Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Mexico: De mythen en kleuren van Yucatán

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 2995
eenpersoonskamer € 3450

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
DECEMBER 03/12 tot 17/12/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Ontdek de geheimen van de oude Mayasteden in het hart van de jungle van Yucatán !
Mexico, een land van mythen, is ook een wereld van contrasten, met zijn archeologische sites, drukke steden, koloniale vestingen, aloude gewoonten en tijdloze dorpsmarkten. 

architecture building wall monument travel landmark fortification tourism temple mexico ruins maya pyramids archaeological site historic site ancient history maya civilization

top

Rondreis in 3* en 4* hotels - halfpension

onder voorbehoud
D 1+2+3          Mexico City, Plaza Florencia 3*
D 4+5              Oaxaca, Hacienda La Noria 3*
D 6                  Tehuantepec, Hotel Calli 3*
D 7+8              San Cristóbal, Hotel Mansion del Valle 4*
D 9+10            Palenque, Hotel Misión Palenque 3*
D 11                Campeche, Hotel Plaza Campeche 4*
D 12                Mérida, Hotel Castellano 3*
D 13                Cancún, Hotel Ramada 3*
of gelijkwaardige hotels 

We bieden deze rondrit aan met halfpension (ontbijt+diner). Zo heb je de kans om de vele smakelijke Mexicaanse specialiteiten te proeven : burrito’s, enchilada’s, taco’s, quesadilla’s, tostada’s…
Afbeeldingsresultaat voor mexico street food

top

Programma

Dag 1 : Brussel > Mexico City
Vlucht van Brussel Naar Mexico City en vervoer naar het hotel.  

Dag 2 : Mexico City
‘s Ochtends bezoek aan de piramiden van Teotihuacán (Unesco), een van Mexico’s mooiste archeologische sites. De Azteken geloofden dat de goden vanuit deze stad het heelal hadden geschapen. Vervolgens, bezoek aan het Antropologisch Museum, dat een overzicht biedt van alle culturen die Mexico heeft gekend en ook een voorsmaakje geeft van de vele plaatsen die tijdens deze reis zullen worden bezocht.

Dag 3 : Mexico City
De hoofdstad van het land is de oudste stad van het Amerikaanse continent en een van de grootste stadsgebieden ter wereld. Vertrek naar het oude centrum van de stad (Unesco). Om het grootste plein van Amerika, de Plaza de la Constitución (El Zócalo) staan de kathedraal en de voornaamste regeringsgebouwen. Wandeling naar het Garibaldiplein, waar je het echte Mexico met de walm van tequila en de muziek van de mariachi’s leert kennen. 

Dag 4 : Mexico City – Oaxaca (463 km)
Eerste kennismaking met het Mexicaanse platteland. Na een rit door een berglandschap met reuzecactussen en verspreid liggende hacienda’s komen we aan in Oaxaca (Unesco) “de stad van jade”. In deze, in de 17e eeuw door de Spanjaarden gestichte stad, wordt men getroffen door de groene kleur van de steen waarmee haar huizen, kerken en paleizen zijn gebouwd. Onderbrenging in het hotel.

Dag 5 : Oaxaca
Via een steile weg naar de tempelstad Monte Albán (Unesco). De overblijfselen van het ceremoniële centrum van de Zapoteken zijn zo goed bewaard gebleven dat je je gemakkelijk het dagelijkse leven in de straten, de plechtigheden in de tempels en de balspelen kan voorstellen. Vanop de heuveltop heb je de kans mooie foto’s van de wijde omgeving te maken. ’s Namiddags, bezoek te voet aan Oaxaca met barokke gebouwen, zoals de Santo Domingo de Guzmán-kerk, midden een stad waar de indiaanse invloeden onmiskenbaar zijn. Op de bonte markten dragen nog vele inwoners traditionele kledij.

Dag 6 : Oaxaca – Tehuantepec (220 km)
Op ontdekking van het echte Mexico. Halte in Teotitlán del Valle, een van de eerste door de Zapoteken gestichte dorpjes. De inwoners zijn befaamd om de wollen tapijten die ze met van generatie tot generatie overgeleverde ancestrale technieken vervaardigen. Dan gaat het verder naar de archeologische site van Mitla, een met mythen en legenden beladen plaats waar de Mixteekse cultuur een hoogtepunt bereikte. Voor de decoratie van de gebouwen zijn duizenden perfect gepolijste en in elkaar gepaste stenen gebruikt. Onderweg stoppen we nog in Santa Maria del Tule, waar je el Árbol del Tule kan bewonderen, een cipres met een doorsnede van 11 m, die geacht wordt meer dan 2000 jaar oud te zijn. Onderbrenging in het hotel in Tehuantepec.

