Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - Ierland: Wilde natuur en Keltische cultuur

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1660
eenpersoonskamer 1946

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 17/06 tot 24/06/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Laat je inpalmen door de charme van het fiere Smaragdeneiland. De landschappen zijn er ongerept: groene heuvels, meertjes, bergen en rotskusten. Van oost tot west zal je versteld staan van de schoonheid van de natuur en de charme van de schattige steden en dorpjes.

top

rondreis in 3*- hotels in volpension

top

Programma

Dag 1: Brussel – Dublin. Vlucht van Brussel naar Dublin. Bezoek aan Clonmacnois, ooit een vooraanstaand centrum in Europa voor religie en kennis. Installatie in het hotel.

Dag 2: Galway – Connemara. Vertrek naar Connemara waar de bergen, meren en veenstekerijenzijn gevormd door zon, regen en wind. Honderden kleine meertjes zijn stippen in het majestueuze landschap. Rustige wegeltjes slingeren zich door het landschap. De oude tradities worden daar in ere gehouden. Halte aan de Abdij van Kylemore aan de oever van het Lough Corrib. Op de terugweg halte in Moycullen en bezoek aan het Celtic Crystal Center. Terug naar het hotel.

Dag 3: Galway – Killarney. Rit doorheen het prachtige landschap van The Burren, een kalksteengebied als een maanlandschap. Bezoek aan een zalmrokerij en proeverij. Verder langs de indrukwekkende kliffen van Moher die hoog boven de Atlantische Oceaan oprijzen, een van Ierlands spectaculairste natuurwonderen. We keren terug naar het hotel met de veerboot in het gezelschap van grijze dolfijnen die in het Shannon-estuarium wonen.

Dag 4: Killarney – Dingle. Vertrek naar het schiereiland Dingle, bekend om zijn wilde en weelderige natuur. Bezoek aan het Oratorium van Gallarus, een christelijke kerk uit de 7e eeuw. Adembenemend uitzicht op de Blasket Islands en de Slea Head klif.

Dag 5: De Ring van Kerry. De 170 km lange route biedt de indrukwekkendste vergezichten van Ierland. Op de weg liggen vele schilderachtige dorpjes zoals Sneem met zijn kleurrijke huizen, en bergen zoals Molls of Gap en Ladies View. Halte in het nationaal park van Killarney en bezoek aan de subtropische tuinen van Muckross.

Dag 6: Killarney – Bray. We doorkruisen Ierland van west naar oost. Bezoek aan de "Haras National Stud" in Kildare. Avondmaal en overnachting in Bray.

Dag 7: Bray – Wicklow Mountains – Dublin. De valleien van het graafschap Wicklow bieden prachtige uitzichten zoals “The Meeting of the Waters” dat beroemd is geworden door het gedicht van Thomas Moore. Bezoek aan de wolmolen van Avoca. Verder naar Glendalough waar Saint Kevin in de 6e eeuw een klooster stichtte.

Dag 8: Dublin – Brussel. Bezoek aan de kathedraal van Sint Patrick, het Trinity College en het Nationaal Museum. Transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.

 

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Dublin-Brussel • de rondreis in volpension van het avondmaal de eerste dag tot de ontbijt van de laatste dag • de rondreis volgens het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die voor de vertaling in het Nederlands zorgt • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel • de facultatieve excursies en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

De fooien worden door de reizigers zelf bepaald tijdens de rondreis. Ter informatie : de standaardfooi in Ierland bedraagt Eur 2,00 per persoon, per dag voor de gids en Eur 1,00 per persoon, per dag voor de chauffeur. Maar uiteindelijk zijn het de reizigers die beslissen over het bedrag, volgens hun vrijgevigheid en hun tevredenheid over de geleverde diensten.

top