Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Bulgarije: Cultuurrondreis en strandverblijf

Prijs
tweepersoonskamer per persoon FULL
eenpersoonskamer FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 02/06 tot 13/06/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Bulgarije heeft een rijk cultureel patrimonium. Deze reis brengt je naar het hartje van de Balkan, waar de Griekse en Romeinse beschavingen zich hebben vermengd met het erfgoed van de Slaven, de Ottomanen en het platteland ten tijde van het nationale Reveil in de 19e eeuw. Na deze ontdekking kan je volop genieten van zon en zee aan het befaamde Goudstrand aan de Zwarte Zee.

 
Nessebar

top

rondreis in 3*4* hotel, strandverblijf all-in 5*

Rondreis in volpension
D 1 Goudstrand : Hotel Aqua View 4*
D 2 Trjavna : Hotel Seasons 3*
D 3+4 Sofia : Hotel Budapest 3*
D 5+6 Plovdiv : Hotel Novotel 4* 

D 7--11 Verblijf all-in aan het Goudstrand : Hotel Meliá Grand Hermitage 5*
Dit elegante luxehotel ligt centraal aan het Goudstrand, te midden het groen, op ca. 100 m van het fijnzandstrand, bars en winkels. Hier vind je alles om heerlijk uit te rusten : ruime kamers (43 m²) met alle comfort, een verwarmd binnenzwembad, een openluchtzwembad, een goed uitgerust wellnesscenter, meerdere restaurants en bars.
Link naar de website v/h hotel : klik hier 

top

Programma

Dag 1 : Brussel > Varna
Vlucht van Brussel naar Varna. Vervoer naar het hotel aan het Goudstrand.

Dag 2 : Goudstrand – Arbanassi – Veliko Tarnovo – Trjavna  (300 km)
Vertrek naar Arbanassi, de zomerresidentie van de vroegere Bulgaarse koningen. De historische huizen met hun kleurrijke voortuintjes stralen een en al rust uit. Bezoek aan het Konstantsalievahuis en de Geboortekerk met 16de-eeuwse fresco’s. Na de lunch, vertrek naar  Veliko Tarnovo, een van de indrukwekkendste plaatsen van Bulgarije. Wandeling door deze tsarenstad, met haar gestapelde huizen aan de rand van de gapende kloof van de Yantra. Verder naar Trjavna, een pittoresk bergstadje. Bezoek aan het Daskalovhuis, nu een houtsnijwerkmuseum.

Dag 3 : Trjavna - Etara - Damascena - Sofia (340 km)
Rit dwars door het machtige Balkangebergte met een reeks adembenemende uitzichten. Bezoek aan het openluchtmuseum in Etara, dat een mooi overzicht geeft van de Bulgaarse woningen en ambachten over een periode van 300 jaar. Dan via de Shipkapas naar Damascena in de Rozenvallei. Tussen mei en juli is deze streek een gigantisch tapijt van bloeiende rozen. Verder naar het hotel in Sofia.

Dag 4 : Sofia
Bezoek aan de Bulgaarse hoofdstad. Panoramische rondrit over de brede boulevards met bomen en statige 19de-eeuwse gebouwen. Bezoek aan de Byzantijnse Sint-Sofiakerk en de indrukwekkende neo-Byzantijnse Alexander-Nevskikathedraal, een van de grootste orthodoxe kerken ter wereld. Na de lunch, vrije tijd in de stad.  

Dag 5 : Sofia - Plovdiv (170 km)
Vertrek naar Plovdiv, de tweede stad van Bulgarije. Lunch in een typisch restaurant in de oude stad. Dan een begeleide wandeling in de leuke kasseistraatjes met fraaie koopmanshuizen uit de 18de en 19de eeuw. Bezoek aan het Hindlianhuis, met zijn authentieke fresco’s en kostbare meubelen. In het Romeins theater uit de 2de eeuw vinden ‘s zomers concerten plaats.

Dag 6 : Plovdiv - Starosel - Plovdiv (70 km)
Uitstap naar een wijnkelder in Starosel. Tijdens de wandeling word je ingewijd in de productiegeheimen van de lekkere Bulgaarse wijn. Lunch en wijnproeverij Terug naar Plovdiv en vrije tijd om te winkelen.

Dag 7 : Plovdiv – Nessebar - Goudstrand (390 km)
Vertrek naar de zonovergoten kust van de Zwarte Zee, door de Thracische vlakte. Nessebar werd gesticht door de Grieken en is een van de oudste Europese steden. Het schilderachtige centrum lijkt wel een openluchtmuseum met zijn straatjes, Heleense overblijfselen, Byzantijnse kerkjes en oude huizen met houtsnijwerk. Lunch in een typisch restaurant. ‘s Avonds vertrek naar het hotel aan het Goudstrand.

Dagen 8 tot 11 : Goudstrand : Vrij verblijf all-in in Hotel Melía Grand Hermitage*****
Zlatni pjasatsi (Goudstrand) is een oase midden de bossen met een fraai uitzicht op de Zwarte Zee. Brede lanen lopen uit op wandelboulevards met bars, restaurants, winkeltjes, bankjes en tuintjes. De fijnzandstranden behoren tot de mooiste van Europa en zijn 3,5 km lang. De badplaats bevindt zich op 17 km van Varna, de derde stad van het land.

Dag 12 : Goudstrand – Varna > Brussel
Na het ontbijt, volgens de vluchturen, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 
Rozenvallei

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Varna-Brussel • de rondreis in volpension van het diner dag 1 tot de lunch dag 7 • de rondreis per autocar volgens het programma met een lokale Franstalige gids • het verblijf all-in van het diner dag 7 tot het ontbijt dag 12 • de begeleider AEP Senior Department, die voor de vertaling in het Nederlands zorgt • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel tijdens de rondreis • de facultatieve excursies en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annulatieverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (onder voorbehoud)
heenvlucht Brussel 15:45 - Varna 19:40
terugvlucht Varna 10:55 - Brussel 12:55

 
Plovdiv
 
Sofia
 
Arbanassi

top

Bijkomende informatie

De munteenheid van Bulgarije is de LEV.

top