA (Electronic Travel Autorisation)

top

Reisgegevens

Vluchtschema Air Transat (onder voorbehoud)
heenreis Brussel 13:30 - Montréal 15:15  (duur v/d vlucht 7u45)
             Montréal 18:15 - Toronto 19:30
terugreis Montréal 20:55 - Brussel 09:55

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Fooien  zijn een uiting van uw tevredenheid over de diensten die u werden verleend tijdens uw reis. Het fooiengeld is een deel van de verloning in de toeristische sector, maar uiteindelijk beslist uzelf over het bedrag. De volgende bedragen zijn gebruikelijk in Canada :
- voor de Canadese gids en chauffeur die u de hele reis vergezellen : 4 à 5 $ CAD (3 à 4 euro) per persoon, per dag van de rondreis
- voor lokale gidsen (bv. stadsrondleidingen) : 3 $ CAD (2 euro) per persoon, per bezoek

top