Dag 7 : Tehuantepec – San Cristóbal de las Casas (360 km)
Vertrek naar de Cañón del Sumidero, de indrukwekkendste kloof van Mexico en een van de spectaculairste landschappen ter wereld, dat we tijdens een boottocht ontdekken. Over een afstand van meer dan 25 km sluiten de loodrechte wanden de Grijalva-rivier in. Op de kliffen hebben watervallen verbazende geologische afzettingen gevormd die reusachtige versteende dennen lijken. Op de oevers wonen krokodillen en over de stroom cirkelen gieren. We komen aan in San Cristóbal, de oude schilderachtige hoofdstad van de deelstaat Chiapas, met haar arcaden en lage koloniale woningen met betraliede ramen, roze pannendaken en geel-, oranje- en paarsgeverfde muren. De religieuze kunst viert er hoogtij in de kathedraal en de barokke Santo Domingokerk met haar fijnbewerkte gevel, die men ’s nachts, wanneer hij verlicht wordt, in al zijn pracht kan bewonderen. Onderbrenging in het hotel.

Dag 8 : San Cristóbal de las Casas
‘s Ochtends ben je te gast bij de indianen van Chamula en Zinacantán. In deze afgelegen bergdorpjes zijn de christelijke rituelen verweven met oude spirituele gebruiken van de Maya. ’s Namiddags wandeling in het autovrije centrum van San Cristóbal, met zijn inheemse markt en steile straatjes met tal van doorkijkjes naar de groene bergen.

Dag 9 : San Cristóbal de las Casas – Palenque (180 km)
Op weg naar Palenque ruimen de bergen plaats voor een dichte jungle. Bezoek aan de archeologische site van Toniná. De piramide is een van de hoogste piramiden van Midden-Amerika. Onderbrenging in het hotel in Palenque.

Dag 10 : Palenque
Vertrek naar de Mayaruïnes van Yaxchilan, een magische plek in het diepste van de weelderige jungle. In de Mayataal betekent Yaxchilan “de plek van de groene stenen”. Bij het zien van de in het woud verloren stad begrijp je waarom. Laat je verleiden door de romantiek van de plaats, wandel langs de paden van deze oude Mayastad en verwonder je over de alomtegenwoordigheid van het woud waarin brulapen, toekans, ocelotten … leven.

Dag 11 : Palenque – Campeche (450 km)
Zeer vroeg vertrek voor het bezoek aan de tempels van Palenque (Unesco), een hoogtepunt van de Mayakunst. De hiërogliefen vertellen verhalen over de dynastieën, de oorlogen, de rijkdom en de ondergang van het volk. Dan rijden we naar Campeche (Unesco), een havenstad die werd gesticht in de Spaanse koloniale tijd. Haar omwalling en versterkingen moesten de haven beschermen tegen de onophoudelijke aanvallen van piraten. Onderbrenging in het hotel nabij de historische bezienswaardigheden en de zeedijk. Met een gids bezoeken we de Zócalo en de kleurrijke oude koloniale gebouwen, die de stad tot een van de meest fotogenieke plaatsen van Mexico maken.

Dag 12 : Campeche – Uxmal – Mérida (260 km)
Vertrek naar Uxmal (Unesco) – wat “driemaal gebouwd” zou betekenen - een van de mooiste Mayasites van het land met schitterend beeldhouwwerk. Na een stop in het vreedzame dorpje Santa Elena, rijden we naar Mérida, de hoofdstad van Yucatán. De stad, die door de Spanjaarden werd gesticht op de plaats van een oude Mayanederzetting, werd “de witte stad” genoemd vanwege de kleur van de kalksteen die werd gebruikt voor de bouw van haar huizen en tempels. Bezoek aan de stad. Onderbrenging in het hotel.

Dag 13 : Mérida – Chichén Itzá – Cancún (330 km)
Bezoek aan de lokale markt, waar exotische fruit- en groentesoorten worden verkocht. De verkopers zullen je graag hun waren laten proeven. Dan leidt de weg naar Izamal, een prachtig dorpje dat in helgele kleuren is geschilderd. Ontdekking van een cenote, een natuurlijk zoetwaterbassin dat gevoed wordt door met elkaar in verbinding staande ondergrondse rivieren. De Maya brachten  er offers en hielden er religieuze ceremonieën ter ere van de god van de regen. Bezoek aan Chichén Itzá (Unesco) met talrijke tempels. Deze door de Maya gebouwde immense stad werd veroverd door de uit het noorden komende Tolteken, die een soberder bouwstijl kenden. El Castillo (het kasteel), een van de allermooiste tempels, is gewijd aan de god Kukulkán en heeft de vorm van een perfect symmetrische piramide. We rijden door naar Cancún, de grootste badplaats van het Caraïbisch gebied.

Dag 14 : Cancún > Brussel
Volgens de vluchttijden, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Dag 15 :  Aankomst in Brussel ‘s ochtends.

Afbeeldingsresultaat voor yucatan

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel – Mexico City en Cancún – Brussel • het halfpension van het diner Dag 1 tot het ontbijt Dag 14 • de in het programma beschreven rondrit met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel • de facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien  • de annulatieverzekering

top

Reisdocumenten

Internationaal paspoort dat nog 6 maanden geldig blijft na de datum van terugkeer. Een visum is niet nodig.

top

Reisgegevens

Klimaat : Het droge seizoen en de winter lopen van november tot april. Er is weinig kans op regen en op het schiereiland Yucatán is de warmte draaglijker dan tijdens de rest van het jaar.

Klik hier om een video over Yucatán te bekijken (ca. 25 minuten met Engelse commentaar)

Afbeeldingsresultaat voor mexico 

top

Sfeerbeelden